• 29 Απριλίου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Προβοκάτορες πρόθυμοι πάντα υπάρχουν. Χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίσταση προκειμένου να κάνουν τη λεγόμενη «βρώμικη δουλειά». Δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση το αεροπορικό και θαλάσσιο σόου. Είναι περίεργο που μια τόσο σπουδαία διοργάνωση απέκτησε εχθρούς κι αντιπάλους. Μια μιζέρια που δεν ξέρουμε τι είναι καλύτερο. Να την αγνοήσεις ή να την καταγγείλεις; Μια απογοήτευση από την κακία των ανθρώπων. Συγκεκριμένων ανθρώπων που μια ζωή βρίσκονταν στο παρασκήνιο.

 

Σήμερα οι τοπικοί φορείς καλούνται σε σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν αν το σόου θα γίνει τον Ιούνιο και με ποιους οικονομικούς όρους. Η κατάσταση είναι πολύ απλή. Αν δεν το πιστεύουν, αν δεν τους αρέσει τότε να το πουν ξεκάθαρα να τελειώνουμε. Κρυφτούλι πίσω από αστείες δικαιολογίες δεν θα αντέξουμε.

 

Δυστυχώς κάποιοι το ξέχασαν και το υποτίμησαν. Άρα του έσκαψαν το λάκκο. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό δεν έγινε με πρόθεση. Ίσως έγινε από υπερβολική σιγουριά. Πάντως έχουν γνώση οι φύλακες. Ξέρουμε ποιοι ενοχλούνται από την επιτυχία του σόου. Ψευτοεπενδυτές με σχέδια που δεν έχουν κανένα απολύτως περιεχόμενο. Τσάμπα μάγκες. Προσπαθούν να επηρεάσουν, να παρασύρουν, να ξεγελάσουν αυτούς που μέχρι πρόσφατα δήλωναν φανατικοί υποστηρικτές της διοργάνωσης. Εντάξει, η ζωή μπορεί να συνεχιστεί και χωρίς το αεροπορικό σόου. Χαμένη δυστυχώς θα είναι η Καβάλα και η τουριστική της προοπτική.

 

Το ρεπορτάζ αναφέρει τα ακόλουθα. Ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε χθες στην Καβάλα τον ανώτερο αξιωματικό (αρμόδιο για τα άδεια στρατόπεδα) κ. Κρασανάκη προκείμενου αυτός να μεταφέρει στη Δήμαρχο τη πρόταση της νέας πολιτικής ηγεσίας. 50-50 το Ασημακοπούλου, φέρεται να επανέλαβε χθες ο κ. Κρασανάκης. Σα να μη πέρασε μια μέρα. Λες και δεν άλλαξε ο Υπουργός της Εθνικής Άμυνας.

 

«Και προσέξτε, σε αυτό το θέμα ο νέος Υπουργός είναι πιο απόλυτος από τον προηγούμενο» φέρεται να είπε ο κ. Κρασανάκης στους συνομιλητές του, εκπροσώπους του Δήμου Καβάλας. Κούνια που τον κούναγε και τον κ. Κρασανάκη και τον εντολέα του. Αν αυτός είναι απόλυτος, οι Καβαλιώτες να δεις…

 

Αντί άλλης απάντησης ή σχολιασμού θα θέσουμε υπόψη του κ. Κρασανάκη τις απόψεις του Βαγγέλη Παππά για το ίδιο θέμα. Έτσι ώστε ο κ. Κρασανάκης να μεταφέρει στον απόλυτο Υπουργό τα λόγια ενός υποψηφίου του στην Καβάλα. Ο κ. Παππάς πρόσφατα ζήτησε από τη Δήμαρχο να γίνει κατάληψη σε όλο το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»  κι έτσι να αρχίσει άμεσα η  αξιοποίηση του. Τα είπε ωραία ο κ. Παππάς μα η Δήμαρχος πίστευε στην Αριστερά! Ως που η Αριστερά μας βγήκε απ’ τα δεξιά… Σα να μην έφθανε ο Καμμένος από χθες στο κάδρο και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

 

Είναι σα να ακούμε το γοερό κλάμα του Αβραμόπουλου. Συμπάσχουμε, συμπαραστεκόμαστε. Ναι, το παιδί αδικήθηκε. Σε όλα μα σε όλα είναι καλύτερος του Παυλόπουλου. Πιο ψηλός, πιο ωραίος, πιο αδύνατος, πιο επικοινωνιακός. Τι του βρήκε του Παυλόπουλου και τον προτίμησε από τον Αβραμόπουλο; Εκτός αν ως ελαφρώς παλαιότερος ο Παυλόπουλος πρόλαβε και ψήφισε περισσότερα μνημόνια σε σχέση με τον… ανταγωνιστή του.

 

Η πρόβλεψη μας ισχύει. Και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα ψηφίσουν πανηγυρικά τον Προκόπη Παυλόπουλο. Θα τον ψηφίσουν και θα πουν κι ένα τραγούδι! Θα το κάνουν για το καλό της Ελλάδας, των ελλήνων μα πάνω απ’ όλα για το καλό της Κυβέρνησης. Όλα τα άλλα είναι λόγια κατάλληλα για μεταμεσονύχτιες πολιτικές εκπομπές. Για αναλύσεις επί αναλύσεων αργά το βράδυ. Κουβέντες που σε ζαλίζουν μπροστά στη τηλεόραση. Σε παίρνει ο ύπνος και την ξεχνάς ανοιχτή…

 

Εν τω μεταξύ το κρύο επανήλθε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Δριμύτερο. Οι δε προβλέψεις της ΕΜΥ αναφέρουν νούμερα θερμοκρασιών πολύ μικρά για τις επόμενες ημέρες. Υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες φοβόμαστε ότι θα πάει χαμένο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Οι δε σύλλογοι που άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις τους ας συμβουλευτούν τον Καιρό. Με αυτόν τον τρόπο ίσως προστατεύσουν τη δουλειά που ετοιμάζονται να κάνουν.

 

Πέρσι –όσοι θυμούνται τι έγινε πέρσι την Καθαρά Δευτέρα- ο καιρός δεν ήταν καθόλου καλός. Οι περισσότερες εκδηλώσεις ματαιώθηκαν και τα νηστίσιμα εδέσματα έγιναν δωρεά σε ιδρύματα. Στην Καβάλα πέρσι την Κ. Δευτέρα οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με κάποια επιτυχία στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου. Εκεί είχαν χορέψει οι σύλλογοι αντί στο Πάρκο Φαλήρου. Φέτος εκδήλωση στο Πάρκο Φαλήρου δεν υπάρχει. Μόνο στις Κρηνίδες. Καλό είναι –στις Κρηνίδες- να έχουν έτοιμο ένα plan B.

 

Μικρές ειδήσεις

*Ελαστικοί οριοδείκτες τοποθετήθηκαν από το Δήμο Καβάλας στην 7ης Μεραρχίας και Κομνηνών προκειμένου να πάψουν να παρκάρουν πλησίον διασταύρωσης, εμποδίζοντας τα οχήματα που «βγαίνουν» από την οδό Κομνηνών προς την οδό 7ης Μεραρχίας. Μέσα σε μία ώρα από την τοποθέτηση των μικρών πορτοκαλί οριοδεικτών κάποιος πήγε και τα έκοψε! Ουσιαστικά τα κατέστρεψε. Μπράβο του.

*Το αποκριάτικο πάρτι της δημοτικής σχολής χορού προετοιμάζεται να γίνει το πρωί του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Ωκεανίς. Είναι μία ακόμη εκδήλωση που μετατέθηκε για να γίνει το Σάββατο. Αρχικά το πάρτι είχε προγραμματιστεί να γίνει την περασμένη Κυριακή. Αναβλήθηκε για το προσεχές Σάββατο λόγω Αλφαβητοπαρέλασης.

*Την περασμένη Κυριακή το απόγευμα πολίτες της Θάσου οργάνωσαν και πραγματοποίησαν με επιτυχία στον Λιμένα συγκέντρωση υπέρ της Κυβέρνησης. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη. Αν χρειαστεί (που κανείς δε το θέλει) το εγχείρημα θα επαναληφθεί.

*Κάτοικοι του Παληού χρησιμοποιούν και το διαδίκτυο προκειμένου να πείσουν τη ΔΕΥΑΚ και τον Δήμο να λύσουν μικροπροβλήματα του οικισμού: Διασταύρωση Μερκούρη και Σεφέρη. Πριν μια εβδομάδα ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΚ και η βλάβη ήταν ήδη γνωστή. Το περισσότερο νερό μπαίνει στη διπλανή σχάρα αλλά πολύ νερό τρέχει στο δρόμο και με τις χαμηλές θερμοκρασίες είναι επικίνδυνο. Μεγάλη προσοχή λοιπόν.  Αναμένουμε συνεργείο όπως αναμένουμε και λάμπες για να αντικατασταθούν οι καμένες.

*Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Βάσω Παπουτσή Μήττα γράφει στο facebook – εμμέσως πλην σαφώς- υπέρ του Αντώνη Σαμαρά. Το κείμενο αναφέρει τα ακόλουθα: «Αν θες να σε παίρνουν στα σοβαρά την οποιαδήποτε πολιτική σου διαφωνία ή αμφισβήτηση τη βάζεις με υπευθυνότητα στα αρμόδια θεσμικά όργανα και όχι στο καφενέ».

*Το διαδίκτυο επιλέγει και ο Μανώλης Φρατζεσκάκης (πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης Καβάλας της ΝΔ) για να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα: «Δεν μπορώ να προβλέψω ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο eurogroup. Εύχομαι να αρθεί το αδιέξοδο και να επιτευχτεί το καλύτερο για την Ελλάδα. Εκείνο που θέλω να στηλιτεύσω είναι η επιπολαιότητα στελεχών της ΝΔ να ανοίξουν εσωκομματικά θέματα και μάλιστα εκτός οργάνων, την ώρα που διακυβεύεται το μέλλον της χώρας. Αντίθετα θέλω να εξάρω την υπεύθυνη στάση του Κ.Καραμανλή που κρατήθηκε μακριά από όλα αυτά στηρίζοντας την ενότητα του κόμματος ,σε τούτες τις δύσκολες για την Ελλάδα ώρες. Πιστεύω ότι αν η αβεβαιότητα με την Ευρώπη συνεχιστεί επιβάλλεται η ολιγοήμερη αναβολή της Κ.Ο του κόμματος. Δεν είναι δυνατόν το κόμμα της εθνικής ευθύνης «η σπονδυλική στήλη του έθνους» όπως την χαρακτήρισε ο ιδρυτής του και ΕΘΝΑΡΧΗΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ να είναι σε φάση εσωστρέφειας σε τόσο κρίσιμες για την πατρίδα στιγμές! Σε σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία Σαμαρά να συνεννοηθούν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις αλλά πιστεύω ότι πρέπει η ΝΔ να συνδράμει στην σύγκλιση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την υπεύθυνη ενημέρωση τους από τον πρωθυπουργό. Να σημειώσουμε πόσο πρόβλημα δημιουργεί στην πατρίδα η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει και η Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ελπίζω να παραθερισθούν οι ακραίες φωνές και να πάμε σε Πρόεδρο ευρύτερης αποδοχής τώρα.

Διαβάστε επίσης