μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Τελευταία προεκλογική εβδομάδα

Τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Κόμματα και υποψήφιοι φορτσάρουν σε αυτές τις διαφορετικές, σύντομες (ως προς την προεκλογική περίοδο) ήσυχες και «βουβές» εκλογές. Υπάρχουν σχέδια για τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες, συγκεκριμένος προγραμματισμός που όλοι θέλουν να υλοποιήσουν. Το κείμενο που ακολουθεί έχει στόχο να περιγράψει- όσο αυτό είναι εφικτό- ότι προεκλογικά έγινε και θα γίνει στο Νομό μας. Θα εξετάσουμε τα γεγονότα τόσο από τη πλευρά των κομμάτων όσο κι από τη πλευρά των υποψηφίων βουλευτών.

Στη τοπική ΝΔ καταβάλλεται προσπάθεια ώστε αυτή την εβδομάδα να πραγματοποιηθεί κεντρική προεκλογική εκδήλωση είτε στο Αμφιθέατρο, είτε σε αίθουσα ξενοδοχείου. Η ΝΟΔΕ ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία, έως τώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νέα. Στόχος της ΝΟΔΕ είναι να προσκαλέσει στην πόλη μας γνωστό στέλεχος της Κυβέρνησης. Αυτό δεν είναι εύκολο μιας κι οι υπουργοί- πρώην υπουργοί έχουν κι αυτοί το δικό τους προεκλογικό αγώνα. Εντός του ψηφοδελτίου του κόμματος επικρατεί παράξενη ησυχία. Θετικό κατ’ αρχήν το γεγονός μιας και δεν υπάρχουν οι «κόντρες» προηγούμενων προεκλογικών περιόδων. Ακούγονται διάφορα σενάρια για συμμαχίες και συνεργασίες, ένας Θεός γνωρίζει αν αυτά που ακούγονται είναι αλήθεια. Αυτή την εβδομάδα θα κάνει την μία και μοναδική εκδήλωση του ο Γιώργος Καλαντζής. Μάλλον δεν θα κάνει εκδήλωση ο Γιάννης Πασχαλίδης. Είναι χαρακτηριστικό ότι για την εξέλιξη του προεκλογικού τους αγώνα οι 5 στους 6 υποψήφιους βουλευτές δεν εκδίδουν δελτία τύπου. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται συνέντευξη τύπου του Γιάννη Πασχαλίδη. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι 6 υποψήφιοι βουλευτές κάνουν κάθε ένας τη δική του εκστρατεία, αποφεύγουν με λίγα λόγια τις κοινές εμφανίσεις. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα κάνει την κεντρική του εκδήλωση αύριο το απόγευμα στον Γαλαξία, ολοκληρώνει την εκστρατεία του την Παρασκευή το απόγευμα με ομιλία του στη Νικήσιανη.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Το συγκεκριμένο κόμμα λειτουργεί στο Νομό Καβάλας τα περισσότερα εκλογικά κέντρα. Διαθέτει τέτοια όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και στη Χρυσούπολη και στις Κρηνίδες! Τα κομματικά στελέχη συνδράμουν τους υποψήφιους βουλευτές με τους οποίους περιοδεύουν στο όλο το νομό. Οι υποψήφιοι βουλευτές εμφανίζονται στα χωριά σε γκρουπ. Άλλοτε δύο μαζί, άλλοτε τρεις μαζί. Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν το δικό τους πρόγραμμα, το οποίο όσο πλησιάζουμε στις εκλογές επικρατεί σε σχέση με τις προγραμματισμένες κοινές εμφανίσεις. Οι 6 υποψήφιοι βουλευτές αποδέχθηκαν την κομματική εντολή- για λόγους δεοντολογίας όπως τους ανακοινώθηκε- και δεν θα κάνουν δημοσιεύσεις στις εφημερίδες. Λέγεται επίσης ότι για τον ίδιο λόγο τους απαγορεύτηκε να τυπώσουν ακόμη και προσωπικές κάρτες κι άλλο προσωπικό εκλογικό υλικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να ολοκληρώσει την εκστρατεία του στην Καβάλα με εκδήλωση στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου. Η κ. Σακοράφα δεν μπορεί να έρθει, ίσως σε αυτή την εκδήλωση μιλήσει ο ευρωβουλευτής κ. Κώστας Χρυσόγονος.

Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας είναι σε αυτές τις εκλογές δύο κομμάτια. Διασπασμένο, βρίσκεται μεταξύ του πράσινου ήλιου και του Γιώργου Παπανδρέου. Τα περισσότερα στελέχη τάσσονται με τον Βενιζέλο, κάποιοι αποφασίζουν έτσι χωρίς να αποκλείουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κώστας Παπακοσμάς (που εξ αρχής δήλωσε ότι μένει στο ΠΑΣΟΚ) ήταν στην ομιλία Παπανδρέου στην Ξάνθη. Παρέα με το Νίκο Χατζηχρήστου. Μια συγκεχυμένη κατάσταση που ουδείς γνωρίζει που θα καταλήξει όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Για το τοπικό ΠΑΣΟΚ (και αυτό του Βενιζέλου και αυτό του Παπανδρέου) υπάρχει μια επιτυχία: Όπου κι αν τάσσονται τα στελέχη, δεν μαλώνουν μεταξύ τους. Έτσι ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να ενωθούν πάλι (κατά το συγκεκριμένο αισιόδοξο σενάριο). Και τα δύο ψηφοδέλτια δημιουργήθηκαν μέσα από διαδικασία κομματικής επιστράτευσης. Απ’ ότι φαίνεται το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα στο Νομό Καβάλας σε σχέση με το κόμμα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει συνέντευξη τύπου στην πόλη μας για την επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου του. Αυτή την εβδομάδα επίσης θα έρθει για να μιλήσει στο ξενοδοχείο Ωκεανίς ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιώργος Φλωρίδης. Τέλος, και στα δύο στρατόπεδα η προεκλογική προσπάθεια γίνεται αλλά είναι «χλιαρή». Μια μέτρια κατάσταση λόγω του ότι η διάσπαση στην κορυφή επηρέασε ψυχολογικά στελέχη στο Νομό Καβάλας που είτε αποφάσισαν, είτε δεν αποφάσισαν ποιο από τα δύο κόμματα θα ψηφίσουν!

Το Ποτάμι Καβάλας ενώ έχει τα φόντα για ένα καλό τοπικό εκλογικό αποτέλεσμα «προσγειώθηκε» ανώμαλα όταν στην εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο κόσμος που ανταποκρίθηκε και συμμετείχε ήταν πολύ λίγος. Δεν θα έρθει στην Καβάλα ο Στ. Θεοδωράκης, το κλίμα μεταξύ των 5 υποψήφιων βουλευτών είναι αρκετά καλό αν και στην αρχή της προεκλογικής περιόδου προβλέπονταν το ακριβώς αντίθετο. Τρέχουν και όλοι μαζί και χωριστά. Αποδεικνύεται (κι ας μη φαίνεται ξεκάθαρα μέχρι τώρα) ότι στο Νομό μας το Ποτάμι συγκρότησε ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο στο οποίο μετέχουν άνθρωποι άπειροι μεν, αξιόλογοι και σοβαροί δε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Καβάλα στηρίζονται ψυχολογικά από τον Τέρενς Κουίκ. Έχουν προσόν τον υποψήφιο από τη Θάσο αλλά κακά τα ψέματα, το κλίμα για αυτούς δεν είναι όπως το 2012. Ο Βαγγέλης Παππάς θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερα οργανωμένος αυτή την εβδομάδα προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να παρασύρει και να επηρεάσει θετικά όλη τη προσπάθεια του κόμματος στο Νομό μας. Ένας Παππάς μπορεί να φέρει την Άνοιξη; Θα το ξέρουμε σε μία εβδομάδα. Από την έως τώρα προεκλογική δραστηριότητα ξεχωρίζουμε το σλόγκαν του υποψήφιου βουλευτή Θόδωρου Παυλίδη. Ο γιατρός που είναι πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής έγραψε στο διαδίκτυο για την υποψηφιότητα του: «Μια ψήφο στον “δικό σου” και την άλλη στον γιατρό σου!».

Λίγες και μετρημένες οι προεκλογικές κινήσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΛΑΟΣ. Με τον γνωστό τρόπο κινείται προεκλογικά το ΚΚΕ που αυτή την εβδομάδα έχει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του στο Όσκαρ.

 

Απογοητευμένος Σιμιτσής

Ο πρώην Δήμαρχος πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία των εκλογών, να δεσμεύσει προεκλογικά κόμματα και υποψηφίους σε συγκεκριμένα «ανοιχτά» ζητήματα του Δήμου. Η πρόταση του δεν έγινε δεκτή στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Την επόμενη μέρα απογοητευμένος ανάρτησε το ακόλουθο κείμενο: «Χθες οι δημοτικές παρατάξεις έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία. Κρύφτηκαν πίσω από προσχήματα και δικαιολογίες και απέδειξαν ότι κυριαρχούνται από στενομυαλιά, μικρότητα και τεμπελιά. Και ότι οι εκπρόσωποί τους πουλάνε “αγωνιστικά φύκια” για μεταξωτές κορδέλες.

Δεν είναι μακριά ο καιρός που είχαν βαλθεί να μας πείσουν πως η ανυπακοή προς τους νόμους είναι ένας θεμιτός τρόπος διοίκησης. Πως οι νόμοι εφαρμόζονται όταν μας βολεύουν, όταν ταιριάζουν στις επιθυμίες μας και μας εξυπηρετούν. Αλλιώς βαφτίζονται “άδικοι”και η απειθαρχία μετατρέπεται σε καθήκον. Τώρα χρησιμοποιείται μια άλλη υπεκφυγή: να ιεραρχήσουμε, να δούμε όλοι μαζί τα προβλήματα, να μελετήσουμε, να διαβουλευθούμε. Κι έτσι η επικοινωνιακή ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών χάθηκε. Μαζί χάθηκε και η ευκαιρία όλοι μαζί, με κοινή προσπάθεια, πρωτοβουλία και απόφαση να διενεργήσουμε πράξεις ουσιαστικής νομής και κυριότητας στο παλιό νοσοκομείο. Και να μιλήσουμε για τα σημαντικά και όχι για τα ασήμαντα που αφορούν τον τόπο μας.Από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ο μόνος που θα μπορούσε κυνικά να συγχωρεθεί είναι ο Βαγγέλης Παππάς. Είναι υποψήφιος βουλευτής και απέφυγε να παραχωρήσει πρόσθετη δημοσιότητα στους αντιπάλους του των άλλων κομμάτων. Άλλωστε, ως δημοτικός σύμβουλος έχει συγκριτικό επικοινωνιακό πλεονέκτημα απέναντί τους.

Στη διοίκηση της κ. Τσανάκα μπορεί κανείς να καταλογίσει τεμπελιά. Πού να τρέχουμε τώρα, χειμωνιάτικα, αφήνοντας τις βασιλόπιτες… Και σε όλους μαζί μικρότητα και μικροψυχία. Το τακτικό σφάλμα που κάνουν οι δημοτικές παρατάξεις θυμίζει πως όποιος θέλει τα πολλά, χάνει και τα λίγα. Όταν δεν θέλουν να προχωρήσουν τα θέματα, όταν επιδιώκουν να πνίξουν μια πρόταση καταφεύγουν στον αγωνιστικό μαξιμαλισμό με μια δόση φλύαρης, δήθεν τεχνοκρατικής αρλουμπολογίας. Στο τέλος, τα πολλά λόγια περισσεύουν και οι πράξεις δεν έρχονται αλλά χάνονται πριν καν γεννηθούν».

 

 

Μικρές ειδήσεις

*Τα αρμόδια υπουργεία ενέκριναν την προηγούμενη εβδομάδα τους προϋπολογισμούς τόσο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου όσο και του Επιμελητηρίου Καβάλας. Πλέον οι προϋπολογισμοί είναι έτοιμοι να αρχίσουν να υλοποιούνται.

*Ανενεργές εγκαταστάσεις της στη περιοχή του Κορδελιού ετοιμάζεται να κατεδαφίσει η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Πρόκειται για ακίνητα που δεν της χρειάζονται αφού έπαψε να τα χρησιμοποιεί.

*Στη σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου (ήταν υποχρεωμένος για αυτό) σχετικά με τη προεκλογική προβολή των κομμάτων κλήθηκαν όλα τα κόμματα. Ανταποκρίθηκε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Θόδωρο Μπόνο. Όλα τα άλλα κόμματα απουσίασαν.

Πλήθος εκδηλώσεων χθες, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα. Ατυχία για τους Γιατρούς του Κόσμου της Καβάλας που είχαν την εκδήλωση τους (κοπή βασιλόπιτας) «πάνω» σε τόσες άλλες. Η κοπή άργησε 45 λεπτά. Η επικεφαλής στη Καβάλα Άννα Γιοβανιού- ιδιαίτερα δραστήρια- είναι όπως φαίνεται τακτική τηλεθεατής του Σέντερ. Περίμενε τον εικονολήπτη του σταθμού κι όταν αυτός έφθασε τότε άρχισε να κόβει τη βασιλόπιτα. Κάθε λίγο ρωτούσε τον Γιάννη Κομνηνό: «Έρχεται Γιάννη;». «Έρχεται» της απαντούσε μα ο κάμεραμαν πουθενά! Όλοι οι άλλοι περίμεναν, οι περισσότεροι δεν έδειχναν να ενοχλούνται και δεν διαμαρτύρονταν. Τη… νύφη πλήρωσαν οι συνεπείς που ήταν στην εκδήλωση από τις 7 (όπως έλεγε η πρόσκληση) κι αυτή άρχισε στις 7.45!

Κατά τα άλλα όλα πήγαν καλά. Θα ήταν καλύτερα αν άρχιζαν στην ώρα τους. Και του χρόνου.

 

Απέμεινε μία μόνο προεκλογική εβδομάδα. Είναι δύσκολο ότι δεν έγινε τόσο καιρό να συμβεί μέσα στο τελευταίο προεκλογικό 7ήμερο. Ως εκ τούτου τα πράγματα δεν θα αλλάξουν πορεία, οδεύουμε σε εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν αλλάζει. Δεν είναι κι αρκετό για το κόμμα που προηγείται αφού ήδη ζητά κάτι περισσότερο. Αυτοδυναμία. Χθες δημοσκόπηση στην εφημερίδα του ίδιου κόμματος «έδινε» στο ΣΥΡΙΖΑ 144 έδρες. Με λίγα λόγια πιθανότερο είναι κι επόμενη κυβέρνηση να είναι συμμαχική. Κυβέρνησης συνεργασίας.

Το άλλο μεγάλο θέμα συζήτησης (εκτός από αυτό της αυτοδυναμίας) αφορά την κατανομή των 4 εδρών του Νομού Καβάλας. Ακούς διάφορα σενάρια. Όλα εμφανίζονται (αλλά δεν είναι) έγκυρα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τώρα πως θα μοιραστούν οι 4 έδρες αν δεν ξέρεις έστω ένα από τα τρία αποτελέσματα. Το τοπικό νομαρχιακό, το περιφερειακό και το πανελλήνιο. Ας μη κουραζόμαστε σε πρόωρες κουβέντες που δεν έχουν καμία βάση. Για την κατανομή των εδρών του Νομού πρέπει να κάνουμε υπομονή. Όλα είναι λίγο έως πολύ πιθανά.

Μέχρι την Κυριακή η προεκλογική περίοδος θα τα «ακουμπήσει», θα προσπαθήσει να τα επηρεάσει, όλα. Αλλού θα το πετύχει σε μεγάλο βαθμό κι αλλού όχι. Ας πάρουμε παράδειγμα τι έγινε χθες στο γήπεδο. Εμφανίστηκαν πέραν των γνωστών και υποψήφιοι βουλευτές άλλων, μικρότερων κομμάτων. Ο Γιάννης Πασχαλίδης ήρθε στο ημίχρονο, ο Ντίνος Κλειτσιώτης με τον Παναγιωτόπουλο από την αρχή. Ο Γιώργος Καλαντζής όχι. Είναι στην Αθήνα αφού σήμερα το πρωί εμφανίζεται στο Μέγκα. Στην εκπομπή του Καμπουράκη.

Στο γήπεδο χθες είδαμε πολλούς και διάφορους αιρετούς και πρώην αιρετούς. Ορισμένοι δε το συνηθίζουν, όλοι τους δεν είναι υποψήφιοι. Έχουμε και λέμε. Ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Θόδωρος Καλλιοντζής, ο Κωστής Σιμιτσής, η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασά κτλ.

Στα παζάρια όλης της εβδομάδας θα βρίσκονται – μία ακόμη φορά- άπαντες. Κόμματα κι υποψήφιοι. Μεγάλη ποσότητα προεκλογικού υλικού θα μοιραστεί άσκοπα σε καταναλωτές που εκείνη την ώρα έχουν το μυαλό τους στις φθηνές αγορές τους. Αρκετές φορές υποψήφιοι «πέφτουν» πάνω σε άλλους υποψήφιους. Μπερδεύονται μεταξύ τους, ανταλλάσσουν χαιρετισμούς κι ευχές. Ο κόσμος προτιμά να τους αποφύγει. Για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Το μυαλό του εκεί που πρέπει.

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αλλάξει ακόμη κι η προεκλογική περίοδος. Η προεκλογική εκστρατεία. Δεν είναι μακριά η εποχή που οι υποψήφιοι θα κινούνται αλλιώς. Περισσότερο σύγχρονα αλλά και πιο φθηνά. Θα λένε συχνότερα την αλήθεια, δεν θα υπόσχονται καθόλου ρουσφέτια. Αυτή η μεγάλη αλλαγή έρχεται. Μπορεί να την ζητούμε «εδώ και τώρα» μα κάθε πράγμα στην Ελλάδα έχει την ώρα του. Αρκεί να υπάρχει υπομονή.

Οι πληροφορίες από την Εγνατία Οδό Α.Ε. είναι πολύ συγκεκριμένες κι ενθαρρυντικές. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα. Αυτές δεν επιβεβαιώνονται τοπικά. Οι της Εγνατίας Οδού υποστηρίζουν ότι η μελέτη (τους) για τη Περιμετρική εγκρίθηκε από το Δασαρχείο, το οποίο –λένε- επιτρέπει να κοπούν κάποια λίγα πεύκα. Άρα- ισχυρίζονται οι της Εγνατίας Οδού- οι Καβαλιώτες αποφασίζουν αν το έργο θα γίνει ή όχι. Έχουν δίκιο. Αρκεί έτσι να έχουν τα δεδομένα της υπόθεσης. Αρκεί το Δασαρχείο να έχει όντως σημαδεύσει τα λίγα δέντρα που θα κοπούν. Είναι όμως έτσι;

Δεύτερο μεγάλο ζήτημα είναι αυτό της χρηματοδότησης του έργου. Η μελέτη είναι έτοιμη κι εγκεκριμένη. Χρήματα για την εκτέλεση του; Χρήματα δεν υπάρχουν και δεν είναι καθόλου λίγα. Τα έχει η Περιφέρεια ΑΜΘ ώστε να τα διαθέσει από το νέο ΕΣΠΑ; Όλα αυτά θα τα μάθουμε ίσως σήμερα, στη συνέντευξη τύπου στο γραφείο του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Σημειώνουμε ότι η συνέχιση της Περιμετρικής ενώ είχε ξεχαστεί, ξαφνικά «ξύπνησε». Είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία το έργο να γίνει. Θα γίνει; Ας μην είμαστε καθόλου σίγουροι για έναν απλό λόγο. Ζούμε στην Ελλάδα.

Χαρούμενος, δικαιολογημένα αδιάφορος για τις εκλογές της Κυριακής, αυτό το διάστημα ο Μένανδρος Μαρινάκης. Ο πρώην Δήμαρχος Κεραμωτής έχει άλλες προτεραιότητες. Η σύζυγος του Βούλα Κελεκτσόγλου έφερε στο κόσμο κοριτσάκι κι έτσι για την οικογένεια η καθημερινότητα άλλαξε. Ευχάριστες «φουρτούνες» αν και όπως ακούμε η μικρή μοιάζει του πατέρα της κι είναι αρκετά μετριοπαθής και ήσυχη. Να τους ζήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας όφειλε να δώσει το καλό παράδειγμα μα δεν το έκανε. Δίπλα στο σπιτάκι του στην πλατεία Καπνεργάτη έστησε τέντα μεγαλώνοντας τον χώρο που έχει στη διάθεση του. Όσοι τον περίμεναν στη… γωνία άρχισαν ήδη τα αρνητικά σχόλια. Δυστυχώς για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ τα σχόλια αυτά είναι σωστά. Ουσιαστικά διπλασίασε το εκλογικό του περίπτερο αν και άδεια έλαβε μόνο για το γνωστό σπιτάκι.

Μια δημοσκόπηση που έγινε μόνο στην ΑΜΘ «κυκλοφορεί» τελευταία στο διαδίκτυο. Την βρήκαμε στη σελίδα New Post, έχει αναρτηθεί σε αρκετές ακόμη (της Θράκης). Ιδού τη προβλέπει για την Περιφέρεια μας: Με διαφορά 7,2 μονάδων προηγείται, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ  του ΣΥΡΙΖΑ στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Σε δημοσκόπηση της Καπα Research η ΝΔ λαμβάνει 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, η Χρυσή Αυγή 6%, το Πασοκ 5,6%, το «Ποτάμι» 4,4%,  και το ΚΚΕ 3%.

Ακολουθούν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,9%,  και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%. Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται και στην προτίμηση των ερωτηθέντων ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 45,2%, έναντι του Αλέξη Τσίπρα με 27,1%. Οι ερωτηθέντες προτιμούν  μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά (41,3%) από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (34,5%).

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης