• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Η σύζυγος του Άδωνι, Ευγενία, εμφανίστηκε πρώτη φορά χθες αργά το μεσημέρι. Μετά την επίσκεψη στον Θόδωρο Μαρκόπουλο. Πλησίασε το Διοικητήριο μα δεν ανέβηκε στον 2ο όροφο. Δεν υπήρχε λόγος. Ο σύζυγος είχε αποχωρήσει. Τον περίμενε (στο πάρκινγκ) στο γνωστό αυτοκινούμενο όχημα που χρησιμοποιείται για την περιοδεία. Αντάμωσε με τον Άδωνι μέσα σε αυτό. Η τηλεοπτική κάμερα αθηναϊκού σταθμού ήταν επίσης εκεί για ένα ακόμη ρεπορτάζ. Του Άδωνι μετά της συζύγου του.

 

Για την Ευγενία η πρώτη που ενδιαφέρθηκε ήταν η Δήμαρχος. «Που είναι;» ρώτησε τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ όταν τον υποδέχθηκε στο άδειο από έπιπλα γραφείο της. «Ξεκουράζεται» ήταν η απάντηση. Όπως είναι φανερό στο Δημαρχείο περίμεναν τον Άδωνι (που πήγε) αλλά και την Ευγενία Μανωλίδου. Η οποία δεν πήγε. Το σαλονάκι απέναντι από το γραφείο της δημάρχου απουσίαζε για λόγους συντήρησης. Αν όμως ήταν παρούσα η σύζυγος του υποψήφιου προέδρου σίγουρα κάπου θα βρίσκονταν θέση για να καθίσει.

 

Οι υποστηρικτές του Άδωνι στην Καβάλα τον κοιτούν μέσα στα μάτια. Δεν κρύβουν την εκτίμηση που έχουν στο πρόσωπο του. Τον κοιτούν όπως οι ερωτευμένοι… Όλοι οι υπόλοιποι (κυρίως οι περίεργοι και οι περαστικοί) αναζητούν τη σύζυγο. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες. Προβεβλημένη γενικώς, θέλουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία. Να την δουν από κοντά, να μιλήσουν μαζί της. Να έχουν υλικό να σχολιάσουν αμέσως μετά.

 

Η κ. Μανωλίδου επιλέγει τις εμφανίσεις της. Θα είναι δίπλα στον Άδωνι όταν υπάρχει λόγος (τηλεοπτικός). Θα είναι μακριά του, θα ξεκουράζεται, όταν υπάρχει επίσκεψη σε εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τόσο απλά, τόσο φυσιολογικά. Περιοδεία άλλωστε δεν κάνει η Ευγενία. Ούτε είναι αυτή η υποψήφια. Προέχει ο Άδωνις. Που σίγουρα δεν είναι Ευγενία. Ωστόσο είναι ο Άδωνις.

 

(Μέσω του τουίτερ χθες η κ. Ευγενία Μανωλίδου σχολίασε για την Καβάλα «Μα πόσο κούκλα είναι». Κοντά στο σχόλιο φωτογραφίες της ίδιας με φόντο το λιμάνι της πόλης μας).

 

Χθες το απόγευμα η άφιξη της Ευγενίας στο καφέ 180 προκάλεσε στην περιοχή ισχυρούς ανέμους… 180 μποφόρ! Η Αναστασία Ιωσηφίδου την είχε συνεχώς δίπλα της, ο κόσμος του καταστήματος την κοιτούσε για ώρα. Μετά Αναστασία και Ευγενία ανέβηκαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Η Ευγενία έκατσε δίπλα στον θείο της Αναστασίας. Τυχερός ο θείος, είναι σίγουρο! Σήμερα δημοσιεύουμε την φωτογραφία του 180. Αυτή με τον θείο αύριο.

 

Το μεσημέρι μια μικρή παρέα υπό τον Άδωνι βρέθηκε στο παραθαλάσσιο Μύλου Μώλος. Ιδέα μάλλον του Μανώλη Φρατζεσκάκη. Κοντά τους και η Βάσω Παπουτσή Μήττα. Σε αυτό το τετ α τετ μπήκαν κάτω τα μεγάλα σχέδια. Προκειμένου τον Άδωνι να ψηφίσουν όσο το δυνατό περισσότεροι φίλοι της ΝΔ στο Νομό Καβάλας. Ο κ. Φρατζεσκάκης προτού εναγκαλιστεί με τον Άδωνι το διευκρίνισε, ως κομματικός παράγοντας του τόπου θα υποδεχθεί όλους τους υποψήφιους προέδρους. Τηρώντας το κομματικό πρωτόκολλο. Η καρδιά του Μανώλη απ’ την άλλη, χτυπά σε ρυθμούς Άδωνι. Αυτό δε χρειάζεται να μας το πει, το βλέπουμε. Κι ας γράφει στο facebook ότι πρόεδρος της καρδιάς του είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Στη συνέντευξη τύπου που ο Άδωνις έδωσε στο γραφείο της ΝΟΔΕ εμφανίστηκαν αρκετοί. Αρκετοί που έως τότε απουσίαζαν. Θύμωσαν οι υποστηρικτές του. Τους έψαχναν. Κι εκεί που τους κατηγορούσαν ότι απουσιάζουν, εκεί εμφανίστηκαν. Ο Ντίνος Κλειτσιώτης, ο Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ακόμη και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Σημειώνουμε ότι τη συνέντευξη τύπου του Άδωνι παρακολούθησε ακόμη κι ο Μένανδρος Μαρινάκης. Υποστηρίζει θερμά τον Μεϊμαράκη, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στη συνέντευξη του Άδωνι.

 

Στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να εκφράστηκε αρνητικά για τον Μεϊμαράκη. Τον κατηγορεί ότι επιθυμεί μια ψηφοφορία με όσο το δυνατό λιγότερους ψηφοφόρους. Αυτά ιδιωτικά, δημόσια ο κ. Γεωργιάδης ήταν πέραν του δέοντος ενωτικός. Προέχει – είπε- η ενότητα και όχι η δική του υποψηφιότητα.

 

Το κομπλιμέντο της Δημάρχου προς τον Άδωνι ήταν το εξής: «Είσαι καθαρός. Οι άλλοι δεν λένε τίποτα». Ναι, ο Άδωνις λέει πολλά. Συγκεκριμένα λόγια, συχνά αιχμηρά  ή και υπερβολικά. Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν κατάλαβε, ότι δεν άκουσε το μήνυμα του. Στις περισσότερες ωστόσο δηλώσεις του ευκολότερα κάποιος διαφωνεί παρά συμφωνεί. Ο κ. Γεωργιάδης είναι ο δεξιός των προηγούμενων αξέχαστων δεκαετιών. Ο φανατικός που εξ αυτού του λόγου δεν είναι σύγχρονος. Συχνά ούτε δίκαιος. Δεν φαίνεται να αρνείται τον χαρακτηρισμό του δεξιού. Του αρέσει κι επιμένει σε αυτό. Σίγουρα εκπροσωπεί ένα κομμάτι της ΝΔ. Πόσο μεγάλο , θα φανεί στην καταμέτρηση.

 

Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης. Θα παραστεί ως περιφερειακός σύμβουλος, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επί του παρόντος δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. Θα περιμένει μέχρι το θέμα να συζητηθεί κεντρικά. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι απαραίτητο να παραιτηθεί. Θα δοκιμάσει να κρατήσει τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Οι δε συνεδριάσεις του συμβουλίου στην Κομοτηνή είναι μια πρώτης τάξεως αφορμή να φεύγει από την Αθήνα. Να είναι πιο κοντά στο σπίτι του.

 

Θα είναι στην σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης; Είναι κι αυτό ένα θέμα αφού το Σάββατο ο περιφερειακός σύμβουλος της Καβάλας προγραμμάτισε τον γάμο του με την εκλεκτή της καρδιάς του Νένη Σαββοπούλου. Αν οι υποχρεώσεις το επιτρέψουν, τότε θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση. Διαφορετικά θα απουσιάζει. Δικαιολογημένα φυσικά. Ουδείς αφήνει τις προετοιμασίες του γάμου για μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

 

Χαρούμενος αυτό το διάστημα ο αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Αμοιρίδης. Του άρεσε η συνάντηση αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού κι ας οργανώθηκε από τον συνάδελφο του στην Στερεά Ελλάδα. Γράφει στην σελίδα του: «Οι Περιφέρειες συνεργάζονται και ανταλλάσσουν απόψεις και καλές πρακτικές. Δείχνουν να είναι πιο ευέλικτες και κοντά στην πραγματική οικονομία. Ζητήματα που άπτονται της κεντρικής διοίκησης και αποτελούν βαρίδια στις προσπάθειες μας αλλά και στην ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να λυθούν. Ο γεωστρατηγικός ρόλος της ΠΑΜΘ στη νοτιοανατολική Ευρώπη αναγνωρίζεται και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας. Βίζα 72ωρών, υποδομές συνοριακών σταθμών και άρση γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, χωροταξικά ζητήματα και περιοριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, επενδυτικά εργαλεία και δημιουργία ευνοϊκού κλίματος προώθησης καινοτόμων ιδεών πρέπει να μπούνε σε προτεραιότητα και από την κυβέρνηση».

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Λυχούνας ήταν χθες το πρωί στο γραφείο του, στο δημοτικό κτίριο που φιλοξενεί το ΔΗΠΕΘΕ. Αποφεύγει τις δηλώσεις, δεν απαντά (προς το παρόν) στις ερωτήσεις. «Επί του παρόντος δεν έχω τίποτα να πω» ήταν τα λίγα χθεσινά του λόγια.

 

Συνεχώς αναβαθμίζεται κομματικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τώρα ανέλαβε κεντρικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στο νομοσχέδιο των προαπαιτούμενων. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον εμπιστεύεται, αλλάζοντας του «γήπεδο». Από τα κοινωνικά που ήταν η ειδικότητα του, του αναθέτει αρμοδιότητα με τα γενικά οικονομικά της χώρας.

 

Μία ακόμη προσπάθεια κάνουν τα ΕΛΤΑ να νοικιάσουν σε ιδιώτη τον δεύτερο όροφο του κτιρίου του Ταχυδρομικού καταστήματος, στο κέντρο της πόλης. Για τα 468 τετραγωνικά ζητούν ενοίκιο τουλάχιστον 1.800 ευρώ. Δεν βλέπουμε να υπάρχει αποτέλεσμα. Προνομιακός ο δεύτερος όροφος αλλά τα λεφτά πολλά.

 

Γέμισε η αγορά με φυλλάδια του 6ου φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Τα έντυπα μοιράστηκαν χέρι χέρι χθες το απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Ο Δημήτρης Πογαρίδης κινητοποίησε τους σπουδαστές που δεν άφησαν κατάστημα για κατάστημα. Έκαναν καλή δουλειά κι ας παρέλειψαν στο έντυπο αναφορά στο ότι το Φεστιβάλ φέτος συμπίπτει με την έκθεση του Επιμελητηρίου. Θα έπρεπε με ένα έντυπο να γίνει διπλή διαφήμιση. Και των δύο γεγονότων.

 

Έως και χθες το απόγευμα η ΝΟΔΕ Καβάλας δεν είχε καμία ενημέρωση για την επόμενη επίσκεψη υποψήφιου προέδρου του κόμματος. Χρόνος υπάρχει, οι άλλοι 3 υποψήφιοι πρόεδροι λένε ότι όλοι θα μας επισκεφθούν. Σήμερα ο Άδωνις πριν αναχωρήσει για την Δράμα θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και τον διοικητή του Νοσοκομείου.

 

 

Διαβάστε επίσης