μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Διάφορα νέα
*Εταιρία από τη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, να κατασκευάσει στέγαστρο που θα εξυπηρετεί την είσοδο ΑμΕΑ στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας. Θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει θυροτηλέφωνο στην ίδια είσοδο. Το έργο έχει προϋπολογισμό 8.475 ευρώ με ΦΠΑ.
*Με απόφαση που πήρε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας ο φορέας θα συμμετάσχει στην έκθεση του Επιμελητηρίου Ξάνθης 17 με 22 Οκτώβρη στο κλειστό γυμναστήριο της όμορης πόλης. Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Καβάλας είναι 12 τμ, σε αυτό θα φιλοξενηθούν τοπικές επιχειρήσεις και εταιρίες.
*Λόγω μείωσης του αριθμού μαθητών καταργείται η θέση του υποδιευθυντή στο Γενικό Λύκειο των Κρηνίδων.
*Εκτός από την 5μελη επιτροπή για τα αδέσποτα που διαθέτει ο Δήμος Καβάλας η κ. Τσανάκα προβλέπεται να ορίσει μία ακόμη. Πρόκειται για ειδική επιστημονική επιτροπή που θα παρακολουθεί τη διαχείριση των αδέσποτων και θα επιλαμβάνεται όταν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των μελών της πρώτης επιτροπής!
*Με αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δύο δημοτικοί υπάλληλοι μετατάσσονται. Και οι δύο πηγαίνουν στο Δήμο Δράμας. Ένας από το Δήμο Θάσου κι ένας από το Δήμο Παγγαίου.
*Η εταιρία καταπολέμησης των κουνουπιών Βιοανάπτυξη του κ. Μουρελάτου οργανώνει την Τετάρτη ημερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα τα κουνούπια. Η Βιοανάπτυξη είναι μια από τις εταιρίες που κάνουν καταπολέμηση των κουνουπιών στην ΑΜΘ. Κάλεσε λοιπόν στην ημερίδα της εκπροσώπους των Δήμων της ΑΜΘ και της ίδιας της Περιφέρειας της ΑΜΘ.
* «Ο Δήμαρχος Κομοτηνής μου είπε ότι η Digea είναι υποχρεωμένη βάση του νόμου να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν σε περιοχές που δεν βλέπουν τηλεόραση» είπε την Παρασκευή ο κ. Τσομπανόπουλος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νέστου. Δυστυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Δήμαρχος της Κομοτηνής κάνει λάθος. Για αυτό άλλωστε η Περιφέρεια ΑΜΘ προετοιμάζεται μέσα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα να αγοράσει (με ευρωπαϊκή επιδότηση) τους απαραίτητους αναμεταδότες.
*Οργανώνονται οι γονείς και κηδεμόνες του Δημοτικού Ωδείου. Εκτός από τη συνέλευση και τις εκλογές που σύντομα θα γίνουν, θα οργανωθεί ιστοσελίδα που θα παρακολουθεί τι συμβαίνει στο δημοτικό ωδείο Καβάλας.

Η ομιλία Μανιάτη
Την Πέμπτη το βράδυ μίλησε στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μανιάτης. Έλαβε μέρος στη συζήτηση για τη ψήφο εμπιστοσύνης στη Κυβέρνηση. Ευτυχώς η ομιλία του δεν είχε καθόλου αναφορές στο LNG και στον ΤΑΡ. Προς το τέλος της αναφέρθηκε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Το απόσπασμα είναι το εξής: «Έχουμε καταθέσει ήδη τροπολογία να μειωθεί σε 50.000 οικογένειες που μένουν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία κατά 60% το κόστος σύνδεσης με το φυσικό αέριο, για να μειώσουμε το άθλιο αυτό φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Θα την υπερψηφίσετε την τροπολογία ή όχι;Και θα προχωρήσουμε και σε μια άλλη, την επόμενη εβδομάδα. Θα απελευθερώσουμε την αγορά φυσικού αερίου, για να μπορούν πιο εύκολα να γίνουν εταιρείες παροχής αερίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο. Περιμένω και εκεί να δω την αριστερή αντίδραση…».
Παρακολουθήσαμε προσεκτικά την ομιλία του κ. Μανιάτη επειδή σε προηγούμενες ίδιες περιπτώσεις είχε αναφερθεί (δυσμενώς για την περιοχή μας) τόσο στο θέμα του LNG όσο και στο θέμα του αγωγού ΤΑΡ.

Εκλογές στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πραγματοποίηση εκλογών στη κεντρική διοίκηση αλλά και στα τμήματα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Αυτό προκύπτει από το νέο (προεκλογικό φυσικά) κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας. Ο κ. Ζαφείρης Μυστακίδης είναι επικεφαλής του συνδυασμού ΓεωΔράσης. Γράφει προς τους συναδέλφους του γεωτεχνικούς τα ακόλουθα: Τα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος της ΔΕ του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας προσπάθησα με πολλή αγάπη, μεράκι και καταναλώνοντας πολύτιμο προσωπικό χρόνο αφιλοκερδώς να προσφέρω ένα μικρό λιθαράκι στην αναβάθμιση του ΓΕΩΤΕΕ επ’ ωφελεία των μελών του και της κοινωνίας. Προτεραιότητα μου ήταν η ανάγκη στήριξης του άνεργου Γεωτεχνικού. Με τεκμηριωμένο λόγο και χωρίς “άναρθρες κραυγές” διεκδίκησα και αγωνίστηκα για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν δίστασα να υπερασπιστώ με όλα τα νόμιμα μέσα την επαγγελματική και επιστημονική αξιοπρέπεια συναδέλφων Γεωτεχνικών , χωρίς διακρίσεις. Προχωρώντας ένα βήμα μπροστά δημιουργήθηκε ο ανεξάρτητος συνδυασμός της ΓεωΔράσης, προκειμένου το ΓΕΩΤΕΕ να διατηρήσει διακριτές αποστάσεις από τα κόμματα και να μην έχει κανενός είδους εξαρτήσεις. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ δεν αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Στηρίζουμε την προσπάθεια που ξεκίνησε η ΔΕ του Παραρτήματος μας τα τελευταία 3 χρόνια. Στηρίζουμε τον ανεξάρτητο συνδυασμό της ΓεωΔράσης!!

Ασκήσεις ετοιμότητας σήμερα σε όλα τα σχολεία
Σήμερα 13η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία μια από τις τουλάχιστον τρεις προβλεπόμενες ασκήσεις ετοιμότητας του σχολικού έτους. Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με αφορμή το γεγονός ότι η 13η Οκτωβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Επιπτώσεων των Φυσικών Καταστροφών. Στόχος της άσκησης είναι η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσω της διαρκούς ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Με έγγραφό του Υπουργείου παρακαλούνται οι Δ/ντες των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας
Εκπ/σης της χώρας να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Διαβάστε επίσης