μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 

Ο Νίκος Ξανθόπουλος ανακοίνωσε χθες ότι στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα συνεργαστεί με την υποψήφια δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Εννοούσε τον εαυτό του και την ομάδα που δημιούργησε, η οποία αρχικά προσπάθησε να συμμετέχει αυτόνομα στην εκλογική διαδικασία. Κάτι που δεν κατέστη δυνατό. Προς τιμήν του αναφέρθηκε αναλυτικά στη διαδικασία που προηγήθηκε. Μόνος του είπε ότι εντός της ομάδας η απόφαση για συνεργασία με την κ. Τσανάκα δεν ήταν ομόφωνη. Σημείωσε μάλιστα ότι κάποιοι αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την ομάδα στον συγκεκριμένο συνδυασμό κι αποχώρησαν.

 

Ερωτηθείς γιατί η ομάδα του επέλεξε την κ. Τσανάκα ο κ. Ξανθόπουλος χρησιμοποίησε τρία επιχειρήματα. Είναι ανεξάρτητη, προσεγγίζει διαφορετικά τα πράγματα και «…είναι πιο επαναστάτρια από τους Μάκη Παπαδόπουλο και Βαγγέλη Παππά». Την τελευταία φράση την μεταφέρουμε όπως ακριβώς την ακούσαμε από τον ίδιο. Είναι φανερό ότι ο κ. Ξανθόπουλος δεν είπε την αλήθεια. Και τα τρία επιχειρήματα δεν στέκουν αφού δεν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Η κ. Τσανάκα είναι πολλά άλλα πράγματα αλλά όχι αυτά που επέλεξε να προβάλει ο Νίκος Ξανθόπουλος.

 

Η έως τώρα προεκλογική περίοδος απέδειξε και αποδεικνύει ότι οι πρώτοι ανεξάρτητοι συνδυασμοί (ίσως και οι μοναδικοί) είναι του Βαγγέλη Παππά και του Μάκη Παπαδόπουλου. Η κ. Τσανάκα είναι ξεκάθαρα (δεν το αρνείται άλλωστε ούτε η ίδια) η υποψήφια δήμαρχος της ΝΔ. Αυτό ενώ είναι γεγονός προωθείται με τρόπο σύγχρονο, κατάλληλο για την εποχή που βρισκόμαστε. Κι έτσι ίσως μπερδεύεται ο Νίκος Ξανθόπουλος. Ο υπόλοιπος όμως κόσμος όχι. Θεωρεί την κ. Τσανάκα άξια και καλή γιατρό, την συμπαθεί, την αγαπά, την γνωρίζει τώρα αλλά ταυτόχρονα την υπολογίζει υποψήφια της ΝΔ. Είναι κακό; Φυσικά κι όχι.

 

Τα περί της κ. Τσανάκα που είναι επαναστάτρια επίσης δεν ισχύουν. Δεν είχε άλλωστε μέχρι τώρα την δυνατότητα να δείξει αυτό το προσόν, αν το διαθέτει. Συμπερασματικά ο κ. Ξανθόπουλος και η πλειοψηφία της ομάδας του επιλέγουν την κ. Τσανάκα για έναν και μοναδικό λόγο. Είναι κι αυτοί Νεοδημοκράτες. Με τις ίδιες πάνω κάτω απόψεις για τις σχέσεις των κομμάτων με την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλα τα άλλα είναι λόγια, λόγια προεκλογικά. Αρκεί μόνο αυτό: Ο κ. Ξανθόπουλος δήλωσε χθες ότι απορρίπτει τους Βέρρο και Ποτόλια γιατί προέρχονται από κόμματα με τα οποία ακόμη και τώρα έχουν εναγκαλισμό σφιχτό. Αλήθεια, δεν ισχύει ο ίδιος απορριπτικός λόγος και για την κ. Τσανάκα που πουθενά δεν κρύβει ότι είναι με την ΝΔ; Δεν είδε ο κ. Ξανθόπουλος στην πρόσφατη ομιλία της και τους 4 βουλευτές της ΝΔ μπροστά μπροστά;

