μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Δύο βουλευτές, ένας από τη Λέσβο κι ένας από την Αλεξανδρούπολη, κατέθεσαν και οι δύο επίκαιρες ερωτήσεις ζητώντας από το Υπουργείο μέρος των δρομολογίων των πλοίων που εξυπηρετούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Οι δύο βουλευτές (του ΚΚΕ και της ΝΔ) αδιαφορούν για τους αντικειμενικούς λόγους σύμφωνα με τους οποίους όλα τα δρομολόγια εξυπηρετούνται στο λιμάνι της Καβάλας. Προτάσσουν τοπικιστικά επιχειρήματα θίγοντας τελικά την πόλη της Καβάλας. Δείχνουν με τις ερωτήσεις τους ότι πρώτα είναι βουλευτές της Λέσβου και του Έβρου, μετά των κομμάτων τους, στο τέλος μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου. «Χαϊδεύουν» τα αφτιά των ψηφοφόρων τους αδιαφορώντας για τις σημαντικές λεπτομέρειες που υποχρέωσαν το Υπουργείο να αλλάξει το πρόγραμμα των δρομολογίων, στέλνοντας όλα τα πλοία στην Καβάλα.

 

Είμαστε μαθημένοι σε αυτές τις «επιθέσεις»… φιλίας. Περιμένουμε κι άλλες. Κάποιες ακόμη χειρότερες. Κατανοούμε ότι κατά βάθος ζηλεύουν το λιμάνι της Καβάλας, άσχετα αν κρύβουν τη ζήλεια τους πίσω από πολιτικά τάχα επιχειρήματα. Απ’ την άλλη ανησυχούμε. Αν το σχέδιο είναι οργανωμένο, τότε όντως θα κινδυνεύσει η συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή πρόοδος του τόπου μας. Καλό είναι να έχουν το νου τους οι βουλευτές της Καβάλας. Αυτό είναι μία ακόμη φορά το μήνυμα μας. Να θυμηθούν ότι είναι και βουλευτές Καβάλας. Να είναι σε ετοιμότητα.

 

Δικαιώνεται πλήρως η Ανοιξιάτικη πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, να αναπτύξει το ίντερνετ μέσω wi-fi στο κεντρικό λιμάνι. Εξυπηρετούνται οι επιβάτες προς Θάσο και νησιά του Βορείου Αιγαίου. Βολεύονται κι ένα σωρό άλλοι άνθρωποι που όλες τις ώρες επιλέγουν την ίδια περιοχή προκειμένου να σερφάρουν δωρεάν. Τότε που αναλαμβάνονταν η δράση δεν φανταζόμασταν πόσο χρήσιμη θα αποδεικνύονταν. Προσόν σημαντικό σε ένα λιμάνι που αναπτύσσεται, παρασύροντας στους ίδιους ρυθμούς όλη την πόλη.

 

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Ξενοφώντας Κροκίδης «εξομολογείται»: Την προηγούμενη εβδομάδα κλήθηκε από τη Δήμαρχο να συμμετάσχει στη συνέντευξη τύπου υπέρ του «ναι» στο Δημαρχείο. Απάντησε ευγενικά αλλά αρνητικά αφού όπως υποστήριξε έπρεπε να προηγηθεί γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου. Κάπως έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν εκπροσωπήθηκε στην περιβόητη και πολυσυζητημένη συνέντευξη τύπου, ο στόχος της οποίας δεν επετεύχθη.

 

Επισήμως η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας δεν γνωρίζει το παραμικρό για την δωρεά που προτίθεται να κάνει σε αυτήν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αστεριάδης. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη χωροταξία της Δ. Βιβλιοθήκης ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει ο χώρος 2 ή 3 αιθουσών που για τα βιβλία της δωρεάς του ζητά (μέσω των εκπροσώπων του) ο κ. Αστεριάδης. Με καλή θέληση ωστόσο μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα εκπλήρωσης όλων των όρων που θέτει ο δωρητής.

 

Τηλεοπτικός σταθμός της Δράμας κάλυψε πρόσφατη μουσική εκδήλωση που έγινε στην Καβάλα. Ενώ υποσχέθηκε να μεταδώσει αποσπάσματα της, την μετέδωσε όλη! Το γεγονός κινητοποίησε τους μουσικούς και τραγουδιστές που συμμετείχαν. Όπως ισχυρίζονται θα κινηθούν νομικά κατά του σταθμού ζητώντας χρήματα. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα παρακολουθήσουμε ακόμη και στα δικαστήρια!

 

Οι εκπρόσωποι του Ωκεανίς διαμαρτυρήθηκαν έντονα χθες στον Αντιδήμαρχο Φίλιππα Φιλιππίδη επειδή τα κολονάκια στην Ερυθρού Σταυρού επηρεάζουν την είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων από το κλειστό- υπόγειο πάρκινγκ του ξενοδοχείου. Αν και το παράπονο μοιάζει σωστό, ο αντιδήμαρχος φέρεται να απέκλεισε διορθωτική παρέμβαση. «Μιλούν για τον τουρισμό που υποστηρίζουν αλλά κατά βάθος τον βλάπτουν» έλεγε χθες εργαζόμενος του ίδιου ξενοδοχείου.

 

Δύσκολο το έργο των τοπικών συμβούλων Καβάλας. Οι συνεδριάσεις διατηρούν ώρα έναρξης 5.30 το απόγευμα, την ώρα που όλα σχεδόν τα μέλη του συμβουλίου θα προτιμούσαν να είναι σε μια παραλία. Η δραστήρια πρόεδρος Φωτεινή Κόγια καλείται να αλλάξει την ώρα των συνεδριάσεων προτιμώντας κάτι πιο βολικό, κυρίως πιο δροσερό. Κάτι πιο φιλικό με τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

 

Χθες πάντως η συνεδρίαση έγινε κανονικά. Η απαρτία εξασφαλίστηκε. Απουσίαζε ο Παύλος Χαβιαρόπουλος που ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ευτυχώς ελαφρά τραυματίας. Περαστικά.

 

Η ζέστη «βλάπτει» και την προσέλευση των παιδιών στις παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης Βιβλίου, στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης. Προχθές οι Παραμυθάδες περίμεναν πρόθυμοι τα παιδιά αλλά αυτά εμφανίστηκαν λιγότερα από κάθε άλλη φορά, με καθυστέρηση ως προς την ώρα προσέλευσης τους. Είναι φανερό ότι αυτή την εποχή τα παιδιά προτιμούν τη θάλασσα.

 

Οι υποστηρικτές του «ναι» ξεθαρρεύουν στο διαδίκτυο, λίγες μόνο ημέρες μετά το 61% του «όχι». Εννοούμε τα δικά μας πρόσωπα, την δική μας γνωστή ομάδα «κρούσης». Ακόμη κι ο Κωστής Σιμιτσής που υποσχέθηκε να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης στους σχολιασμούς του, ακόμη κι αυτός μοιάζει να επανέρχεται δριμύτερος λόγω του κινδύνου επιστροφής στη δραχμή.

 

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ Καβάλας προβάλει την ανάγκη στις 15 Ιουλίου που πληρώνεται το προνοιακό επίδομα, να πληρωθεί όλο κι όχι με δόσεις (όπως συμβαίνει με τις συντάξεις). Προβάλει μάλιστα την παρέμβαση της Ομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες προς τον κ. Τσακαλώτο: Την άμεση παρέμβαση του νέου υπουργού Οικονομικών για τη χορήγηση ολόκληρου του ποσού του προνοιακού αναπηρικού επιδόματος στους δικαιούχους από τις Τράπεζες ζητάει με επιστολή της η ΕΣΑμεΑ. Η πλειοψηφία των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος, το οποίο δίνεται ανά δίμηνο, αδυνατεί να καλύψει ακόμα και τις πιο βασικές τους ανάγκες. Η καταβολή του είναι ζωτικής σημασίας για την αυτοεξυπηρέτησή τους, δεδομένης της ανάγκης άμεσης κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ζητείται να προβεί η Κυβέρνηση στις απαραίτητες ρυθμίσεις, ώστε οι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος να έχουν την δυνατότητα να λάβουν από τα γκισέ όλων των τραπεζών ολόκληρο το ποσό του επιδόματος, όταν οι Δήμοι της χώρας το χορηγήσουν σε αυτές. Οι αντοχές των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους εξαντλούνται.

 

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Ξάνθης ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης αναφέρθηκε στο πρόσφατο γεγονός της παραίτησης του κ. Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ. Είπε ειδικότερα: ««Ο Αντώνης Σαμαράς πλήρωσε την επικοινωνιακή διαχείριση των τελευταίων ημερών. Ο νέος ηγέτης πρέπει να είναι ικανός, έμπειρος και όσο το δυνατόν νεότερος για να αγγίξει και τις νέες γενιές». Αν και αυτές τις μέρες αλλού είναι το ενδιαφέρον των πολιτών, ακόμη και των πιο πιστών Νεοδημοκρατών, ο κ. Παυλίδης ζητά ριζικές αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν είναι ο μόνος.

====================================================================================================

Περιστατικό κακοποίησης ζώου

Πολλές και διάφορες αθηναϊκές ιστοσελίδες πρόβαλαν όλη τη χθεσινή ημέρα περιστατικό κακοποίησης ζώου που καταγγέλλεται από τον σύλλογο Αίσωπο της πόλης μας. Η αρχική ανάρτηση στο διαδίκτυο έγινε σε ιστοσελίδα της Θράκης, η οποία όπως φαίνεται παρακολουθεί την ιστοσελίδα του Αισώπου. Αμέσως μετά ανέλαβαν δράση οι ιστοσελίδες των Αθηνών. Η δυσάρεστη ιστορία – πρόσφατη όπως φαίνεται- περιγράφεται ως ακολούθως: Τον γέρικο και τυφλό του σκύλο πέταξε άγνωστος μέχρι στιγμής από μια γέφυρα ύψους 8 περίπου μέτρων στην Καβάλα, πριν από μερικές ημέρες. Κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος» για την ύπαρξη ενός σκύλου ο οποίος έκλαιγε από αβάσταχτους πόνους. Φιλόζωοι μετέβησαν στο σημείο, ήτοι επί της οδού Αριστοτέλη Στάνη στην περιοχή του Αγίου Παύλου, εντοπίζοντας το άτυχο ζώο σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Όπως αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ένας άνδρας με μια μηχανή βρέθηκε στην περιοχή, όπου υπάρχει μια γέφυρα ύψους 8 περίπου μέτρων, και πέταξε το ζώο, ένα γέρικο και τυφλό Κανίς, ώστε να το ξεφορτωθεί. “Μάθαμε ότι το πρωί, περίπου στις 7.00, σταμάτησε κάποια μηχανή στο γεφυράκι που υπάρχει επί της οδού αυτής (ύψους περίπου 8 μέτρων) και θεώρηση με την “ΑΝΘΡΩΠΙΑ” που τον διακρίνει να πετάξει τον γεράκι τυφλό από εκεί πάνω” αναφέρει το Φιλοζωικό Σωματείο, ενώ όπως διευκρινίζεται ήδη έχει γίνει σχετική καταγγελία για το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της Καβάλας. Οι Φιλόζωοι ζητούν από τους κατοίκους της περιοχής εάν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή τους για το συμβάν να επικοινωνήσουν μαζί τους ενώ παράλληλα έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του άτυχου ζώου μήπως κάποιος το αναγνωρίσει. “Σας παρακαλούμε οποίος γνωρίζει κάτι για το συμβάν η αν γνωρίζει τον σκυλάκο να επικοινωνήσει με την σελίδα του ΑΙΣΩΠΟΥ. Το ζώο φοράει γαλάζιο υφασμάτινο λουράκι, ελέγχθηκε και δεν φέρνει μικροτσίπ. Εάν κάποιος αναγνωρίζει το ζώο παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας στη σελίδα μας, η κατάστασή του είναι εξαιρετικά δύσκολη” σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης