• 14 Μαΐου 2024,

Περί στηρίξεως ή μη του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

 Περί στηρίξεως ή μη του σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ

Για την καταγγελία του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ περί μη στηρίξεως της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει αναφορικά με την περικοπή των εσόδων τους, ρώτησε τη διοίκηση το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ηλίας Καλεντερίδης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης διάβασε την αρχή της ομόφωνης αποφάσεως του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα μέλη, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση με τη μορφή υπομνήματος κατατέθηκε στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Επιπρόσθετα ο ίδιος ο πρόεδρος παρέστη στην εκδίκαση και επανέλαβε τα γραφόμενα, ωστόσο αυτό δε στάθηκε αρκετό αφού η διοίκηση κατηγορήθηκε δημόσια για μη στήριξη στο σωματείο. Ο κ. Τσοχαταρίδης υπαινίχθηκε ότι η κατηγορία εις βάρος της διοικήσεως της ΔΕΥΑΚ έχει προεκλογική προέκταση και σημείωσε ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται προσοχή σε όσα λέγονται, διότι είναι προς συμφέρον όλων η δημοτική επιχείρηση να είναι υγιής.

Ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ του Δημάρχου Ωρωπού και των δύο αντιδημάρχων του που συνελήφθησαν και κρατήθηκαν έπειτα από τα γεγονότα διαμαρτυρίας στα διόδια, εξαιτίας των υψηλών αυξήσεων, ζήτησε να εκδοθεί ο Βαγγέλης Παππάς. Για το θέμα ο Δήμαρχος εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει αντίδραση από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

 

=====================================================================

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης