μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών ο Θοδωρής Γκόνης διαχώρισε τη θέση του σε σχέση με την πολιτική σταδιοδρομία που αυτή τη περίοδο αρχίζει ο γνωστός δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης. Εξήγησε τι τρέχει ανάμεσα σε αυτόν και τον φίλο του δημοσιογράφο, βάζοντας μια και καλή τα πράγματα στη θέση τους. Δεκτή η εξήγηση αν και κατά γενική ομολογία έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Από τη πρώτη στιγμή που «σημαία» του Θεοδωράκη ήταν και ο Γκόνης.

 

Στις μέρες που μεσολάβησαν έγινε μπόλικη συζήτηση για το συγκεκριμένο πολιτικό Ποτάμι. Οι περισσότεροι το σχολίασαν αρνητικά. Παρόλα αυτά σε μια δυο δημοσκοπήσεις το κόμμα Θεοδωράκη έλαβε αξιοπρόσεκτα ποσοστά. Τα οποία έδωσαν κι άλλο θάρρος στον δημοσιογράφο ώστε να συνεχίσει ότι άρχισε. Προς ποια κατεύθυνση, αυτό είναι όντως ένα μεγάλο και βασικό ερώτημα. Αν θυμόμαστε καλά ο κ. Θεοδωράκης έγινε ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που δήλωσε ότι ιδεολογικά θα πάρει προτάσεις κι ιδέες κι από τα δεξιά κι από τα αριστερά.

 

Αυτό κι άλλοι το σκέφθηκαν. Το επιχείρησαν αλλά δεν το είπαν δυνατά. Είναι ωστόσο κάτι που δεν βγαίνει. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είσαι ξεκάθαρος. Είτε προς τα αριστερά, είτε προς τα δεξιά, είτε προς το κέντρο (που είναι της μόδας). Το «λίγο απ’ όλα» δείχνει μια προχειρότητα, ένα μπέρδεμα, μια ανευθυνότητα, μια μόδα. Δυστυχώς αυτά τα πράγματα δεν γίνονται έτσι. Όσοι το επιχείρησαν στο τέλος έχασαν κι ότι αξιόλογο είχαν. Τα ίδια θα συμβούν και με τον Θεοδωράκη.

 

Πολύ καλά έκανε ο κ. Γκόνης και ξεχώρισε τα δημοσιογραφικά από τα πολιτικά. Θα δικαιωθεί. Όπως ήδη δικαιώνεται μεταξύ του τηλεοπτικού κοινού ο φοβερός Μητσικώστας. Με την ίδια αφορμή εμπνεύστηκε ανεπανάληπτες μιμήσεις του Θεοδωράκη, τις οποίες βλέπουμε και ξαναβλέπουμε στη τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Ναι, αυτά θα μας μείνουν. Τα ψυχαγωγικά. Μόνο αυτά. Όλα τα άλλα θα τα πάρει το πραγματικό ποτάμι…

 

Η παράδοση συνεχίζεται. Δύο διαφορετικές απεργιακές συγκεντρώσεις σήμερα αν και η απεργία είναι μία. Το ΠΑΜΕ μετακόμισε από τη πλατεία Ελευθερίας στον Δημοτικό Κήπο. Να είναι πιο κοντά στη πλατεία Καπνεργάτη. Ας ευχηθούμε κι ας ελπίσουμε ότι μετά από λίγο καιρό οι μεν θα συναντήσουν τους δε. Στην ίδια πλατεία. Προς το παρόν η απόσταση μίκρυνε αρκετά.

 

Ο έλεγχος που έγινε το Καλοκαίρι στο Νοσοκομείο Καβάλας ήταν αιφνιδιαστικός κι αναλυτικός. Όπως τώρα προκύπτει, βρήκε τους πάντες στη θέση τους. Το Νοσοκομείο σε πολύ καλή λειτουργία, πρόβλημα δεν εντόπισε κανένα. Αν συνέβαινε το αντίθετο θα είχαμε να πούμε πάρα πολλά. Τώρα, στην μη είδηση, λέμε λίγα. Κακώς. Είναι επιτυχία όλων όσων εργάζονται στο Νοσοκομείο της πόλης το ότι πέρασαν με άνεση και αυτό το τεστ.

 

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Νίκου Κιοσέ και του προέδρου του συλλόγου Αγροτών Καβάλας Θέμη Καλπακίδη. Ο κ. Κιοσές κατηγόρησε τον κ. Καλπακίδη για στάση υπέρ του εν ενεργεία Δημάρχου. Προσπάθησε – άδικα κατά τη γνώμη μας- να μπλέξει έναν δραστήριο αγρότη στα προεκλογικά γεγονότα αυτών αλλά και των επόμενων ημερών.

 

Ήταν μια κακιά στιγμή. Μια άτυχη στιγμή του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης. Ο οποίος εφόσον παρακολουθεί στενά την τοπική επικαιρότητα καταλαβαίνει κάθε μέρα τι εστί Θέμης Καλπακίδης. Είναι ένας άνθρωπος μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις εκλογές του Μαΐου. Ένας αγρότης που πρώτη του προτεραιότητα είναι τα χωράφια του. Του ιδίου και των συναδέλφων του. Να μην τα καταστρέψει είτε ο φιλόδοξος ΤΑΡ, είτε τα νερά της βροχής. Όλα τα άλλα είναι περιττά γιατί πολύ απλά δεν ισχύουν.

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι πραγματικές δημοσκοπήσεις και οι άλλες δημοσκοπήσεις. Περισσότερες είναι της δεύτερης κατηγορίας. Λέγονται στόμα με στόμα, «απλώνονται» εύκολα στη κοινωνία (ειδικά όταν είναι μικρή) αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν είναι αληθινές ή όχι. Μέχρι να υπάρξει πραγματική δημοσκόπηση θα περνάμε την ώρα μας με όλες τις άλλες. Οι άλλες- οι από στόμα σε στόμα- έχουν ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι τσάμπα. Ευνοούν έστω προσωρινά τις εντυπώσεις, χρησιμοποιούνται κατάλληλα στις καφετέριες και στο πεζοδρόμιο αν και πολλές φορές η μία είναι αντίθετη με την άλλη.

 

Προχθές είχαμε ένα πρώτο κρούσμα. Θα υπάρξει συνέχεια είναι βέβαιο. Αφού νωρίτερα ξεκαθαρίσει κι άλλο το τοπίο. Ας μη ξεχνάμε- αυτό είναι μήνυμα στους βιαστικούς- ότι ακόμη δεν ανακοίνωσαν τους συνδυασμούς τους τόσο η Δήμητρα Τσανάκα όσο και ο Κωστής Σιμιτσής. Κανονικά αφού γίνουν αυτές οι ανακοινώσεις θα πρέπει να ασχολούμαστε με κάθε είδους δημοσκοπήσεις.

 

Προχθές βράδυ στην οδό Ρωμανού παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο έκλεισε το δρόμο για πολύ ώρα, το αστικό λεωφορείο δεν χωρούσε να περάσει κι έτσι σχηματίστηκε μια ακόμη μεγάλη ουρά. Κάποιοι άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν, άλλοι απόρησαν, ορισμένοι έψαχναν να βρουν τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που εμπόδιζε την κυκλοφορία. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, όπως λέει κι ο λαός μας. Έτσι ήταν μια ζωή, έτσι θα συνεχίσει να είναι.

 

Βαριά ατμόσφαιρα χθες το μεσημέρι στη ΔΕΥΑΚ, στη γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων. Ετοιμάζεται νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη αλλά η διοίκηση Σιμιτσή δέχεται μπόλικη κριτική για τους έως τώρα χειρισμούς της στο γνωστό θέμα. Αφήστε που οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα πάψουν να δείχνουν το υπέρμετρο φιλότιμο που τους χαρακτήριζε στα συχνά έκτακτα και εκτός ωραρίου περιστατικά. Την νύφη θα την «πληρώσει» πάλι ο πολίτης.

 

Μάλλον θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Γρανά ο Τάσος Τσαλδαρίδης. Οριστικά θα απαντήσει στον Αντιπεριφερειάρχη στο τέλος της εβδομάδας. Αντίθετα ο Γιώργος Χριστοδουλίδης επιμένει να μην συνεχίσει στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Δεν έχει κι άδικο. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας που δεν έχει άλλο χρόνο για ταξίδια πήγαινε- έλα στη Κομοτηνή. Λέτε να δούμε τον Γιώργο Χριστοδουλίδη υποψήφιο με τον Βασίλη Ξουλόγη; Αυτό δεν αποκλείεται.

 

Διεισδυτικότητα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζει η ΚΑΠ του Βαγγέλη Παππά. Ξαφνικά χθες το πρόσφατο δελτίο τύπου της εκδήλωσης στη Νέα Καρβάλη το διαβάσαμε στην ιστοσελίδα agronews που εξειδικεύεται στα θέματα των αγροτών και μόνο. Η πανελλαδικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδα πρώτη φορά ασχολήθηκε με τις δημοτικές εκλογές στη Καβάλα όπου εκτός του κειμένου φιλοξένησε και φωτογραφία του ίδιου υποψήφιου δημάρχου.

 

Συμπαθής και συχνά εύστοχος ο Γιάννης Τζανίδης συνδυάζει τους συχνούς ελέγχους για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου με την ανάγκη ίδιοι να είναι οι έλεγχοι και στα ποτά που καταναλώνουν στη διασκέδαση τους οι νέοι. Γράφει λοιπόν στο facebook ο Γιάννης: «Πράγματι το τσιγάρο βλάπτει. Και πρέπει να γίνονται έλεγχοι σε όλους τους δημόσιους χώρους. Ήδη από τις γιορτές έγιναν εκατοντάδες έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα! Μια απορία όμως. Με τις μπόμπες ποτά που σερβίρουν στα μπαρ, σε μας και τα παιδιά μας;Από τις γιορτές μέχρι σήμερα πόσοι έλεγχοι έγιναν; Τι πρόστιμα επιβλήθηκαν; Όταν καπνίζεις ξέρεις τους κινδύνους. Όταν όμως ανυποψίαστος πίνεις ένα “ουίσκι” και το πρωί σηκώνεσαι με κεφάλι καζάνι…Οι φόροι που χάνονται από τα λαθραία και νοθευμένα; Ρωτάω δημόσια και ας μου απαντήσει όποιος είναι αρμόδιος.Πόσοι έλεγχοι έγιναν για λαθραία και νοθευμένα αλκοολούχα ποτά, το τελευταίο τετράμηνο στη Καβάλα; Αμφιβάλω αν έγινε έστω και ένας».

 

Νέες δηλώσεις έκανε ο Άρης Γιαννακίδης για τις επιδόσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ στο ΕΣΠΑ. Αυτή τη φορά σε τηλεοπτικό σταθμό της Ξάνθης. Επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματα για απορροφήσεις και έργα που συμβασιοποιήθηκαν. Είπε μάλιστα ότι στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα είναι έτοιμο για να χρηματοδοτηθεί το έργο σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού της Καβάλας με τους Τοξότες. Την ίδια στιγμή δημοσίευμα εφημερίδας της Αθήνας εμφανίζει τους Ρώσους να ενδιαφέρονται για τον ΟΣΕ με προτεραιότητα τη σύνδεση με τη Βουλγαρία. Κι άλλη φορά ακούστηκε Ρώσικο ενδιαφέρον για την περιοχή έστω κι αν αυτό το δημοσίευμα είναι αρκετά αόριστο.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης