μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Στην Καλαμίτσα

Οι πρώτοι δημοτικοί υπάλληλοι εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην ακτή της Καλαμίτσας. Άρχισαν την περιποίηση των κοινόχρηστων χώρων αλλά και των εγκαταστάσεων. Απόδειξη ότι όλα φέτος θα είναι αλλιώς. Ο λόγος αφορά και τις προσεχείς δημοτικές εκλογές αλλά και την δυνατότητα που έχει τώρα ο Δήμος Καβάλας αφού τώρα διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό λόγω των γνωστών 5μηνων. Η καλή δουλειά στην ακτή φάνηκε ήδη κι η συνέχεια αναμένεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αφού όλες αυτές οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν. Με μία προϋπόθεση. Να βελτιωθεί ο καιρός ώστε να υπάρξει προσέλευση λουόμενων ή έστω πολιτών που θα δουν και θα σχολιάσουν θετικά όλα όσα εκεί βελτιώνονται.

Σε μικρή απόσταση από την ακτή της Καλαμίτσας, στη διασταύρωση μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων, υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες που εδώ και πολλές μέρες δεν λειτουργούν. Καλό είναι να διορθωθεί η βλάβη προκειμένου ο κόμβος να εξυπηρετείται κανονικά και οι οδηγοί να διευκολύνονται. Ειδικά αυτοί που βγαίνουν από το παρκινγκ μπροστά από το γυμναστήριο κι έχουν κατεύθυνση προς την πόλη.

 

Έρχεται ο μαγνητικός

Με απόφαση του ο Θρασύβουλος Βεντούρης- της 4ης ΥΠΕ- εγκρίνει την υπογραφή της σύμβασης με την εταιρία Ζίμενς για την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Καβάλας. Το οποίο Νοσοκομείο άρχισε και συνεχίζει τις προετοιμασίες για την παραλαβή, εγκατάσταση και λειτουργία του μηχανήματος. Διαβάζουμε απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου με την οποία διατίθενται 5.000 ευρώ (σαν πρώτο ποσό) για να αδειάσει το δεύτερο υπόγειο του κτιρίου, στο σημείο που θα εγκατασταθεί ο μαγνητικός τομογράφος. Ο οποίος μπορεί να άργησε αλλά πλέον είναι φανερό ότι έρχεται!

 

Φήμες

Πρόκειται για φήμες και μόνο για φήμες. Πρέπει να τις υπολογίσουμε (ή να τις έχουμε στο μυαλό μας) αφού αναφέρονται σε νέα δημοσκόπηση με θέμα τις εκλογές στον Δήμο Καβάλας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του εν ενεργεία. Σε μικρή απόσταση ακολουθούν και οι 4 μαζί. Παππάς, Παπαδόπουλος, Τσανάκα και Βέρρος. Η σειρά είναι τυχαία αν και οι φήμες αναφέρουν ότι η μεταξύ των 4 απόσταση είναι πολύ μικρή. Δημοσκοπήσεις λέγεται ότι θα γίνουν κι άλλες (χρόνος άλλωστε υπάρχει). Δεν έχουμε παρά να τις περιμένουμε. Εφόσον –αφού αρχίσουν και ολοκληρωθούν- δημοσιοποιηθούν.

 

Περιφερειακή δημοσκόπηση

Ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης ασχολούνται με δημοσκόπηση, η οποία δίνει προβάδισμα στον Άρη Γιαννακίδη. Αντιγράφουμε από το xanthipress. Gr τα ακόλουθα: Στο Κανάλι 6 παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία To The Point για την πρόθεση ψήφου στις Περιφερειακές Εκλογές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για λογαριασμό του Καναλιού 6, του XanthiPress.gr , της Τόλμης και της Xanthinews

Σύμφωνα με τη μέτρηση που έγινε το Μάρτιο του 2014, σε δείγμα 1.110 ατόμων στην Περιφέρεια τη μέθοδο της τηλεφωνικής συνέντευξης ο Άρης Γιαννακίδης παρουσιάζει διαφορά 9,4 μονάδων στην πρόθεση ψήφου έναντι του Γιώργου Παυλίδη. (25,5% έναντι 16,1%) Οι υπόλοιποι σχηματισμοί, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζουν αρκετά χαμηλά ποσοστά.Επίσης στην πρόθεση ψήφου για τη Δεύτερη Κυριακή των εκλογών, εφόσον οι δύο τους είναι αντίπαλοι, ο Άρης Γιαννακίδης προηγείται με 30,1 % έναντι 22,0 % του Γιώργου Παυλίδη ενώ στην περίπτωση αναμέτρησης Γιαννακίδη-Μορφίδη η διαφορά είναι ελαφρώς μεγαλύτερη. Αντίστοιχη είναι η εικόνα που παρουσιάζεται στις ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης ανάμεσα στους υπ. Αντιπεριφερειάρχες της Ξάνθης. Ο Φ. Καραλίδης εμφανίζει διπλάσια αποδοχή από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κ. Ζαγναφέρη με ποσοστό 41,7 % έναντι 20,6 %

 

Πρόβλημα Τραϊφόρου

Προβλήματα επικοινωνιακής φύσεως αντιμετωπίζει η παράταξη του Βασίλη Τραϊφόρου, γεγονός μη αναμενόμενο για την εποχή στην οποία βρισκόμαστε. Σήμερα όλοι ξέρουν και χρησιμοποιούν κατάλληλα τα δελτία τύπου, τις συνεντεύξεις τύπου, τις φωτογραφίες, το διαδίκτυο. Ο Βασίλης Τραϊφόρος αντίθετα ενώ παρουσίασε τους υποψηφίους του στην Κομοτηνή (την Πέμπτη;) δεν φρόντισε να ενημερώσει έστω τα μέσα της Καβάλας.

Την Παρασκευή ακούγαμε (από αντιπάλους του είναι αλήθεια) ότι η εκδήλωση δεν έγινε καν. «Έχει προβλήματα αφού όσοι έφυγαν από τον Γιαννακίδη δεν δέχθηκαν να συνεργαστούν μαζί του» έλεγαν όσοι τον περίμεναν. Έκαναν λάθος. Η εκδήλωση στην Κομοτηνή είχε γίνει. Μόνο που αυτό δεν προβλήθηκε στις πρωτεύουσες των υπόλοιπων Νομών. Ακόμη και τα μέσα ενημέρωσης της Κομοτηνής φαίνεται να ασχολήθηκαν με το γεγονός χλιαρά. Άγνωστος ο λόγος.

Κατόπιν όλων αυτών ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΔΗΜΑΡ οφείλει να δημιουργήσει ένα καλό γραφείο τύπου προκειμένου να μαθαίνουμε τα νέα της προσπάθειας του. Μόνο έτσι θα γλιτώσει από τα «φαρμακερά» σχόλια αυτών που δεν πιστεύουν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός θα φθάσει ως τις εκλογές.

 

Καφετέρια;

Μία συνέντευξη τύπου κάθε μέρα έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Κωστής Σιμιτσής. Με εξαίρεση την Τρίτη 25η Μαρτίου λόγω Εθνικής Γιορτής. Απ’ όλα όσα είπε ξεχωρίζουμε αυτά που αναφέρονταν στο έργο ανακαίνισης της Μεγάλης Λέσχης. Περιγράφοντας τις αλλαγές και τις νέες λειτουργίες του κτιρίου δεν είπε τίποτα για το βασικό «εργαλείο» ως προς την εξασφάλιση εσόδων. Την καφετέρια (ή εστιατόριο ή μπαρ) που προτείνεται να λειτουργήσει εκεί που βρίσκονταν η Πρωϊνή. Ή το απέφυγε σκόπιμα (για λόγους ευνόητους) ή τα σχέδια άλλαξαν. Μέχρι και την συνέντευξη τύπου της περασμένης Παρασκευής η διοίκηση του Δήμου επέμενε για το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δέχονταν μάλιστα κριτική για αυτή την επιλογή της. Λέτε να το μετάνιωσαν ή απλώς το κρύβουν;

 

Ανακοινώσεις στο facebook

Οι υποψήφιοι του Κωστή Σιμιτσή δεν περιμένουν την εκδήλωση της Τετάρτης όπου θα ανακοινωθούν επίσημα. Για πολλούς ουσιαστικούς λόγους έσπευσαν μόνοι τους να… ανακοινωθούν. Στο Facebook. Καθώς λοιπόν «σερφάρεις» στο διαδίκτυο, ενημερώνεσαι νωρίς για όσα θα πει την Τετάρτη στη πρώτη προεκλογική ομιλία του ο Δήμαρχος. Μέχρι τώρα έχουν «αυτοανακοινωθεί» οι: Ζουμπούλης Μελετιάδης- γιατρός. Φρόντισε να «ανεβάσει» σχετικό με την υποψηφιότητα του βίντεο! Ο Ιωσήφ Κελβερίδης, τραπεζικός υπάλληλος. Ο Ιορδάνης Αγγελιάδης και η Νίκη Λιόγκα. «Πρέπει να είναι μακρινή συγγενής μου. Δεν την γνωρίζω αν και μια φορά είχαμε συναντηθεί» λέει σχετικά ο Βασίλης Λιόγκας. Ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού Energy Ιωάννης Δεμερτζής.

Υποψήφιοι με τον Κωστή Σιμιτσή είναι επίσης: Η Μαρία Καλέα της διοίκησης του Επιμελητηρίου. Ο γιατρός Τσεντεμές. Ο Λάκης Καϊτατζής. Ο προερχόμενος από τις Κρηνίδες Λάζαρος Κωνσταντινίδης. Ο Βασίλης Ζουμπουλίδης. Η δικηγόρος Μίνα Τσακίρογλου. Ο Ορέστης Νικολαϊδης, ο Γιάννης Τζανίδης. Ο Κώστας Κωνσταντινίδης αλλά και η Μαρία Τσουρή του Εμπορικού Συλλόγου και της ΔΗΜΑΡ Καβάλας.

 

Ένας είναι ο Τέρενς!

Επίσκεψη στη… Θεσσαλονίκη έκανε την Παρασκευή ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Τέρενς Κουίκ. Η επίσκεψη του αυτή αφορά την άλλη του ιδιότητα, αυτή του βουλευτών των ΑΝΕΛΛ. Και στη Θεσσαλονίκη ο Τέρενς μίλησε για την ΑΜΘ. Φυσικά και εννοούσε την Θράκη με φράσεις όπως οι ακόλουθες: « Η περιοχή είναι σε εθνικό κίνδυνο διότι έχει υποστεί μια απίστευτη οικονομική κατάπτωση, λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Θέλουν να κάνουν την περιοχή Κόσσοβο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δια της Μέρκελ, αντιμετωπίζει την περιοχή με τη μέθοδο της… ΕΟΖ. Θέλει να την κάνει προτεκτοράτο της Γερμανίας». Στο μεταξύ τα μέσα ενημέρωσης της Θράκης δεν αντιμετωπίζουν θετικά την υποψηφιότητα Κουίκ. Χαρακτηριστικό είναι κείμενο που ακολουθεί από την εφημερίδα «Η Πατρίδα»: Μα τι έχει τέλος πάντων η Θράκη και τραβάει τους Αθηναίους πολιτικούς σαν μαγνήτης. Την αρχή έκανε ο Κολλάτος, μετά μας ήρθε ο Καρατζαφέρης και τώρα ο Τέρενς Κουίκ. Μας έρχονται για καλό ή για κακό; Ξέρουν οι Αθηναίοι τάχα τα προβλήματα της Θράκης περισσότερο από τους ντόπιους;Και συγκεκριμένα ξέρουν το μειονοτικό (αφού αυτό προβάλουν ως δικαιολογία της υποψηφιότητας τους) καλύτερα από έναν Κομοτηναίο ή εναν Ξανθιώτη; Νοιάζονται τάχα για το καλό της πατρίδας; Και πως το κάνουν αυτό; Διασπώντας τις χριστιανικές ψήφους;Τους λείπει άραγε η κοινή λογική; Λίγοι υποψήφιοι πολύ ψήφοι. Πολλοί υποψήφιοι λίγοι ψήφοι. Μετά το πέρας των εκλογών και πάλι θα κλαιγόμαστε ότι την ξαναπατήσαμε απο το Προξενείο. Κακώς βέβαια. Από τις πράξεις μας την πατάμε πάντα. Φτάνουν τόσοι σωτήρες. Αφήστε μας στην ησυχία μας, οι ακρότητες δεν ωφελούν…Το προξενείο δεν φεύγει πολώνοντας το κλίμα αλλά εξουδετερώνοντας κάθε λόγο ύπαρξης του.

 

Συνεδρίαση του ΟΛΚ

Συνεδρίασε την Παρασκευή το μεσημέρι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Μεταξύ των άλλων έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρίας «Όσιος Δαβίδ» του κ. Φιλιάγκου. Παραχώρησε στην εταιρία δύο χώρους εκδοτηρίων εισιτηρίων, έναν στην Καβάλα κι έναν στην Κεραμωτή. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση, αλλά αυτό ούτε αναμένονταν ούτε έχει κάποια σημασία. Είχαν συναντήσει νωρίτερα τον πρόεδρο του ΟΛΚ, στον οποίο είχαν δώσει την γραπτή τους αίτηση. Ο ΟΛΚ θεωρεί δεδομένο ότι η εταιρία θα αρχίσει δρομολόγια από και προς Θάσο την 1η Μάη. Άλλοι όμως είναι επιφυλακτικοί. Θυμίζουν ότι και πέρσι η ίδια εταιρία είχε εγκεκριμένα θερινά δρομολόγια αλλά τότε δεν ήρθε καθόλου. Όσο για τα εκδοτήρια της εταιρίας στα λιμάνια της Θάσου (Λιμένας και Πρίνος), αρμόδιο να αποφασίσει είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

 

Διαβάστε επίσης