• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Τον εισαγγελέα επισκέφθηκε χθες ο Χρήστος Κελέσης. Ζήτησε τη συνδρομή του όχι για το επεισόδιο της Κυριακής στο συλλαλητήριο αλλά για τα όσα ηλεκτρονικά ακολούθησαν. Την άνευ προηγουμένου δημόσια του διαπόμπευση διά του facebook, τους χαρακτηρισμούς και τα σχόλια που προέρχονταν όχι από μια αλλά από δύο Πατριωτικές Κινήσεις. Της Καβάλας και της Δράμας. Ο συμπολίτης δήλωσε και δηλώνει οικονομική αδυναμία. Δεν μπορεί να τους κάνει μήνυση όπως ίσως θα ήθελε. Επιβάλλεται ωστόσο η διερεύνηση της υπόθεσης μέσω της αυτεπάγγελτης διαδικασίας. Κι αν το επεισόδιο στο συλλαλητήριο ήταν απλώς μια παρεξήγηση (κάτι που δεν αποκλείεται καθόλου), οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο ξεπέρασαν τα όρια. Προκάλεσαν βλάβη στην οικογενειακή του γαλήνη, στην ηρεμία του. Επηρέασαν μέλη της οικογένειας του, μικρά σε ηλικία!

 

Όταν η Πατριωτική Κίνηση Καβάλας συνεχίζει να καταθέσει μηνύσεις ακόμη και κατά του Δημάρχου της πόλης, πόσο τυχαίο ή φυσιολογικό είναι οι δικές της πράξεις να περνάνε στο ντούκου; Διότι εκτός από τη περίπτωση Κελέση υπάρχει η παλαιά υπόθεση της επίθεσης (απρόκλητης μάλιστα) στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον Πρόξενο της Τουρκίας στη Κομοτηνή. Περίμεναν στην οδό Κύπρου. Αρχικά διαδήλωναν. Ως που ένας εξ αυτών επιτέθηκε στο αυτοκίνητο. Αλήθεια, για εκείνο το περιστατικό έγινε κάτι; Φοβόμαστε πως όχι.

 

Αν από τότε τα πράγματα έμπαιναν στη θέση τους τώρα θα ήμασταν όλοι πολύ καλύτερα. Όταν όμως εκείνο, το αρχικό κατά κάποιο τρόπο περιστατικό έμεινε ατιμώρητο δεν είναι λογικό να υπάρχει συνέχεια; Τελικά υπάρχουν όρια. Για όλους υπάρχουν όρια. Αυτό μένει να το αντιληφθούν και να το αποδεχθούν όσοι θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι τους καπνίσει… Σφάλουν. Στη κοινωνία που είναι ενταγμένοι και λειτουργούν πρέπει να αποδέχονται τους κανόνες. Κι όταν αυτό δε συμβαίνει, τότε υπάρχει το κράτος να τους το υπενθυμίζει. Ελπίζουμε να το κάνει τώρα. Για το καλό όλων μας και της Καβάλας πάνω απ’ όλα.

 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας διαψεύδουν όσα γράφαμε χθες, λένε ότι δεν αποφάσισαν ήδη υπέρ του ψηφοδελτίου του Βαγγέλη Παππά. Δεκτή η διάψευση τους όμως οι αντίθετες πληροφορίες επιμένουν. Είναι ισχυρές και αξιόπιστες. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε το τυπικό ή (εφόσον διαψεύδουν τα περί Παππά) και το ουσιαστικό.

 

Κατά τα άλλα η Ραχήλ Μακρή κέρδισε τις εντυπώσεις. Μπορεί να μιλούσε πολύ («ασθένεια» όλου του πολιτικού κόσμου), μπορεί ξαφνικά να άλλαζε θέματα και στο τέλος να κούραζε λίγο (εννοούμε τη διαδικασία της συνέντευξης τύπου) αλλά πάντως είναι στον σωστό δρόμο. Συνδέεται με την Καβάλα, μας έπεισε ότι ενδιαφέρεται πραγματικά κι όχι πολιτικά. Σε αυτήν άλλωστε εμπιστεύτηκαν οι εκπρόσωποι μας πράγματα που αν δεν κάνουμε λάθος δεν τα ξέραμε μέχρι τώρα. Τα είπαν πρώτη φορά στη Ραχήλ Μακρή! Την ανεργία στο 33% και τους ανασφάλιστους επαγγελματίες (λόγω μη πληρωμής του ΟΑΕΕ) σε ποσοστό άνω του 60%.

 

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει μια γενικότερη υποδομή, αποφεύγει τις φωνές, τις υπερβολές, τα σενάρια και τις αναφορές στις διάφορες απίθανες συνωμοσίες. Ασκεί κριτική στη κυβέρνηση πραγματική. Κριτική που όταν χρειάζεται δικαιώνει τους άλλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Ταυτόχρονα καταθέτει προτάσεις ώστε να ασκεί σωστή αντιπολίτευση κι όχι μόνο των εντυπώσεων. Περιμένουμε να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Δηλαδή την ερώτηση για το 12% αλλά και την ημερίδα που όπως είπε θα επιδιώξει να οργανώσει στη Καβάλα για το ασφαλιστικό.