 

Άλλο βέβαια να προέρχεσαι από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κι άλλο από το ΚΚΕ, και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το καταλαβαίνουμε. Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι πως από μια τη μια υποστηρίζεις την ανεξαρτησία στην τοπική αυτοδιοίκηση κι από την άλλη εντάσσεσαι σε ένα ψηφοδέλτιο στην ουσία του κομματικό. Καταλαβαίνουμε ότι αυτό στο τέλος είναι αναπόφευκτο. Κατά βάθος τα κόμματα έπαιζαν και παίζουν σημαντικό ρόλο και στις τοπικές εκλογές. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε ο κ. Ξανθόπουλος δεν κατάφερε δεύτερη φορά να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

 

Αντί λοιπόν ως ανεξάρτητη προσπάθεια να συζητήσει και να συμφωνήσει είτε με τον Μ. Παπαδόπουλο, είτε με τον Β. Παππά επέλεξε την κ. Τσανάκα. Όπως θα έλεγε κι ο Ευάγγελος Αβέρωφ, επέστρεψε στο …μαντρί αφού έξω από αυτό δεν βρήκε ότι έψαχνε.

 

Και η προεκλογική εκδήλωση του Κωστή Σιμιτσή έγινε με πολύ κόσμο. Ήταν η πρώτη κι έγινε με καθυστέρηση. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν 100 περίπου υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Λογικό το ότι είχε πολύ κόσμο. Ναι, πιο πολύ από τον κόσμο των άλλων. Ε και; Ειδικά στο 2014 η προσέλευση του κόσμου σε μια προεκλογική εκδήλωση δεν είναι το τρομερό κριτήριο του παρελθόντος ως προς την επίδοση του υποψήφιου. Το είπε –προχθές- στην ομιλία του κι ο Σιμιτσής. Αντίθετα είναι επιτυχία η ανανέωση του ψηφοδελτίου που κατάφερε, απευθυνόμενος και στον κόσμο της ΝΔ και σε κόσμο που δεν είναι κομματικά ενταγμένος.

 

Η προεκλογική περίοδος τώρα αρχίζει. Έχουμε μπόλικο δρόμο μπροστά μας. Ο Σιμιτσής είναι ο εν ενεργεία. Αυτό του δίνει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Πάντως είναι εδώ. Δεν επηρεάζεται από την μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ όπως πολλοί θα περίμεναν. Το συγκεκριμένο εμπόδιο το ξεπερνά. Ο δρόμος μέχρι την κάλπη ωστόσο είναι ακόμη μακρύς. Αν μπορούσε ο Δήμαρχος αυτό θα το άλλαζε αφού ειδικά τον Σιμιτσή τον συμφέρει οι εκλογές να γίνουν άμεσα κι όχι στις 18 Μάη.

 

Κάτι τελευταίο προεκλογικό. Γίνονται κι άλλες δημοσκοπήσεις ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται όσοι τις παρήγγειλαν και τις διάβασαν ήδη. Η σημερινή κατάσταση φέρεται να είναι συγκεκριμένη. Και ρευστή ταυτόχρονα. Όσοι ασχολούνται με αυτό το.. σπορ ξέρουν ότι μέχρι τις εκλογές απομένουν άλλες 40 περίπου ημέρες. Άρα οι καλές δημοσκοπήσεις που με μεγαλύτερη ακρίβεια θα πλησιάσουν το αποτέλεσμα δεν είναι όσες έγιναν αλλά όσες θα γίνουν.

