• 4 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Βάση άρθρου που αναρτήθηκε πρόσφατα σε ιστοσελίδα των Αθηνών οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη χώρα είναι 1.437. Μέσος όρος ανά δήμο υπολογίζεται στους 4,4 υποψηφίους δημάρχους. Για δήμους όπως η Καβάλα (με πληθυσμό από 50.000 έως 100.000 κατοίκους) ο μέσος όρος υποψήφιων δημάρχων είναι στο 5,9. Η Καβάλα –όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος- ξεπέρασε και τους δύο μέσους όρους. Έχει 8 υποψήφιους δημάρχους, με αυτούς πορεύεται στην πρώτη Κυριακή των εκλογών, την Κυριακή που έρχεται.

Είδε ή δεν είδε ο κόσμος την τηλεμαχία στο Ένα τσάνελ το βράδυ της Δευτέρας; Ότι απαντήσεις θες, τις βρίσκεις στη κοινωνία. Σχόλια, κριτική, κουτσομπολιά. Λόγια πολλά. Σημειώνουμε ότι στο debate παρόντες ήταν οι 6 από τους 8 υποψήφιους δημάρχους. Ο αποκλεισμός των δύο έγινε για άγνωστους λόγους. Κατά πάσα πιθανότητα τεχνικούς. Οι αποκλεισμοί πάντα είναι πρόβλημα. Μπορεί να μην μας αρέσει ένας ή περισσότεροι υποψήφιοι αλλά σε μια τηλεμαχία οι κανόνες επιβάλλουν την παρουσία όλων. Αυτό ήταν και παραμένει το σωστό και το δημοκρατικό.

Αν τώρα για τεχνικούς λόγους δεν μπορείς να τους έχεις όλους τότε απλά άσε το debate για άλλους. Οφείλεις επίσης να προστατεύσεις ότι με κόπο διοργανώνεις. Να εργαστείς για αυτό ώστε τηλεοπτικά να είναι ελκυστικό. Πράγματα δύσκολα που τα επιχείρησαν μεγάλα κανάλια σε πολύ πιο σημαντικές εκλογές. Απέτυχαν κι αυτοί. Στην Ελλάδα οι τηλεμαχίες είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.Συχνά αντί να ξεκαθαρίζουν το τοπίο, το μπερδεύουν περισσότερο. Κι όπως λένε αυτοί που ξέρουν, τις τηλεμαχίες τις παρακολουθούν από την αρχή ως το τέλος μόνο όσοι άμεσα ενδιαφέρονται.

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην τηλεόραση της Πρωϊνής ο Άρης Βέρρος αναφέρθηκε και στο debate της προηγούμενης βραδιάς. Όπως είπε δεν του άρεσε το ότι η συζήτηση έφθασε ως τις 2.30 το πρωί. «Μας είπαν από τον σταθμό ότι θα το μεταδώσουν σε επανάληψη κι αυτό είναι καλό» συμπλήρωσε. Ο δε Τέλης Παπάζογλου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Δήμητρα Τσανάκα, σχολίασε για το ίδιο θέμα: « Πολλοί άνδρες τα έβαλαν με μια γυναίκα».

«Το κλίμα έξω είναι βουβό» είπε επίσης ο κ. Βέρρος. Ο οποίος χθες το πρωί επισκέφθηκε τρίτη φορά στη προεκλογική περίοδο την ΔΕΥΑΚ. Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Άρη Βέρρου θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στη πλατεία Καπνεργάτη. Φήμες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα ίσως επισκεφθεί την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας. Το αν θα έρθει ή όχι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής και για τον Βέρρο και για τον Μορφίδη.

Την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι το θερμόμετρο στην Καβάλα έδειχνε 30 βαθμούς κελσίου! Αυτό ισχυρίζεται ο τηλεοπτικός σταθμός Star προκειμένου να περιγράψει την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη που ως γνωστόν στην συγκέντρωση του στην παραλία αγόρασε και μοίρασε καπέλα. Τα οποία το Star ισχυρίζεται ότι ο επικεφαλής του νέου κόμματος τα πούλησε και δεν τα έκανε δώρο στο ακροατήριο. Η είδηση που ακόμη και χθες υπήρχε στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού σημειώνει: Το τερπνόν μετά του ωφελίμου συνδύασε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην Καβάλα. Ο ιδρυτής του Ποταμιού, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του, έδωσε το παρών σε ανοικτή συγκέντρωση του Ποταμιού στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης. Η συγκέντρωση ξεκίνησε… ντάλα μεσημέρι, στη 1, με το θερμόμετρο να δείχνει 30 βαθμούς και τον κόσμο να αρχίζει να ταλαιπωρείται από τον ήλιο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, χωρίς να το πολυσκεφθεί, ανέβηκε στη μηχανή ενός εθελοντή, πήγε σε κατάστημα και πήρε 30 καπέλα προς 3 ευρώ το ένα! Στη συνέχεια τα μοίρασε στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ότι ανήκουν «στα πλαίσια των παροχών της παράταξης».Ωστόσο, δεν βγήκε χαμένος (οικονομικά) αφού τα καπέλα τα διέθεσε προς 5 ευρώ το ένα με κουπόνι στήριξης του Ποταμιού!

Δύο πράγματα γίνονται κάθε μέρα αυτό το διάστημα. Ο Τέρενς Κουίκ καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για προβλήματα της Καβάλας, την πόλη μας επισκέπτεται τουλάχιστον ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής. Χθες ήταν η σειρά του κ. Μάνου Επιτροπάκη, υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ – Ελιά. Ο κ. Επιτροπάκης κατάφερε και πήγε στο καφενείο που συχνάζουν οι σταθεροί ψηφοφόροι του κόμματος. Εκεί όντως έκανε την καλύτερη και ουσιαστικότερη προεκλογική παρέμβαση. Συνέντευξη τύπου δεν έδωσε. Ίσως ξανάρθει την ερχόμενη εβδομάδα αφού στη Καβάλα μεγάλωσε.

Επίσκεψη- «αστραπή» κάνει αύριο στην Καβάλα ο Πάνος Καμμένος. Είναι ωστόσο ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έρχεται στη πόλη και για τις τοπικές και για τις ευρωεκλογές. Με αυτόν τον τρόπο τιμά την οργάνωση του κινήματος που σαφώς κι είναι η πιο δραστήρια στην ΑΜΘ.

==============================

 
Επεισόδιο
Επεισόδιο δημιουργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Νέα Καρυά, την ώρα που στη πλατεία του χωριού μιλούσε ο υποψήφιος δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Μιχαηλίδη εντόπισε μέσα στο πλήθος τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Κινήθηκε προς το μέρος του κι άρχισε να τον αποδοκιμάζει. Άλλοι περιγράφουν το περιστατικό διαφορετικά. Λένε ότι ο βουλευτής κινήθηκε προς τη μεριά του υποψηφίου, ζητώντας του εξηγήσεις.
Το επεισόδιο δεν πήρε μεγάλη έκταση αν και αρκετοί προς στιγμή φοβήθηκαν ότι κάτι τέτοιο είναι σίγουρο. Οι διαφορές του υποψηφίου είναι με τους βουλευτές και όχι με το συγκεκριμένο βουλευτή. Έχει να κάνει με προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες (ίσως και εθνικών εκλογών). Αφορμή του επεισοδίου ίσως να είναι η μάχη του σταυρού που στο Νέστο για το ψηφοδέλτιο Μιχαηλίδη παρουσιάζεται «φουντωμένη». Τα έχει αυτά η προεκλογική περίοδος.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης