• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής ταξιδεύει σήμερα από την Καβάλα στα Γιάννενα. Θα παραστεί στην κηδεία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου, ως εκπρόσωπος της Βουλής. Ο κ. Καλαντζής ήρθε στην Καβάλα για το Πάσχα προχθές. «Πετάγεται» σήμερα μέχρι τα Ιωάννινα κι αμέσως μετά επιστρέφει.

 

Εκλογικό κέντρο λειτουργεί στην οδό Ομονοίας ο δημοτικός συνδυασμός 4Ε των οπαδών του Αρτέμη Σώρρα. Το γραφείο λειτουργεί από την αρχή της εβδομάδας απέναντι από το κτίριο της Α.Δ. Καβάλας. Απόδειξη ότι η προσπάθεια υπό τον κ. Αγανικόλα πρόθεση έχει να φθάσει ως το τέλος. Ως τις εκλογές του Μάη.

 

Ανεπιβεβαίωτες είναι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες την Μεγάλη Δευτέρα ήρθε στην Καβάλα βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Υπάρχει μια τέτοια φήμη που δεν επιβεβαιώνεται από τις επίσημες εκδηλώσεις του κόμματος. Ακούσαμε ότι εκπρόσωπος τοπικού φορέα τον απέφυγε ευγενικά όταν ο βουλευτής ζήτησε ενημερωτική συνάντηση.

 

Στην Κομοτηνή με τον Ανδρέα Γράσσο ήταν προ λίγων ημερών ο Κωστής Σιμιτσής. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος βοήθησε και αυτή τη φορά να «ξεμπλοκάρει» θέμα της ΔΕΥΑΚ. «Φέραμε μαζί μας το βαρύ πυροβολικό» απάντησε ο Δήμαρχος όταν ρωτήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κομοτηνής για την παρουσία του κ. Γράσσου στην συνάντηση.

 

«Το Ποτάμι». Έτσι αποκαλούν αυτό το διάστημα τον πρώην Δήμαρχο Φιλίππων Λάζαρο Τσαταλμπασίδη. Όχι, μη πάει ο νους σας σε πολιτικές αλλαγές ή μεταγραφές. Ο κ. Τσαταλμπασίδης (που βοηθά όσο κανείς άλλος την προσπάθεια της κ. Τσανάκα) κυκλοφορεί με ένα σακίδιο στη πλάτη. Ίδιο με αυτό του Σταύρου Θεοδωράκη. Εξ αυτού του λόγου κάποιοι του «κόλλησαν» το παρατσούκλι «το ποτάμι». Τα ακούει όλα αυτά ο Λάζαρος και διασκεδάζει. Το δε σακίδιο δεν το αποχωρίζεται.

 

Μια και το έφερε η κουβέντα. Στην Κομοτηνή έγινε η πρώτη συνάντηση αυτών που υποστηρίζουν το νέο κόμμα Θεοδωράκη. Εκεί παρουσιάστηκαν κάποιες αρχικές πληροφορίες για την περιοδεία του κ. Θεοδωράκη στην ΑΜΘ, σε ημερομηνίες τέλος Απρίλη- αρχές Μάη. Ειπώθηκε μάλιστα ότι γίνεται προσπάθεια μεταξύ των υποψήφιων ευρωβουλευτών να υπάρχει πρόσωπο από την Περιφέρεια μας. Κατά τα φαινόμενα η Κομοτηνή θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Περιμένουμε να ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο. Υποστηρικτές του «Ποταμιού» υπάρχουν αρκετοί και στην Καβάλα.

 

Υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ακολουθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα τακτική που ως τώρα φαίνεται να αποδίδει. Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε συζήτηση με ψηφοφόρους ζητά από αυτούς το τηλέφωνο τους. Μπροστά τους το «περνά» στη μνήμη του κινητού του, έτσι ώστε να τους πείσει ότι τους λαμβάνει σοβαρά υπόψη. Αυτό το κόλπο πείθει τον άλλον για τις προθέσεις του υποψηφίου. Αρκεί φυσικά να μην ξεπεραστούν οι αντοχές της συσκευής του κινητού τηλεφώνου.