 

Καθημερινά προεκλογικά νέα. Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Καλανταρίδης θα είναι υποψήφιος με την Δήμητρα Τσανάκα. Συζήτησαν και συμφώνησαν. Ο Γιώργος Γερομάρκος μας διαψεύδει. Δεν θα είναι –ισχυρίζεται- υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αλλά θα στηρίξει τη προσπάθεια του Αρχέλαου Γρανά. Την Δευτέρα η μεγάλη εκδήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου μάλλον στο Ωκεανίς. Θα ανακοινώσει ονόματα; Αυτό έχει υποσχεθεί.

 

Συμπολίτης που την Κυριακή ήταν στο κεντρικό λιμάνι παρατήρησε στο εκτελούμενο έργο επέκτασης του προσήνεμου μόλου ασυνήθιστη κίνηση. Είδε πιο προσεκτικά κι αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για παιδιά που έπαιζαν στο έργο! Αμέσως αναζήτησε αρμόδιο του Λιμεναρχείου να καταθέσει την ανησυχία του αλλά δεν βρήκε κανέναν στην αίθουσα επιβατών. Έχει δίκιο που θεωρεί το γεγονός αξιοσημείωτο. Πρόκειται για έργο και εργοτάξιο. Ο χώρος πρέπει να είναι αποκλεισμένος στους πολίτες. Μικρούς και μεγάλους. Αυτά τα πράγματα είναι αρκετά επικίνδυνα όταν συμβαίνουν.

 

Ο Κυριάκος Κελίδης μας διορθώνει. Η ιδέα ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων να ενταχθεί στα μνημεία που προστατεύει η Ουνέσκο ήταν του προηγούμενου δημάρχου. Του Κωταϊδη και όχι του Τσαταλμπασίδη όπως γράφαμε. Τα πράγματα δηλαδή είναι ακόμη χειρότερα. Πριν το 2006 άρχισε η συγκεκριμένη προσπάθεια. Είμαστε στο 2014 κι ακόμη προσπαθούμε. Τα δε πανηγυρικά δελτία τύπου που μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό. Μας λένε ότι πέρασαν 8 χρόνια κι είμαστε χαμένοι στη… γραφειοκρατία.

 

Σε «ζωντανή» σύνδεση πρώτη φορά χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Περισσότεροι από 100 συμπολίτες έσπευσαν να δουν, να ακούσουν, να πάρουν έστω μια γεύση από τη συζήτηση. Καλή αν και αργοπορημένη η εξέλιξη. Επειδή χθες ήταν μια δοκιμή θα αποφύγουμε τα άλλα σχόλια. Θα περιμένουμε τις διορθωτικές κινήσεις – επιβάλλονται- ως την επόμενη φορά.

 

Στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του Λυκείου των Ελληνίδων δεν φαίνεται να υπάρχουν εκπλήξεις. Υποψήφιες είναι οι περισσότερες κυρίες του σημερινού δ.σ. Κι όπως φαίνεται θα επανεκλεγούν αφού σε καιρούς δύσκολους λόγω της οικονομικής κρίσης κάνουν καλή δουλειά.

 

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Θεοδώρου (υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Έβρου το 2012) είναι η απάντηση Παυλίδη στη μεταγραφή Καβαρατζή του Γιαννακίδη. Αυτό γράφουν τα μέσα ενημέρωσης της Κομοτηνής. Παυλίδης και Γιαννακίδης άρχισαν ξαφνικά έναν περίεργο αγώνα δρόμου. Ποιος θα προλάβει να πάρει υποψηφίους από το στρατόπεδο του άλλου. Να σκεφθεί κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ από τα οποία και οι δύο προέρχονται σήμερα κυβερνούν σε αγαστή συνεργασία. Αλήθεια, αυτό δε το έμαθαν ώστε να προσαρμοστούν σε ένα ελάχιστο προεκλογικό φερ πλέϊ; Χθες αναρτήθηκαν δηλώσεις του κ. Καβαρατζή που με τον γνωστό τρόπο εξηγεί γιατί έφυγε από τον Παυλίδη και πήγε στον Γιαννακίδη: «Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, έκανε κάλεσμα στους Έβριτες να ψηφίσουν τους ικανότερους, τους καλύτερους και αυτούς με την περισσότερη όρεξη για δουλειά, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως ήρθε καιρός για ρήξεις και ανατροπές με το παρελθόν και τον παλαιοκομματισμό».

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Καβάλα, στη δημοτική βιβλιοθήκη, ενημέρωση των Ρώσων υπηκόων που ζουν στη περιοχή. Εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας περιοδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα κι ενημερώνουν για θέματα οικονομικά και φορολογικά. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το Ρωσικό κράτος κι όσους ζουν μακριά αλλά παρά ταύτα έχουν υποχρεώσεις.

 

Στην εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας της Εθνικής Τράπεζας παρόντες ήταν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Δράμας, Σερρών και του Κιλκίς. Το Επιμελητήριο Καβάλας θα είχε εκπρόσωπο τον Μάρκο Δέμπα ο οποίος λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν πήγε. Κατά την Εθνική τράπεζα η εκδήλωση απευθύνονταν σε μια περιοχή κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Από Κιλκίς έως Καβάλα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης