“Καθαρή” έξοδο απο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 “Καθαρή” έξοδο απο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ

H “καθαρή” έξοδο απο το ΜΝΗΜΟΝΙΟ έχει μεγάλο κόστος και αυτό το κόστος προσπαθεί να πληρώσει τις μέρες αυτές των έντονων διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση απέναντι στην επιθετικότητα και αποφασιστηκότητα των δανειστών που γνωρίζουν οτι αυτή η διαπραγμάτευση θα είναι η τελευταία και έτσι τα δίνουν όλα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τις μεγαλύτερες οσο το δυνατόν δεσμεύσεις  της ελληνικής πλευράς και για την επόμενη μέρα αφού φοβούνται την κάθοδο του Τσίπρα που μπορεί να έρθει και να ανατρέψει τα πάντα.

Λέμε τώρα …

Για τον λόγο αυτό και ο Σαμαράς σκέφτεται να συναντηθεί τα επόμενα 24άωρα με τον Τσίπρα τον οποίο οι δανειστές θέλουν να βάλουν στο παιχνίδι των διαπργματεύσεων για να μην τους λέει μετά ώς πρωθυπουργός της χώρας δεν ήξερα.

Βέβαια ο Τσίπρας απο την άλλη βλέπει θετικά μια τέτοια συνάντηση αρκεί να μην είναι παρών ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον οποίο έχει θέμα.

Είναι πολύ πιθανό το αντάμωμα Σαμαρά – Τσίπρα να γίνει αλλα μην περιμένετε και πολλά πράγματα.

Ο Τσίπρας για να διατηρήσει την πρωτιά του στις δημοσκοπήσεις και να ενισχύσει το ρεύμα της νίκης θα πεί οχι σε όλα αφήνοντας να εννοηθεί οτι αυτός ώς πρωθυπουργός θα διώξει τους δανειστές και θα προσφέρει στους έλληνες όλα αυτά που δεν μπόρεσε να τους προσφέρει ο Σαμαράς υπο την πίεση της τρόϊκας.

Για αυτό και ο Σαμαράς βιάζεται να τελειώνει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αφού το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης θα σημαίνει και το τέλος της ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Αυτό δηλαδή που υπόσχεται οτι θα κάνει ο Τσίπρας αν ανέβει στην εξουσία ο Σαμαράς θέλει να το κάνει απο τώρα για να ακυρώσει το πιο ισχυρό επιχείρημα του Τσίπρα για να κερδίσει τις εκλογές.

Απο το Μαξίμου λένε οτι τελικά θα καταφέρουν να φέρουν εντός χρονοδιαγράμματος την τρόϊκα πίσω στην Αθήνα και θα προσχωρήσουν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις που θα ο δηγήσουν στην τελευταία αξιολόγηση και την οριστική έξοδο απο την πολιτική της σκληρής επιτήρησης.

Απο την στιγμή που δεν πρόκειται να πάρεις άλλα δανεικά δεν πρόκεται να πάρει και άλλα μέτρα και σταματάς (μέχρι ένα σημείο) να δίνεις αναφορά για οτι σκέφτεσια και κάνεις.

Τα επόμενα 24άωρα θα είναι κρίσιμα και δύσκολα αφού η κυβέρνηση καλείται να δείξει τις αντοχές της και να δώσει την μεγαλύτερη μάχη του πολέμου.

Ο Σαμαράς όπου σταθεί και όπου βρεθεί επαναλαμβάνει οτι θέλει μια “καθαρή” έξοδο απο την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ αναίμακτη και με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών που θα εγγυηθούν την ομαλή μετάβαση της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή.

Έχει σημασία με ποιό τρόπο θα περάσει στην επόμενη μέρα.

Κρίσιμες και για το ΠΑΣΟΚ οι επόμενες ημέρες αφού ο Βενιζέλος θα συναντηθεί με τους δύο πρώην προέδρους του κόμματος και πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου.

Απο την στιγμή που δεν θα είναι στον αντάμωμα με τον Τσίπρα είπε και αυτός να κάνει τις δικές του επαφές και αν δεί το δικό του κόμμα που ζεί ένα ντεμαράζ εσωστρέφειας τα τελευταία χρόνια.

Εκτός απο την ενημέρωση για την κατάσταση της χώρας και την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές  ο Βνιζέλος θα καλέσει τους δύο άντρες να αναλάβουν την δράση την οποία θεωρούν σωστή για το καλό του ΠΑΣΟΚ.

Πως , πως , πώς …

Ακριβώς έτσι όπως τα λέει ο Βενιζέλος θα γίνουν τα πράγματα.

Κατα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε άκρως χειμερινά με τον θερμόμετρο να πέφτει αισθητά απο την Κυριακή και μετά.

΄Έχω την εντύπωση οτι απο την Δευτέρα που έρχεται τελειώνουν τα καλαμπούρια και με τους νοτιάδες και τις ωραίες ηλιόλουστες ημέρες.

Απο ΔΕΥΤΕΡΑ είναι αυτό που λέμε μέσα στα κεφάλια.

Βέβαια η πιο πρόσφατη και επικαιροποιημένη πρόβλεψη του καιρού κάνει λόγο μόνο για χαμηλές θερμοκρασίες και λιγότερες βροχές.

Πάντως απο σήμερα Παρασκευή το κύριο χαρακτηρισιτκό του καιρού θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας.

Σκέφτομαι οτι αν είναι να συνεργαστούν οι Δήμοι Καβάλας και Θάσου και να νοικιάσουν δύο φέρι για κάνουν αβέρτα δρομολογία στην γραμμή Καβάλα – Πρίνος γιατί δεν νοικιάζουν και ένα ιπτάμενο δελφίνι ;

Ξέρετε πόσο πολύ λείπει απο τον συγκεκριμένο δρομολόγιο ένα δελφίνι ;

Αν είναι να προχωρήσει αυτό το σενάριο ας προχωρήσει με ένα φέρι και ένα δελφίνι.

Να δείτε που όλοι θα προτιμούν το δελφίνι που σε φθάνει στο προορισμό σου στο τσάκ – μπάμ.

Και μου κάνει εντύπωση που έχει να μπει δελφίνι στην συγκεκριμένη γραμμή αρκετά χρόνια.

Απο την ημέρα που χάλασε το ένα και μοναδικό δελφίνι που είχαμε τελείωσε αυτή η ιστορία με τα δελφίνια και μείναμε μόνο στα Φέρι.

Διήμερη άδεια ισχυρίζεται οτι έδωσε η διοικούσα του ΑΟΚ στον Πόποβιτς που έφυγε ΄όμως χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Εκτός και αν εννοεί η διοικούσα οτι πήρε άδεια απο την σημαία.

Νομίζω οτι το κεφάλαιο Πόποβιτς για τον ΑΟΚ θα κλείσει γρήγορα και άδοξα αφού διάφοροι λόγοι δεν βοήθησαν έτσι ώστε ο παίκτης να εγκληματιστεί στην νέα του ομάδα.

Ευτυχώς ο Γενάρης είναι κοντά διότι θα πρέπει ο παίκτης να αντικατασταθεί με κάποιον άλλο αφού η ομάδα μένει μόνο με τον Κανούλα στην θέση του φόρ.

Αυτά και για σήμερα αγαπητοί αναγνώστες.

Να είστε καλά και τα λέμε και πάλι αύριο το πρωϊ.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης