• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Σιμιτσής ο αθόρυβος

Συχνά ρωτούν τον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή για την προεκλογική του δραστηριότητα. Ποτέ δεν απαντά ευθέως. Αποφεύγει τη προεκλογική συζήτηση δίνοντας την εντύπωση ότι συνεχίζει να ακολουθεί μια καθημερινότητα που δεν επηρεάζεται καθόλου από το ότι οι εκλογές πλησιάζουν. Στις συζητήσεις του με τους άλλους υποψήφιους είναι το ίδιο «αδιάφορος» άσχετα αν έχει με αυτούς καλή σχέση κι ικανοποιεί τα λογικά αιτήματα τους. Πρόσφατα δέχθηκε το αίτημα του Βαγγέλη Παππά. Η επόμενη εκδήλωση του οποίου θα γίνει στο πολύκεντρο της Νέας Καρβάλης αφού άλλος κατάλληλος προεκλογικός χώρος στο ίδιο χωριό δεν υπάρχει. Το ίδιο θα γίνει με όλες τις εκδηλώσεις προεκλογικού χαρακτήρα, όταν αποφασιστούν να γίνουν στη Νέα Καρβάλη. Θα φιλοξενηθούν στο δημοτικό κτίριο.

Ένας ο Γιαννακίδης κι ένας ο Σιμιτσής. Οι δύο αυτοί υποψήφιοι ενώ κινούνται προεκλογικά προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, κρατούν μυστικά, δεν «ανοίγονται», δείχνουν ότι τάχα ασχολούνται με θέματα άλλα και όχι με τις εκλογές. Μια προσεκτικότερη ωστόσο έρευνα διαψεύδει κατηγορηματικά αυτή την εικόνα. Ο Σιμιτσής στο πλαίσιο της ίδιας τακτικής μετέθεσε για αργότερα την πρώτη προεκλογική του εκδήλωση που σχεδιάζεται να είναι απολογισμός έργου. Ήδη έχει στη προεκλογική πιάτσα το παρατσούκλι του «αθόρυβου». Οι δε αντίπαλοι του θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να είναι πιο ουσιαστικός ως προς τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του. Ονόματα δεν ακούγονται πολλά. Ακόμη και οι στενοί του συνεργάτες δηλώνουν άγνοια. Άλλοι αποφεύγουν να τον ρωτήσουν, θαρρείς και τους είναι προτιμότερο να περιμένουν- όπως λένε- την έκπληξη.

Από την άλλη πλευρά η Καβάλα είναι μια μικρή πόλη. Τα μυστικά αντέχουν (αν αντέχουν) λίγες μόνο ώρες. Οι νέοι υποψήφιοι Σιμιτσή είναι οι αναμενόμενοι αλλά και πρόσωπα νέα στην ηλικία που τώρα αποφασίζουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Ακούγεται το όνομα του Βασίλη Δημόπουλου, γιου του Αλέκου και της Βούλης Δημοπούλου. Ακούγεται το όνομα της δικηγόρου και δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Αναστασίας Ιωσηφίδου όπως και της Ανθής Σπηλιοπούλου (εκλεγμένη στο τοπικό συμβούλιο με τον Θόδωρο Καλλιοντζή). Εδώ και καιρό ακούγεται το όνομα του Ορέστη Νικολαϊδη. Επειδή ο τελευταίος προέρχεται από τον στενό κύκλο Καραμπουρνιώτη, ας μην είμαστε και τόσο σίγουροι. Φήμες ήδη αναφέρουν ότι ο Γιάννης Καραμπουρνιώτης δεν θα είναι υποψήφιος με τον Βαγγέλη Παππά, τον οποίο πάντως θα υποστηρίξει. Ο Σίμος Γιοβανάκης δεν θα είναι υποψήφιος με τον Μάκη Παπαδόπουλο, στον οποίο υποσχέθηκε βοήθεια και στήριξη.

Ο Κωστής Σιμιτσής δεν ασχολείται μόνο με τον χώρο και τον κόσμο της ΝΔ. Φαίνεται ότι έπεισε την Ελένη Σαλπιγκτή να είναι υποψήφια μαζί του όπως και την Έλλη Μακέδου. Από πλευράς Νέας Καρβάλης με τον Σιμιτσή συζητούν ο Καπλάνης Ιωσηφίδης και ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος. Για τον Σιμιτσή λέγεται επίσης ότι ασχολείται ειδικά με τις υποψηφιότητες των ιατρών, έχοντας κάνει συζητήσεις με πολλούς. Άλλοι φέρονται να του απάντησαν θετικά, άλλοι αρνητικά κι άλλοι ακόμη το σκέπτονται.

Δύσκολη υπόθεση για τον Δήμαρχο της Καβάλας είναι ο πρώην Δήμος Φιλίππων. Εκεί Μάκης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Παππάς έκαναν έγκαιρα καλή δουλειά. Η Δήμητρα Τσανάκα απευθύνεται μόνο στους παράγοντες της ΝΔ κι ο εν ενεργεία Δήμαρχος προσπαθεί να μεταπείσει τον Θόδωρο Παπαδόπουλο. Λιγότερες απώλειες έχει στο Πολύστυλο, έδρα του Κοσμά Κελεκτσόγλου που σε αυτές τις εκλογές είναι υπέρ του Μάκη Παπαδόπουλου. Ο Σιμιτσής διατηρεί στο Πολύστυλο τον Χάρη Σαλτσίδη, πετυχημένο πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου.

*Τις προηγούμενες ημέρες η Ελένη Σαλπιγκτή ανήρτησε κείμενο στο διαδίκτυο όπου δείχνει σαφώς έτοιμη να εμπλακεί με τα κοινά: «Αγαπητοί μου φίλοι, Θα ήθελα να σας παραθέσω κάποιες σκέψεις που για μένα είναι πολύ σημαντικές και αξίζει να τις διαβάσουμε όλοι γιατί η γνώση για τον πολίτη είναι το όπλο ενάντια στη κρίση και στα προβλήματα της καθημερινότητας, τα οποία όλοι βιώνουμε ανεξαιρέτως.Αυτή τη περίοδο αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν 51 έργα ΕΣΠΑ που κατατάσσουν το Δήμο Καβάλας στη πρώτη θέση σε ολόκληρη τη Περιφέρεια.Παρατηρούμε μια Καβάλα που αλλάζει καθημερινά προς το καλύτερο, σταθερά, μεθοδικά και αθόρυβα στο κέντρο της, στις γειτονιές της, σε κάθε χωριό της.Ένα Δήμο που βελτιώνει τις υποδομές του για να μπορεί να υπηρετεί καλύτερα εμάς τους πολίτες, με περισσότερα και πιο σύγχρονα σχολεία και παιδικούς σταθμούς, με καθαρό νερό και σωστή αποχέτευση για όλους.Μια πόλη που δυναμώνει τουριστικά και πολιτιστικά κάθε μέρα, με αναπλάσεις χώρων και μνημείων, με νέα ενδιαφέροντα σημεία για τον επισκέπτη και με νέα μουσεία».

 

Σχόλιο του Νίκου Κιοσέ

Σχόλιο του Νίκου Κιοσέ επί των τελευταίων υποψηφιοτήτων και προεκλογικών εξελίξεων: «Αυτός ο νέος τακτικισμός των κομμάτων, όπου η κάθοδος των εκλεκτών τους, στις δημοτικές εκλογές, ανακοινώνεται πρώτα απο τους υποψήφιους – αφού εννοείται, πρωτίστως έχουν συνεννοηθεί με το κόμμα- ως δήθεν ανεξάρτητοι και στη συνέχεια το κόμμα δίνει στήριξη, εχει πολύ πλάκα. Το έντιμο θα ήταν να υποστηρίζεις τις επιλογές σου με σθένος και επιχειρήματα και όχι να ντρέπεσαι για αυτές, προσπαθώντας ταυτόχρονα να εξαπατήσεις τον ψηφοφόρο, με τέτοιου είδους γελοιότητες».

 

Σχόλιο του Κώστα Κουνάκου

Σχόλιο του πρώην δημοτικού συμβούλου Καβάλας και πρώην αντιδημάρχου Κώστα Κουνάκου: Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα να έχουν πάρει θέση διεκδίκησης για την επομένη πενταετία, υποψήφιες Δημοτικές παρατάξεις όπως την εποχή, προ μνημονίων, λες και δεν συνέβη τίποτα στη χώρα, αλλά και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση!!!! Η στοχοποιήση και η αποστέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει φέρει τους θεσμούς της Τ.Α, σε σημείο που να μην μπορούν να προσφέρουν βασικές υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες. Η αφυδάτωση της Τ.Α είναι πλέον αποδεδειγμένη και απομένει τώρα, η μοιραία διαπίστωση.

Από την άλλη μεριά έχει αρχίσει η μάχη των εντυπώσεων από τα κόμματα. Ορίζουν και στηρίζουν συγκεκριμένα άτομα του κομματικού τους σωλήνα. Τα βαπτίζουν μάλιστα Ανεξάρτητα, τα καμουφλάρουν και τα σπρώχνουν στη μάχη των επερχόμενων Αυτοδιοικητικών Εκλογών, προκειμένου να παραπλανήσουν τους πολίτες και για να δημιουργήσουν μετά … ανάλογες εντυπώσεις!!! Άρχισαν τα όργανα φίλοι μου , τίποτα δεν θα είναι,ι όπως πρώτα. Οι πόροι για την Τ.Α έχουν εξανεμιστεί, οι κοινωνικές δομές φυτοζωούν και σημαντικές υπηρεσίες εκχωρούνται σε ιδιώτες και τραστ. Επιβάλλεται αυτή τη φορά, να συνειδητοποιήσουμε το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών, να δείξουμε ότι κάτι έχουμε μάθει από τα λάθη, που μας οδήγησαν μέχρι εδώ. Να εκλέξουμε τους ικανότερους Δημάρχους , Περιφερειάρχες αλλά και Ευρωβουλευτές , Χρειαζόμαστε Αιρετούς,τολμηρούς , υπερβατικούς , αληθινούς, και προπάντων αποφασιστικούς ,όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις!!!

 

Πασχαλίδης- Κακλαμάνης

Την Πέμπτη ο Γιάννης Πασχαλίδης μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ. Όση ώρα μιλούσε ο βουλευτής της Καβάλας ενοχλούνταν από την συζήτηση που είχε με συνάδελφο του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Το προεδρείο δεν έκανε τη παραμικρή παρατήρηση κι έτσι ανέλαβε δράση ο κ. Πασχαλίδης. Τελειώνοντας την ομιλία του κι επιστρέφοντας στη θέση του σταμάτησε μπροστά στον κ. Κακλαμάνη. Σε αυτόν έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις. Προς γενική έκπληξη ο επί σειρά ετών πρόεδρος της Βουλής ζήτησε συγνώμη από τον βουλευτή της Καβάλας. Το θέμα θεωρείται λήξαν.

 

Δημοπράτηση

Την Τρίτη 1η Απριλίου θα γίνει στην Αθήνα η δημοπράτηση του έργου «Ολοκλήρωση Επέκτασης Κρηπιδωμάτων Βορείου Τμήματος Δυτικού Τομέα» στο νέο λιμάνι. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 16 εκ ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η διαδικασία του μειοδοτικού διαγωνισμού θα γίνει στην έδρα της υπηρεσίας που έχει υπό της ευθύνη της το έργο. Δηλαδή τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων και έργων Αεροδρομίων του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων.

 

Διαβάστε επίσης