μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Έκανε σωστά ή έκανε λάθος η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα που την Κυριακή εμφανίστηκε -από το πουθενά- στην επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη, στο παλιό Νοσοκομείο; Αυτή την απορία έχουν όσοι την βοηθούν στην προεκλογική της προσπάθεια. Υπάρχουν δύο –αντίθετες μεταξύ τους- απαντήσεις. Τα κομματικά στελέχη λένε ότι σωστά αποφάσισε και πήγε αφού έτσι επιβεβαίωσε το ανεπίσημο μα και ουσιαστικό. Είναι η υποψήφια δήμαρχος της ΝΔ στην Καβάλα. Λείπει μόνο η ανακοίνωση, η οποία για πολλούς λόγους δεν θα υπάρξει ποτέ.

 

Άλλοι διαφωνούν. Εκτιμούν ότι οι φίλοι και ψηφοφόροι της ΝΔ στον Δήμο Καβάλας δεν είναι αρκετοί να την βγάλουν δήμαρχο. Υποστηρίζουν λοιπόν ότι κακώς αναμίχθηκε σε ένα θέμα που καιρό τώρα δεν «βγάζει» τίποτα το θετικό. «Κακώς πήγε δίπλα στον μνημονιακό υπουργό» συμπληρώνουν. Σε έναν άνθρωπο που ήρθε πολύ αργά –θυμίζουν- στη ΝΔ.

 

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η κ. Τσανάκα έκανε ακόμη μεγαλύτερο λάθος. «Χαριεντίζονταν» με τον υπουργό προσπαθώντας σε αυτόν τον τομέα να «προσπεράσει» τον επίσης παρόντα Δήμαρχο. «Αν ήταν μόνο ο Σιμιτσής, θα εισέπραττε μόνο αυτός τις συνέπειες του ότι πάλι δεν έγινε τίποτα. Αλλά και να γίνει κάτι πάλι ο Σιμιτσής δεν θα ωφεληθεί;» αναρωτιούνται άνθρωποι που είναι με την Τσανάκα αλλά στέκονται με μετριοπάθεια κοντά της, τηρούν ταυτόχρονα απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας από τη ΝΔ.

 

Θα συμφωνήσουμε με την δεύτερη προσέγγιση. Η κ. Τσανάκα δεν είχε καμία δουλειά να πάει και να «κολλήσει» δίπλα σε έναν Υπουργό που αυτό το διάστημα αποδοκιμάζεται, «βγάζει» σε διαθεσιμότητα, καταργεί, κάνει περικοπές. Αυτός άλλωστε έθεσε και την ίδια σε διαθεσιμότητα προ λίγων εβδομάδων. Αν παρόλα αυτά η ίδια διαπίστωσε προεκλογικό κέρδος, κανένα πρόβλημα. Εμείς πάντως (που σαφώς και δεν είμαστε στη θέση της) δεν το βλέπουμε…

 

Η ΝΟΔΕ Καβάλας άρχισε χθες την κινητοποίηση των στελεχών για την εκδήλωση με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη. Όσοι ξέρουν λένε ότι ο πρώην γραμματέας του κόμματος έρχεται στην Καβάλα για προσωπικούς προεκλογικούς λόγους αφού για να εκλεγεί ευρωβουλευτής είναι απαραίτητος ο σταυρός προτίμησης. Με την ευκαιρία κάνουν και μια συνέλευση προκειμένου να ενισχύσουν την συσπείρωση προς τους υποψηφίους του κόμματος. Εννοούμε αυτούς των τοπικών εκλογών.

 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης διαβεβαιώνει ότι η πρωτοβουλία για τον εσωτερικό καθαρισμό του παλιού Νοσοκομείου υφίσταται, προετοιμάζεται, θα υλοποιηθεί. Μέσω διαγωνισμού θα γίνει η επιλογή του ιδιώτη που θα καθαρίσει το μεγάλο κτίριο. Κάτι που ο κ. Κοπατσάρης υπολογίζει να γίνει στο δεύτερο 15νθήμερο του Μάη.

 

Το εργοστάσιο των λιπασμάτων δουλεύει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Παράγεται προϊόν, υπάρχουν αγοραστές και πωλήσεις. Από αυτή τη πλευρά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι μισθοί έχουν πάντα την ίδια καθυστέρηση στη πληρωμή τους (από 1,5 έως 1 μήνα) ενώ από τον Απρίλιο η εταιρία φέρεται να επωφελείται της μείωσης του κόστους αγοράς του φυσικού αερίου. Γκρίνια στο εργοστάσιο συνεχίζει να υπάρχει. Για δύο λόγους. Για το αύριο αυτής της ιστορίας που παραμένει άγνωστο και για το ότι δεν ομαλοποιήθηκε η διαδικασία των πληρωμών.

 

Έκτακτη συνέντευξη τύπου δίνει σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Αρσονιάδης. Φαίνεται να ενοχλήθηκε κι αυτός από τη κυβερνητική πρωτοβουλία νομοθετικού περιεχομένου. Με την οποία η Κυβέρνηση καλύπτει τη διοίκηση του ΟΑΕΕ σχετικά με τις μηνύσεις προς αυτή από την ΓΣΕΒΕΕ.

 

Πολλές ιστοσελίδες των Αθηνών παρουσίασαν χθες το απόγευμα την είδηση για τον κ. Ανθόπουλο και την επιχείρηση της Καβάλας που τον καταγγέλλει και τον οδηγεί κατηγορούμενο στο δικαστήριο. Προσπαθήσαμε να βρούμε ποιος πρώτος την «έβγαλε» ώστε όλοι οι άλλοι να την αναπαράγουν. Δυστυχώς αυτό δεν το καταφέραμε. Έτσι αναδημοσιεύουμε μόνο: «Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσει κατηγορούμενος για τοκογλυφία από κοινού κατ’ εξακολούθηση ο πρώην υφυπουργός Ιωάννης Ανθόπουλος και τρία ακόμη πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο 65χρονος πρώην πολιτικός κατηγορείται για τοκογλυφία σε βάρος ιδιοκτήτριας εταιρείας καπνεμπορίου με έδρα την Καβάλα, στην οποία εμφανίζεται να ενεπλάκη “ως δικηγόρος αλλά και ως πρόσωπο που κατείχε ισχυρή δημόσια θέση”.Ο πρώην υφυπουργός, σύμφωνα με την κατηγορία, μεσολαβεί σε επτά συμβάσεις πώλησης καπνού, από το 2002 ως το 2005, μετά από αίτημα της ιδιοκτήτριας της εταιρίας η οποία είχε πρόβλημα ρευστότητας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το επιπλέον ποσοστό του 10% είναι «τοκογλυφικό αντάλλαγμα» για τον κ. Ανθόπουλο και συνολικά προσδιορίζεται σε ποσό που αγγίζει τα 1.757.800 ευρώ, ενώ βάσει πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε οι εν λόγω πωλήσεις ήταν εικονικές.Σύμφωνα με πληροφορίες από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κατηγορούμενου και των συγγενικών του προσώπων εντοπίστηκαν εμβάσματα που ξεπερνούν τις 700.000 ευρώ.

Στην απολογία του ενώπιον του ανακριτή ο πρώην υφυπουργός, είχε αρνηθεί την κατηγορία ισχυριζόμενος ότι τα επίμαχα χρήματα αποτελούσαν δάνειο που του χορήγησε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Καπνών, για ανέγερση σπιτιού στη Βούλα.

 

 

Διαβάστε επίσης