 

Ανακοινώθηκε στην Αθήνα ότι ο Σόλωνας Κασσίνης αναλαμβάνει σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε θέματα ενέργειας. Ο κ. Κασσίνης επισκέφθηκε την Καβάλα, μίλησε για τα ενεργειακά της Κύπρου σε εκδήλωση στο ΤΕΙ. Ήταν η εποχή που είχε ίδια θέση στην Κυπριακή Κυβέρνηση. Υποτίθεται ότι ξέρει καλά και τα ενεργειακά και την δική μας περιοχή. Μακάρι ο Σόλωνας να αυξήσει τις ταχύτητες. Να πάψει αυτή η σταθερή αργοπορία όσον αφορά τις πράξεις. Διότι από λόγια πάει καλά η Κυβέρνηση και στα ενεργειακά. Στις πράξεις είναι το πρόβλημα.

 

Θυμίζουμε ότι με τα ενεργειακά θέματα πέραν του αρμόδιου υπουργείου ασχολείται και ειδική επιτροπή (του Υπουργείου). Στα υφιστάμενα προσθέτουμε τον ρόλο που θα αναλάβει να παίξει ο κ. Κασσίνης. Ας ελπίσουμε ότι όλη αυτή η κατάσταση να βγει σε καλό και της περιοχής. Μιας περιοχής που πλέον δεν έχει μόνο την Ενεργειακή, τον Πρίνο, το Πεδίο Ε. Ανέκυψαν ήδη νέα δεδομένα όπως ο ΤΑΡ και το πλωτό LNG.

 

Εκλογές έγιναν στον Πολιτιστικό Σύλλογο της Νέας Περάμου. Πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής ο ακούραστος Χρήστος Ρέμμος, ο οποίος συνδέεται από χρόνια με τη Νέα Πέραμο. Το δελτίο τύπου αναφέρει: «Την Κυριακή 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες στο Σύλλογό μας για την εκλογή νέου Δ.Σ . Εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. με αλφαβητική σειρά: 1.Αγγέλλου Δημήτρης, 2.Κούβαρη Εμμανουέλλα, 3.Μαυρίδου Αναστασία, 4.Μπεϊκάκη Φωτεινή, 5.Παπαδημητρίου Απόστολος, 6.Πασχάλη Εύα, 7.Τσαβδαρίδης Ανέστης. Τα μέλη που εξελέγησαν θα συνεδριάσουν ύστερα από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου για τη συγκρότηση σε σώμα. Για την ιστορία πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπή ήταν (ποιος άλλος;) ο Χρήστος Ρέμμος».

 

Προεκλογική δήλωση του Τέρενς Κουίκ μετά την επίσκεψη του στη Θάσο. Προσοχή πρόκειται για «σκληρές» κουβέντες που ίσως είναι ακατάλληλες για παιδιά. Προσοχή (δέυτερη), οι δηλώσεις διαβάζονται αργά και σταθερά. Κατά προτίμηση αφού ο αναγνώστης βρει μια καρέκλα να καθίσει (μη τυχόν και το σοκ τον «βρει» όρθιο): «Αυτά που απέδειξα ως δημοσιογράφος θα τα αποδείξω και ως Περιφερειάρχης. Θα τσακίσω τα καρτέλ που κρατάνε σε ομηρεία το νησί και θα ξεφτιλίζω τους Υπουργούς της Αθήνας για την πολιτική τους ανυπαρξία. Εγώ δεν είμαι δοσμένος στα τοπικά συμφέροντα. Δεν με κρατάει κανένας στο χέρι.»

 

Μας εκνευρίζουν και μας θυμώνουν τα «μεγάλα» λόγια των πολιτικών αφού πάντα έχουν μεγάλη απόσταση από τις πράξεις τους. Ακόμη χειρότερα όταν όσοι μιλούν μόλις τώρα ανακαλύπτουν την.. Αμερική. Άνθρωποι που ήρθαν να μας σώσουν, προερχόμενοι από το Αθηνοκεντρικό κράτος. Πολλές φορές είναι προτιμότερο να λες λίγα και καλά, παρά πολλά και εντυπωσιακά. Φέρνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

Χθες στον Οργανισμό Λιμένα ο κ. Κουίκ ήταν περισσότερο ήρεμος. Χαμογελαστός, απέφυγε τις υπερβολές. Αντέδρασε όπως αυτοί που βλέπουν κάτι πρώτη φορά στη ζωή τους. Ή το βλέπουν πρώτη φορά ως υποψήφιοι σε εκλογές. «Το λιμάνι θα μπορούσε να γίνει Μονακό» είπε στο Χρήστο Ηλιάδη. Που αμέσως απάντησε ότι αυτός είναι πάνω κάτω ο στόχος με το δρομολογημένο από πέρσι έργο των πλωτών εξεδρών. Ο κ. Κουίκ που μάλλον δεν γνώριζε για το έργο αιφνιδιάστηκε νομίζοντας ότι πρόκειται για κάτι πολύ πρόσφατο. Μια εξαγγελία των προηγούμενων ημερών άρα προεκλογική. Γεγονός που φυσικά δεν ισχύει.

 

Ο Παράσχος Σιμούδης έστειλε δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Μεγάλη Δευτέρα. Με αυτό γνωστοποιεί την (φυσιολογική) εξέλιξη που είχε μήνυση που κατέθεσε πέρσι κατά του Βασίλη Ξουλόγη. Όπως λοιπόν συμβαίνει με κάθε μήνυση, αυτή πήρε το δρόμο για το δικαστήριο. Η υπόθεση –δυστυχώς για τον κ. Σιμούδη- θα δικαστεί μετά από 12 μήνες. Θα ήθελε η δίκη να γίνει τώρα, προεκλογικά. Ωστόσο ορίστηκε για τον Μάη του 2015.

 

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σιμούδης δεν τα συνηθίζει τα δελτία τύπου. Πολύ περισσότερο τώρα που ας πούμε ότι αποσύρεται από τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση. Εφόσον όμως πρόκειται για μήνυση του κατά του Ξουλόγη, με θέμα το νερό της Νικήσιανης, όχι μόνο δελτίο τύπου θα βγάλει αλλά και ντελάλη μαζί! Φυσικά ο κ. Σιμούδης θα μπορούσε να είχε χειριστεί διαφορετικά το θέμα του αρσενικού. Αντί να κάνει μηνύσεις στους σημερινούς «άρχοντες» θα μπορούσε (ή μήπως θα έπρεπε;) να το είχε λύσει το πρόβλημα όταν ήταν αυτός δήμαρχος.

 

Το πρόβλημα δεν λύθηκε τότε, δεν λύθηκε ούτε μετά. Σα να παρακολουθούμε σκυταλοδρομία, το δίνει ο ένας δήμαρχος στον επόμενο. Ο Σιμούδης στον Κουκούδη, ο Κουκούδης στον Φιλόσογλου κι ο Φιλόσογλου στον Ξουλόγη. Μήνυση πάντως έγινε μία και μοναδική. Αυτή του δελτίου τύπου. Χρήσιμο «εργαλείο» για την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Τώρα δεν έχουμε παρά να περιμένουμε. Το επόμενο δελτίο τύπου του κ. Σιμούδη. Δεν μπορεί, όλο και κάποια ακόμη μήνυση θα κάνει κατά του Δημάρχου Παγγαίου… Τώρα προεκλογικά όλα επιτρέπονται, όλα επιβάλλονται (ειδικά όταν πρόκειται για τον Δήμο Παγγαίου).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης