μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Μετά από πάρα πολύ καιρό το τοπικό ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε προχθές κομματική εκδήλωση σε δημόσιο χώρο , κατά κάποιο τρόπο «ανοιχτή» διαδικασία –όπως παλιά- με παρόντα τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρη Κουκουλόπουλο. Εκτός της γνωστής πολιτικής και οικονομικής κρίσης το τοπικό ΠΑΣΟΚ πέρασε μια ακόμη. Αυτή που είχε σχέση με τον προηγούμενο γραμματέα. Προσπαθεί να αφήσει πίσω το γεγονός, πλέον ψάχνει έναν σταθερό βηματισμό υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Ιορδάνη Χοροζίδη. Προσπάθεια φιλότιμη που θα κριθεί κεντρικά. Το ΠΑΣΟΚ στην Καβάλα και στη κάθε Καβάλα εξαρτάται από τι κάνει η ηγεσία στην Αθήνα. Αυτά που κάνει από το 2012 και μετά δεν είναι ότι καλύτερο.

 

Αρχικά υπήρχαν από τον κόσμο του παράπονα και διαμαρτυρίες. Τώρα διαπιστώνονται τεράστιες διαρροές κυρίως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Με βασικό επιχείρημα το γνωστό success story του Αντώνη Σαμαρά το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να επανέλθει. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα τα καταφέρει. Εκτός αν αλλάξει πολιτική και αρχηγό. Τότε το συζητάμε.

 

Προχθές το ΠΑΣΟΚ της Καβάλας δήλωσε την παρουσία του στα τοπικά πράγματα. Περίπου 80 άνθρωποι απ’ όλο το νομό, οι περισσότεροι συνταξιούχοι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Έκαναν την κριτική τους στο κόμμα τους, δήλωσαν ωστόσο ότι είναι διατεθειμένοι να το περιμένουν να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ. Ο Κουκουλόπουλος επέμενε, «ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνουμε μόλις φύγει η τρόϊκα» είπε με τον δικό του τρόπο. Το ακροατήριο παρακολουθούσε ανέκφραστο. Ήταν φανερό ότι δεν τον πίστευε.

 

Οι άλλες ειδήσεις από την κομματική διαδικασία της Τετάρτης αφορούν δύο απόντες. Τον Σάββα Εμινίδη και τον Νίκο Χατζηχρήστου. Απουσίαζαν κι άλλοι, αυτά όμως τα ονόματα συζητήθηκαν περισσότερο. Εννοούμε τα «πηγαδάκια» πριν και μετά την κομματική διαδικασία.  Ο Νίκος Χατζηχρήστου φέρεται να διαφωνεί με την πρωτοβουλία που αφορά την ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνωρίζει ότι σχεδιάζει ο Βενιζέλος.

 

Η απουσία του Σάββα Εμινίδη είναι διαφορετική. Δείχνει ότι τα σενάρια μετακίνησης του στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάση. Μη προσερχόμενος στη συνάντηση της Τετάρτης μας αποκαλύπτει ότι μια τέτοια εξέλιξη την θέλει κι ο ίδιος. Την περιμένει. Την επιδιώκει. Πάντα πριν πας κάπου αλλού μεσολαβεί ένα ενδιάμεσο στάδιο. Να φύγεις από εκεί που ήσουν. Αυτό μας είπε με την απουσία του την Τετάρτη ο κ. Εμινίδης.

 

Μα αντιδρούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, θα πει κάποιος. Ε και; Ο πρώην βουλευτής Σάββας Εμινίδης δεν επηρεάζεται από τα λόγια του Εμμανουηλίδη, του Μορφίδη και του Ηλία Ιωαννίδη. Φαίνεται ότι μιλά απευθείας με την Αθήνα, η οποία εξετάζει την περίπτωση του. Όσο διαρκεί αυτό το φλέρτ ο Σάββας Εμινίδης είναι πολύ προσεκτικός. Όσο πιο διακριτικά γίνεται (όποτε του δίδεται η ευκαιρία) κάνει μικρά βήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως που θα έρθει η ώρα να κάνει το άλμα και να μπει μέσα σε αυτόν.

 

Την ίδια περίπου ώρα που το ΠΑΣΟΚ Καβάλας συνεδρίαζε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, συνεδρίαζε κι η ΝΟΔΕ. Ο Κώστας Ευθυμιάδης ήταν χαρούμενος επειδή είδε αρκετό κόσμο στη συνεδρίαση. Ανακοίνωσε την εκδήλωση με τον Στυλιανίδη, τον οποίο υπερασπίστηκε σε όσους τον χαρακτήρισαν «αντικαβαλιώτη». Δεν θα επεκταθούμε στο θέμα. Οι αντιρρήσεις ως προς τον ομιλητή της εκδήλωσης την 30η Νοέμβρη αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τον πρόεδρο.

 

Ο οποίος μίλησε για τα οικονομικά. Ποια οικονομικά; Όχι του κράτους αλλά της ΝΟΔΕ. Ζήτησε να βάλουν άπαντες το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλυφθούν διάφορα έξοδα. Υπήρξε διαφωνία μιας κι αρκετοί ζήτησαν να πληρώσουν μόνο οι αιρετοί που από τον Σεπτέμβρη διοικούν. Γνωστές διαφωνίες από τις οποίες «πέρασαν» κι άλλες νομαρχιακές, κυρίως του τοπικού ΠΑΣΟΚ. Όταν το ΠΑΣΟΚ Καβάλας είχε ανθρώπους του σε θέσεις εξουσίας.

 

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάσος Χατζηαναστασίου ρωτήθηκε για την υπόθεση των έργων αρμοδιότητας του που ερεύνησε ο Λεωνίδας Ρακιτζής, έργα για τα οποία θα διενεργηθεί ΕΔΕ. Δεν είπε το παραμικρό μιας κι η υπόθεση είναι σε αυτή τη διαδικασία. Στους φίλους του παρόλα αυτά σχολίασε: «Πολύς ντόρος για το τίποτα». Τα ίδια πάνω κάτω φέρονται να ισχυρίζονται και οι υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στην Καβάλα την ερχόμενη εβδομάδα το συνέδριο των ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών. Θα έρθουν στην Καβάλα ιδιοκτήτες απ’ όλη την χώρα αφού το συνέδριο θα έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Οικοδεσπότης θα είναι φυσικά ο σύλλογος του νομού μας.

 

Ρωτήθηκε ο Κωστής Σιμιτσής αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. «Όχι ακόμη» απάντησε. Αμέσως μετά συμπλήρωσε «έχω μπροστά μου τη προοπτική της τοπικής αυτοδιοίκησης». Ο δημοσιογράφος επέμενε: «γιατί λέτε όχι ακόμη» κι ο Σιμιτσής απάντησε (διορθώνοντας κατ’ ουσία τον εαυτό του) «είμαι σχεδόν 58 ετών, έχουν προβάδισμα οι νεότεροι».

 

Πληθαίνουν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη κίνηση στο ίδρυμα, περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν που θα παρκάρουν. Προχθές προσέρχονταν οι καλεσμένοι στην ημερίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ κι έψαχναν χώρο για το αυτοκίνητο τους. Τα έβλεπε όλα αυτά ο Χρήστος Κοπατσάρης, εισέπραττε το μήνυμα προκειμένου να σπεύσει στο γνωστό έργο επέκτασης του υφιστάμενου πάρκινγκ.

 

Αυτές τις μέρες στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου Καβάλας μπήκαν τα γνωστά μας κολωνάκια. Ελαστικά και πορτοκαλί χρώματος. Έπρεπε να μπουν για να αποτραπούν παράνομες σταθμεύσεις που έκλειναν την είσοδο! Διότι αν λείψει έστω 5 λεπτά ο σεκιούριτι από την κεντρική πύλη, η είσοδος θα κλείσει από τις πρόχειρες σταθμεύσεις των αυτοκινήτων.

 

Ο σύλλογος κατοίκων Κηπούπολης Καλαμίτσας είχε χθες συνεστίαση. Επέλεξε ταβέρνα της Κηπούπολης για να στηρίξει μία ακόμη φορά τους επαγγελματίες της γειτονιάς. Πέρασαν πολύ ωραία στο τραπέζι στην ταβέρνα «Φωτεινή», στον κεντρικό δρόμο της Κηπούπολης.

 

Καθηγητές και γονείς που διαφωνούν με τον θεσμό του νέου Λυκείου δεν έκρυψαν χθες την αντίθεση τους στη πρωτοβουλία των μαθητών να κάνουν κατάληψη. Χωρίς οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και διαμαρτυρία. Άνθρωποι που με επιχειρήματα δηλώνουν από καιρό αντίθετοι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, χθες ήταν απογοητευμένοι με την ξαφνική κατάληψη  5 σχολείων. Η οποία θα συνεχιστεί σήμερα.

Διαβάστε επίσης