μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Το κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην οδό Βενιζέλου, απέναντι από το τουριστικό περίπτερο, διέκοψε τη λειτουργία του το μεσημέρι της Παρασκευής 2/5. Ο χώρος άδειασε, προσφέρεται για ενοικίαση με αρκετούς ενδιαφερόμενους ήδη. Εντός των προσεχών εβδομάδων φημολογείται ότι θα κλείσει ένα ακόμη κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στην οδό Ομονοίας και Ίωνος Δραγούμη (πρώην τράπεζα Μιλένιουμ). Με αυτές τις πρώτες κινήσεις περιορίζονται τα καταστήματα της Πειραιώς στην Καβάλα που μετά τις συγχωνεύσεις έφθασαν να είναι 7. Οι εργαζόμενοι των καταστημάτων που κλείνουν μεταφέρονται σε άλλα καταστήματα εντός της πόλης και του Νομού Καβάλας.
Θυμίζουμε ότι κατά το πρόσφατο παρελθόν η τράπεζα Πειραιώς έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην κινητικότητα που δημιουργήθηκε στον τραπεζικό χώρο. Τα 7 καταστήματα της στην Καβάλα θεωρήθηκαν υπέρ αρκετά κι έτσι άρχισε (όπως άλλωστε αναμένονταν) το πρόγραμμα των συγχωνεύσεων αυτών. Σήμερα η τράπεζα Πειραιώς διαθέτει στην πόλη μας τα εξής καταστήματα: Φάληρο (πρώην Αγροτική), Ομόνοια δύο καταστήματα (ένα παλιό στην διασταύρωση με Π. Μελά κι αυτό της πρώην Μιλένιουμ), Αβέρωφ και Ερυθρού Σταυρού, δύο καταστήματα στην οδό Βενιζέλου (δίπλα στο Γαλαξία, πρώην τράπεζα Κύπρου).

Το ΣΔΟΕ κι η πινακίδα του υποψήφιου
Συμβαίνουν κι αυτά στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Υποψήφιος δήμαρχος του Νομού Καβάλας ετοίμαζε το εκλογικό του κέντρο. Κατέφθασε σε αυτό ο επαγγελματίας που ανέλαβε να τοποθετήσει την εξωτερική κεντρική πινακίδα. Την ίδια ώρα πέρασε από τη περιοχή συνεργείο του ΣΔΟΕ. Ζήτησε τιμολόγιο ή δελτίο αποστολής για την πινακίδα αλλά τέτοιο δεν υπήρχε. Το ΣΔΟΕ φέρεται να βεβαίωσε την παράβαση. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος που όμως ήταν σε περιοδεία και δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό. Η υπόθεση πήρε το δρόμο της κι αυτό που μένει να μάθουμε τώρα είναι αν το πρόστιμο θα αφορά μόνο τον επαγγελματία που ανέλαβε την πινακίδα ή και τον υποψήφιο δήμαρχο. Πιθανότερο σενάριο το πρώτο.

Στους πεζόδρομους
Τρία τουλάχιστον εκλογικά κέντρα υποψηφίων δημάρχων λειτουργούν στους πεζόδρομους. Αυτό έχει τα καλά του (κίνηση, κόσμος κτλ) αλλά και τα άσχημα του. Για να φθάσεις σε αυτά τα εκλογικά κέντρα πρέπει να περπατήσεις κι όχι να οδηγήσεις. Εκτός αν είσαι ένας από αυτούς που παραβιάζουν όλα αφορούν τη λειτουργία των πεζόδρομων. Τότε «ορμάς» με το δίκυκλο μέσα στους πεζόδρομους και δε σε νοιάζει τίποτα.
Προχθές έγινε τέτοιο περιστατικό με οδηγό του δικύκλου υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο ενός εκ των τριών συνδυασμών που έχουν στους πεζόδρομους το εκλογικό τους κέντρο. Ο κόσμος έβλεπε κι απορούσε. «Αυτοί θα μας σώσουν από τα προβλήματα, αυτοί που δίνουν πρώτοι το κακό παράδειγμα;» ρωτούσαν οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού κι είχαν απόλυτο δίκιο.

Οι δηλώσεις του Μαθιού Ρήγα
Σαφώς και είναι επένδυση, χρήσιμη για τον τόπο κι όχι μόνο για τα Πετρέλαια, η αγορά του ειδικού πλοίου από την Ενεργειακή Αιγαίου. Το μυαλό μας όμως είναι στην επόμενη μέρα της εξόρυξης δηλαδή στο Πεδίο Ε και την αξιοποίηση του. Σε αυτό συμφωνούμε με τον κ. Ρήγα ο οποίος γνωρίζοντας καλύτερα τα δεδομένα είπε επί λέξη την Παρασκευή: «Είμαστε στην αγορά και ψάχνουμε γεωτρύπανα. Θα βρούμε το κατάλληλο και θα ξεκινήσουμε. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε εδώ στη Καβάλα τους μηχανικούς που σχεδιάζουν την καινούργια πλατφόρμα για το Ε. Αυτό για μας είναι το μεγάλο στοίχημα. Όλοι ξέρουν ότι ο Πρίνος τελειώνει. Η επόμενη μέρα είναι το Ε. Σε αυτό στηριζόμαστε, σε αυτό επενδύουμε».
Η δήλωση του κ. Ρήγα επιβεβαιώνει το ότι οι πρόσφατες ενισχυτικές γεωτρήσεις στον Πρίνο δεν προκάλεσαν θεαματική αλλαγή των δεδομένων όσο κι αυτό φαίνονταν τις πρώτες μέρες από την έναρξη αξιοποίησης τους. Δεν είναι τυχαίο που προχθές ο κ. Ρήγας μίλησε και για το Ε αλλά και τον Πρίνο που τελειώνει.

Υποψήφιος ο Βασίλης Βασιλικός
Τέλος Απριλίου που «έκλειναν» τα ψηφοδέλτια των τοπικών εκλογών ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Βασίλη Βασιλικού με τον δήμαρχο Αθήνας κ. Καμίνη. Η είδηση πέρασε μάλλον στο ντούκου. Εμάς μας ενδιαφέρει το νέο τόλμημα του κ. Βασιλικού στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία. Η σύντομη είδηση ανέφερε τα ακόλουθα: «Κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Γιώργος Καμίνης – Δικαίωμα στην Πόλη». Ανάμεσά τους και ο θεατρικός συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός αλλά και ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος».

Ένα διαφορετικό προεκλογικό μήνυμα
Το κείμενο είναι προεκλογικό. Διαφορετικό κι απόλυτα ειλικρινές, όπως φαίνεται. Απλό και συγκεκριμένο, αξίζει να διαβαστεί. Προέρχεται από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Δήμητρας Τσανάκα, δικηγόρο Σωτήρη Τσιομπάνη. Γράφει λοιπόν τα ακόλουθα: Αγαπητοί φίλοι ,συμμαθητές , συνάδελφοι , συμπαίκτες ,συναγωνιστές , καθηγητές κλπ. Επειδή στην εποχή μας ο καλύτερος τρόπος επικοινωνίας είναι αυτές οι σελίδες (εννοεί του facebook) αναγκαστικά υπέκυψα .Αν βαρεθήκατε να ακούτε και να διαβάζεται μηνύματα υποψηφίων μην διαβάσετε παρακάτω . Μάλλον πάλι θα βαρεθείτε. Είστε περίεργοι για τα παρακάτω;. Συνεχίστε την ανάγνωση. Όπως ίσως κάποιοι από εσάς κατάλαβαν είμαι και εγώ ένας από τους εκατοντάδες υποψηφίους των εκλογών αυτών. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό της Δήμητρας Τσανάκα. Τι το διαφορετικό έχω από άλλους υποψηφίους;. ίσως τίποτα. Αλλά και ίσως κάτι .Γιατί αποφάσισα να κάνω αυτή την κίνηση και γιατί το αποφάσισα τώρα; Γιατί βαρέθηκα. Βαρέθηκα να βλέπω την πόλη μου να μαραζώνει .Όχι οικονομικά. Αυτό είναι αρμοδιότητα κυρίως άλλων. μαραζώνει κοινωνικά, πολιτιστικά ,. Βαρέθηκα να βλέπω τις γειτονικές πόλεις μας να γίνονται σημεία αναφοράς από το τίποτα για όλη την Ελλάδα. Και την Καβάλα την ομορφότερη όλων και κάποτε πιο ζωντανή όλων να βουλιάζει στην εσωστρέφεια και την μιζέρια της. Εκτιμώ προσωπικά πολύ σαν άνθρωπο και τον Κωστή Σιμιτσή και πολλούς από τους συμβούλους του που άλλωστε πολλοί από αυτούς είναι και φίλοι μου . Θεωρώ όμως πως σαν δημοτική αρχή δεν τα πήγαν καλά . Η πόλη μας , η περιοχή ,μας γύρισαν πίσω. Πιστεύω πως είναι ώρα για νέα αρχή. Θα πουν πολλοί γιατί να επιλέξουν εμένα. Καταρχήν ας επιλέξουν για Δήμαρχο την Δήμητρα . Και ξέρει τα προβλήματα και όραμα για το μέλλον της πόλης έχει και πράξη μπορεί να το κάνει. Εμένα αν θέλετε να με επιλέξετε μην το κάνετε γιατί είμαι όμορφος , που δεν είμαι , γιατί είμαι έξυπνος , που μπορεί να είμαι ή γιατί έχω χιούμορ. Να το κάνετε γιατί είμαι σε μια ηλικία που κάτι έμαθα. Δεν θα αλλάξω την πόλη μας αύριο. Αφήνω σε άλλους τα πάμε μαζί , πάμε μπροστά κλπ. Δεν έχουν κανένα νόημα. Απλά έχω πέντε πραγματάκια στο μυαλό μου (θα αναπτυχθούν σε άλλο κατεβατό) , θα προσπαθήσω να υλοποιηθούν και αν καταφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα θα είμαι απλά ικανοποιημένος. Προς το παρόν αυτά. Αν συμφωνείτε με το παραπάνω περιεχόμενο και επειδή δεν έχω την δυνατότητα να το απευθύνω παντού , σας παρακαλώ κοινοποιήστε το. Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα και τεράστια βοήθεια.(Τζάμια στις Καμάρες δεν μπορώ να βάλω. Δεν μου δίνει ο Μακης. Επίσης καλό παιδί.) Ευχαριστώ για την υπομονή σας. Σωτήρης Τσιομπάνης.

Καλαντζής κατά Τσίπρα
Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και για την πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο ραδιόφωνο του Alpha στην Αθήνα, στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι μετά τις ευρωεκλογές θα έρθουν νέα μέτρα, ο κ. Καλαντζής είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «μεταλλάσσεται καθημερινά και πλέον προαναγγέλλει τι θα συμβεί μετά από 6 ή 12 μήνες. Κι αυτό το κάνει όποτε βλέπει ότι καταποντίζεται δημοσκοπικά». Σε ό,τι αφορά τη θέση του κ. Τσίπρα ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ», ο Αντιπρόεδρος της Βουλής εκτίμησε ότι «αυτά τα λέει ο “Τσίπρας εσωτερικού”. Όταν μιλήσει ως “Τσίπρας εξωτερικού” είναι βέβαιο ότι θα πει άλλα πράγματα. Όταν αποφασίσει να συμμετέχει σε ένα debate θα ακούσουμε τι έχει να πει στους Ευρωπαίους».
Τέλος, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Καλαντζής σημείωσε ότι «από εκεί που στον ΣΥΡΙΖΑ μίλαγαν για θρίαμβο, τώρα ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει να κερδίσει έστω με μια ψήφο. Όμως θα χάσει!». Πρόσθεσε, δε, ότι «μέχρι πριν από ένα μήνα πίστευα ότι οι εκλογές θα ήταν δύσκολες. Με τα σημερινά δεδομένα, όμως, σας λέω ότι θα κερδίσει η ΝΔ».

 

Διαβάστε επίσης