 

Συνέντευξη τύπου στις 5 χθες το απόγευμα έδωσε ο Τέρενς, στην πρώτη του επίσκεψη στην πόλη μας. Σήμερα συνεχίζει στη Θράκη. Εκεί όλα θα είναι αλλιώς. Κι οι συνεντεύξεις τύπου και η υπόλοιπη δραστηριότητα. Όλα θα γίνουν σε καταλληλότερες ώρες. Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ έχει από τις 26 Μαρτίου ανακοινώσει σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή τα βασικά σημεία της υποψηφιότητας του. Την Καβάλα και την Δράμα τις άφησε για χθες. Στο.. δεύτερο ημίχρονο.

 

Αναγνωρίζουμε ότι στη συνέντευξη τύπου ήταν καλά διαβασμένος. Δασκαλεμένος υποθέτουμε. Προπομπός του η ερώτηση για το παλιό νοσοκομείο, θέμα που όμως με τον ίδιο τρόπο έθιξαν κι άλλοι βουλευτές του ίδιου κόμματος. Μία ακόμη ερώτηση για το «παγωμένο» θέμα ενοχλεί; Ίσα ίσα που επιβάλλεται όταν θέλεις να δημιουργήσει τις κατάλληλες εντυπώσεις. Το μενού άλλωστε είναι συγκεκριμένο. Λόγια υπέρ της αλλαγής όδευσης του ΤΑΡ, το νέο λιμάνι, την σιδηροδρομική σύνδεση και όλα τα άλλα με τα οποία μεγαλώσαμε… Τι πειράζει που το ίδιο ποίημα το ακούσαμε χθες κι από τον Τέρενς;

 

Για όσους δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες του Αστικού ΚΤΕΛ ήταν έκπληξη η μη εκλογή Γιοβανάκη στη θέση του προέδρου. Η ζωή όμως τα έχει αυτά, έχει κι άλλες πολύ σημαντικότερες αλλαγές. Ο Σίμος Γιοβανάκης ήταν ένας πετυχημένος πρόεδρος. Ευχόμαστε το ίδιο να συμβεί και με τον καινούργιο, παλαιό οδηγό και μέτοχο της επιχείρησης, Στράτο Μακρογιαννίδη.

 

Δύο σκυλιά θανάτωσαν άγνωστοι χθες στον Αμυγδαλεώνα. Για την αγρότισσα που τα είχε υπό την ευθύνη της ήταν το 15ο περιστατικό από το 2011 έως σήμερα. Κάποιος στην ευρύτερη περιοχή του Αμυγδαλεώνα δεν συμπαθεί τα σκυλιά. Κάποιοι άλλοι πρέπει να ασχοληθούν και να τον βρουν.

 

Εκλογικό ντέρμπι στις εκλογές των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ που αρχίζουν το Σάββατο, τελειώνουν την Τρίτη. Ο Στέργιος Μαούνατζης και ο Κώστας Μακέδος στοχεύουν στην ίδια θέση. Του προέδρου. Το γεγονός ευνοεί την συμμετοχή που φαίνεται ότι θα είναι μεγάλη.

 

Εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό προετοιμάζει για την Κυριακή 13 Απριλίου το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Αναμένονται περισσότερα από 10 στελέχη που θα είναι οι ομιλητές. Όπως ακούγεται μεταξύ αυτών θα είναι και ο πρόεδρος του ΕΟΤ. Ωραία ευκαιρία να του μιλήσουμε για το γραφείο του ΕΟΤ στην Καβάλα που δεν λειτουργεί. Αυτή τη περίοδο πρόεδρος του ΕΟΤ είναι ο Δρ. Χρήστος Πάλλης. Οικονομολόγος με καταγωγή από τα Μέθανα Τροιζηνίας Αττικής. Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), με μεταπτυχιακό δίπλωμα (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. To 2011 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης με ειδικότητα στα Δημόσια Οικονομικά. Διετέλεσε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μεθάνων από το 1999 έως το 2010 και έχει πολυετή εμπειρία ως οικονομικό στέλεχος στον τραπεζικό τομέα και σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

 

Διαβάστε επίσης