• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Στο λιμάνι της Καβάλας βρίσκεται από χθες το μεσημέρι χωρίς καύσιμα το επιβατικό πλοίο «Θεόφιλος» της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου. Επρόκειτο να αναχωρήσει για προγραμματισμένο δρομολόγιο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου αλλά η εταιρία δεν είχε τα χρήματα για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό του. Αντίστοιχα δεν αναχώρησε χθες από το Λαύριο με προορισμό για Καβάλα το πλοίο «Ταξιάρχης» της ίδιας εταιρίας για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Ελεγκτής υπεξαίρεσης στα ΕΛΤΑ Καβάλας το έτος 2008 καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επειδή στη διάρκεια του ελέγχου έκανε κι αυτός υπεξαίρεση! Σε άλλες υποθέσεις του Μονομελούς καταδικάστηκαν δύο πολίτες επειδή εισέπρατταν παράνομα συντάξεις του ΙΚΑ και της ΔΕΗ. Αθωώθηκε πολίτης που εισέπραττε παράνομα επίδομα της Πρόνοιας επειδή έχει επιστρέψει τα χρήματα. Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να κάνει απευθείας διαπραγματεύσεις για την ανακαίνιση του Διόνυσου. Αλλάζουν τρεις όροι βάση των οποίων θα γίνει η διαπραγμάτευση. Από το διαδίκτυο μεταδόθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Δεν λειτουργεί το σύστημα πυρασφάλειας στο σχολικό συγκρότημα της Περιμετρικής, αναφέρουν από τις 12 Δεκέμβρη οι διευθυντές του 3ου Λυκείου και του 4ου ΕΠΑΛ. Το σχολείο διαθέτει και πυροσβεστήρες.

 

Το Ράδιο Ταξί Καβάλας άρχισε από τη προηγούμενη εβδομάδα να διαχειρίζεται τις κλήσεις που δέχεται μέσω τάμπλετ. Αντίθετος στις αυξημένες τιμές διοδίων είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος. Τη Δευτέρα ανακοινώνει υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους. Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Καλανταρίδης θα είναι υποψήφιος με την Δήμητρα Τσανάκα. Ερώτηση για το 12% θα καταθέσει η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων που χθες ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψη της στην Καβάλα. «Δεν αποφασίσαμε ακόμη ποιόν υποψήφιο δήμαρχο θα στηρίξουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Κώστας Τζίνας. Σήμερα στο Δημαρχείο υπογράφεται η σύμβαση για την έναρξη του έργου επί των οδών Βενιζέλου και Ερυθρού Σταυρού. Σήμερα οι αγρότες του Νέστου θα μετακινήσουν τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση Χρυσούπολης. Χθες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη συνάντησε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγη ώρα 75χρονη επιχειρηματίας της πόλης για χρέη στο δημόσιο 125.000 ευρώ.

 

Παρουσιάζεται στις 8 το απόγευμα στο καφέ Μαρκίζα το βιβλίο του Δημήτρη Στεφανάκη των εκδόσεων Ψυχογιός. Το Σαββατοκύριακο παρουσιάζεται στο «Αντιγόνη Βαλάκου το έργο «Άγριος Σπόρος» με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη. Την Παρασκευή το απόγευμα κοινή εκδήλωση της Θρακικής Εστίας και του Συνδέσμου Φιλολόγων για τον Γεώργιο Βιζυηνό.

 

Με πρόστιμο 50.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ο ΑΟΚ λόγω μη κάλυψης της εγγυητικής επιστολής. Δεν ανησυχεί η διοίκηση Τσάκα. Αγωνιστικά η προετοιμασία για το ματς με τον Βατανιακό συνεχίζεται με προβλήματα τιμωριών και τραυματισμών. Αποβάλλεται από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας η ομάδα «Χελιδόνια» λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της σε βάρος του διαιτητή στην αναμέτρηση με τον Μακεδονικό Αμισιανών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης