• 17 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη η πρώτη προεκλογική εκδήλωση στην Καβάλα. Αφορά το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ομιλητής θα είναι ο κ. Λαπαβίτσας. Γνωστός από καιρό λόγω της επίμονης κι ως ένα βαθμό τεκμηριωμένης πρότασης του η χώρα να επιστρέψει στην δραχμή. Η Λαϊκή Ενότητα Καβάλας (που χθες εξέδωσε τα πρώτα της δελτία τύπου), προσπαθεί να διαφημίσει όσο καλύτερα μπορεί την εκδήλωση στην οποία περιμένει πολύ κόσμο. Χθες ωστόσο ο Κώστας Μορφίδης – που φυσικά και μένει στον ΣΥΡΙΖΑ- σχολίασε: «Πολλά μέλη μας θα πάνε και θα ακούσουν τον Λαπαβίτσα».

 

Δεν είπε ψέματα. Είπε την αλήθεια σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Όλοι – κι αν όχι όλοι τότε οι περισσότεροι- είναι στεναχωρημένοι και μπερδεμένοι. Αποφάσισαν τι θα κάνουν, δεν αποκλείουν και δεν κλείνουν τα αφτιά τους σε ότι απέρριψαν. Κι άλλος κόσμος θα πάει σήμερα στην πλατεία Καπνεργάτη. Πρώτον ο κ. Λαπαβίτσας είναι ιδιαίτερα προβεβλημένος από την τηλεόραση. Δεύτερον, υπάρχει ένα γενικότερο ενδιαφέρον για τις περιβόητες εναλλακτικές επιλογές. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι επί της ουσίας δεν υπήρξαν ποτέ. Ο κ. Λαπαβίτσας θα πει το αντίθετο. Άραγε, πόσο συγκεκριμένος θα είναι; Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει τα λόγια να είναι ξεκάθαρα. Σταράτα, για την Ελλάδα χωρίς ευρώ. Την Ελλάδα της δραχμής.

 

Δύο πρόσωπα που εμπλέκονται στην προεκλογική συζήτηση. Ο Γιώργος Ιωαννίδης είχε εκφραστεί – αν θυμόμαστε καλά- υπέρ του Τσίπρα. Τελικά αποχώρησε κι αυτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν άλλωστε παράδοξο και πανελλήνια είδηση να είναι δύο αδέλφια σε δύο διαφορετικά (αντίθετα μεταξύ τους) κόμματα. Ο Σάββας Εμινίδης, σιωπά. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Περιμένει κι αυτός τις αποφάσεις στην Αθήνα.

 

Ο επικεφαλής της Κοινωνικής Συμμαχίας- πρώην αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης- Φώτης Καραλίδης είπε την Τρίτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Φέτος το Παληό ξεσκίστηκε στο κουνούπι».  Και με αυτή τη φράση προσπάθησε να κάνει κριτική στη διοίκηση Παυλίδη για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών. Δεν ξέρουμε τι κατάφερε και τι όχι. Αν πάντως στο Παληό είχε φέτος τόσο πολλά κουνούπια – τα οποία ξέσκισαν τους κατοίκους του- ε δεν μπορεί, θα το είχαμε μάθει αρκετά νωρίτερα.

 

Η πόλη της Καβάλας αλλά και το Παληό είχαν τα φυσιολογικά κουνούπια φέτος. Όπως πέρσι αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Η καταπολέμηση των κουνουπιών δεν κρίνεται από τον αριθμό τους (και τα τσιμπήματα τους) στο Παληό και στην Καβάλα. Άλλες είναι οι ευαίσθητες περιοχές της ΑΜΘ. Το Παληό δεν ήταν ποτέ μέτρο σύγκρισης για το αν έχει ή δεν έχει κουνούπια όλη η Περιφέρεια. Κατά συνέπεια το επιχείρημα του κ. Καραλίδη δεν είναι εύστοχο. Πρόκειται για μια υπερβολή που δεν τον βοηθά σε ότι έχει στο μυαλό του, σε ότι διατυπώνει, σε αυτό που στοχεύει.

 

Στην ίδια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιώργος Παυλίδης επανέλαβε κάτι που μάλλον πρέπει να κρατήσουμε σε προτεραιότητα στο μυαλό μας. Οι μελέτες για να φθάσει το φυσικό αέριο σπίτια μας δεν είναι όλες έτοιμες. Οι «ορεινές» συνοικίες της πόλης δεν έχουν μελετηθεί. Άρα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα μιας και αυτή την περίοδο πιέζουμε μόνο για να γίνει το έργο. Στην περίπτωση της Καβάλας χρειάζεται δεύτερη πίεση, για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες και ακριβές μελέτες.

 

Ο κ. Παυλίδης έχει σχέδιο και το προωθεί. Το σχέδιο αφορά το έργο κατασκευής του δικτύου στις πρωτεύουσες των 5 νομών. Οι 4 έχουν έτοιμες τις απαραίτητες μελέτες. Η Καβάλα όχι. Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί με την εκκρεμότητα, δεν είναι αρκετό απλώς να την αναφέρει. Φυσικά και η ευθύνη εκπόνησης των μελετών ανήκει στη ΔΕΠΑ. Αυτή πρέπει να πιεστεί προκειμένου να την ολοκληρώσει για την πόλη μας. Ποιος θα την πιέσει; Όχι μόνο ο Γιώργος Παυλίδης.

 

Ακούγεται καμπανάκι κινδύνου στα αφτιά μας. Ωριμάζει το έργο κατασκευής των δικτύων για το οικιακό φυσικό αέριο. Ωριμάζει για όλους τους άλλους εκτός από την Καβάλα. Η Δήμαρχος και οι βουλευτές πρέπει να δράσουν μιας και είναι τώρα η κατάλληλη ευκαιρία. Να μελετηθεί το δίκτυο σε όλη την Καβάλα για να μπορεί να γίνει το έργο ταυτόχρονα σε όλη την πόλη.  Αν αυτό δεν εξασφαλιστεί οδεύουμε σε μια νέα αδικία. Για την οποία βασική αλλά όχι μοναδική υπεύθυνη θα είναι η ΔΕΠΑ.

 

Σωστά μίλησε ο Γιώργος Παυλίδης για τις επικείμενες αλλαγές στο Χωροταξικό της ΑΜΘ. Μακάρι να τον άκουσαν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της διαβούλευσης. Όταν οι προτάσεις του Υπουργείου συζητηθούν για γνωμοδότηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα φανεί πόσο ισχύει η λεγόμενη ενδοπεριφερειακή συνείδηση και η μεταξύ μας συνεννόηση. Τέλος, συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης μία ακόμη Λευκή Νύχτα. Αυτή της Κομοτηνής. Θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη. Δόθηκε έγκριση με τις γνωστές διαφωνίες. Κατά τον Χρήστο Τρέλλη η πρόσφατη Λευκή Νύχτα στην αγορά της Αλεξανδρούπολης ήταν … πανηγυράκι χωρίς καθόλου εμπορική κίνηση για τα μαγαζιά.

 

Τα κουτσομπολίστικα περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας – αυτά δεν επηρεάζονται ούτε από τις εκλογές, ούτε από την οικονομική κρίση- αυτό το διάστημα αναφέρονται συχνά στη Καβάλα. Όπως διαβάζουμε η κ. Μπαλατσινού σύναψε δεσμό με συμπολίτη. Ναι, η Τζένη Μπαλατσινού. Πρώην σύζυγος του Πέτρου Κωστόπουλου. Τρέχουν πίσω τους οι παπαράτσι, τους φωτογραφίζουν σε παραλίες νησιών. Το θέμα πουλάει… Κάποια στιγμή τον προηγούμενο Χειμώνα – αρκετά πριν το ζευγάρι γίνει είδηση- είχαν κυκλοφορήσει μαζί σε καταστήματα της περιοχής. Η σχέση τους έχει παρελθόν αρκετών μηνών, στην Αθήνα τώρα την ανακάλυψαν. Και την προβάλλουν δεόντως. Το γεγονός υπάρχει και στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Star: «Ετών 35, ονόματι Ανδρέας και επιχειρηματίας, είναι ο νέος σύντροφος της Τζένης Μπαλατσινού! Μάλιστα, το ζευγάρι, το οποίο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, αποκαλύφθηκε μέσα από τρυφερά ενσταντανέ σε παραλία της Πάτμου, γνωρίζονται από τον Γενάρη. Ένα χρόνο μετά το διαζύγιο από τον Πέτρο Κωστόπουλο, η 45χρονη παρουσιάστρια και πρώην μοντέλο βρήκε ξανά τον έρωτα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «Hello», ο σύντροφός της ονομάζεται Ανδρέας Παππάς, κατάγεται από την Καβάλα και σπούδασε Οικονομικά και Μάρκετινγκ στη Βοστώνη. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε σε γνωστή εταιρεία της Καβάλας, ενώ πλέον έχει δική του κατασκευαστική εταιρεία. Η γνωριμία της Τζένης με τον Ανδρέα έγινε στις αρχές του Γενάρη, μέσω κοινών φίλων, στη Θεσσαλονίκη, όπου ο 35χρονος επιχειρηματίας διέμενε μέχρι πρόσφατα, πριν μετακομίσει στην Αθήνα. Κατά το δημοσίευμα, η χημεία μεταξύ τους ήταν φανερή και, μάλιστα, όλους αυτούς τους μήνες δεν έλειψαν οι κοινές έξοδοι στην Αθήνα και τα ταξίδια εκτός Ελλάδας, τα οποία ουδείς πήρε χαμπάρι.

 

 

 

Διαβάστε επίσης