μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

«Απέφυγε» τις εκδηλώσεις και τις βασιλόπιτες στην Καβάλα χθες το πρωί ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Προτίμησε τα πιο μακρινά και πιο κρύα. Αρχικά «ανέβηκε» στον Πλαταμώνα για τη βασιλόπιτα του πολιτιστικού συλλόγου. Στη συνέχεια βρέθηκε στη Χρυσούπολη για το σύλλογο Ποντίων Νέστου. Μαζί του ήταν ο Τάσος Μεταξάς και ο Χρήστος Γάκης, στη Χρυσούπολη η παρέα μεγάλωσε αφού σε αυτή προστέθηκε ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Το αστυνομικό δελτίο της Πάτρας συνδέει την πόλη της Πελοποννήσου με την δική μας. Η είδηση προέρχεται από την ιστοσελίδα protothema.gr. Αναφέρει: «Ούτε τρεις εβδομάδες δεν πέρασαν από τη σύλληψη δυο νεαρών γυναικών από τη Βουλγαρία που έβγαζαν «μεροκάματο» αρπάζοντας πορτοφόλια στα καταστήματα ή τους δρόμους στην πόλη της Καβάλας και συνελήφθησαν ξανά, αυτή τη φορά στην… Πάτρα.Οι δυο αλλοδαπές ηλικίας 24 και 20 χρόνων είχαν αφεθεί ελεύθερες μετά τη δίωξη για διακεκριμένες κλοπές που τους άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας. Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών, όμως, αποδείχθηκε ότι είχαν αρπάξει και στην πόλη τους ένδεκα πορτοφόλια από πελάτες καταστημάτων ένδυσης. Οι κλοπές είχαν γίνει μέσα σε τέσσερις ημέρες, από τις 8 ως τις 12 Δεκεμβρίου, δηλαδή πριν πάνε στην Καβάλα και η λεία τους έφτασε τα 3.000 ευρώ».

 

Δεν υπάρχουν νεότερα για το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Το γεγονός σημαίνει ότι τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της παραμονής στη θέση του προέδρου του Χρήστου Ηλιάδη. Τώρα τελευταία ακούγεται ότι τα νέα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα είναι τελικά στην πολυκατοικία του Οργανισμού στην παραλία. Η διαδικασία λέγεται ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη αφού τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν οριστικά υπέρ των συγκεκριμένων χώρων.

 

Η Άννα συνεχίζει (χωρίς να κουράζεται) να περπατά στα σύννεφα. Η παράσταση που διαχρονικά παρουσιάζει η πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Μαρία Καραβία συνεχίζεται. Μετά τα Γιάννενα, προχθές Σάββατο σειρά είχε η πόλη των Σερρών. Η παράσταση δόθηκε στο θέατρο που χρησιμοποιεί το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

 

Οι ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης επωφελούνται από την αυξημένη τουριστική κίνηση, οι περισσότερες αξιοποιούν τα έσοδα του Καλοκαιριού προκειμένου να γίνονται (με εσωτερικές εργασίες τον Χειμώνα) ακόμη καλύτερες. Εξαίρεση αποτελεί κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης που χθες σε εκδήλωση βασιλόπιτας πρόσφερε κέικ- παξιμάδι! Ήταν τόσο μπαγιάτικο το κέρασμα που περισσότερο έμοιαζε με παξιμάδι. Ντροπή!

 

«Αύριο συνεδριάζετε» είπαμε χθες στον Αρχέλαο Γρανά, λίγο πριν την έναρξη της γενικής συνέλευσης της Θρακικής Εστίας. «Συνεδριάζουμε αλλά να δούμε πως θα πάμε στη Κομοτηνή» απάντησε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Εννοούσε τα μπλόκα των αγροτών. Στην διαδρομή από την Καβάλα ως την Κομοτηνή υπάρχουν τρία. Θα αφήσουν άραγε τους περιφερειακούς συμβούλους να περάσουν για να μπορέσουν να συνεδριάσουν; Μάλλον ναι. Άλλωστε οι περισσότεροι σύμβουλοι ήδη εξέφρασαν συμπαράσταση στην κινητοποίηση των αγροτών.

 

Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Θόδωρος Μπόνος παραβρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στην εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου. Και εκεί ρωτήθηκε από φίλους και συναδέλφους του για το αν είναι πιθανό να είναι αυτός ο επόμενος διοικητής του Νοσοκομείου. Ο κ. Μπόνος διέψευσε κατηγορηματικά μία ακόμη φορά το σενάριο.

 

Η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγοράς στα 27 δολάρια το βαρέλι! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πρόσφατο, έστω κι αν την περασμένη Παρασκευή υπήρξε μια μικρή ανάκαμψη. Η οποία –κατά τους γνωρίζοντες- θα γίνει πιο συγκεκριμένη λίγο αργότερα φέτος. Σε αυτό το περιβάλλον η Ενεργειακή Αιγαίου συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα πλην όμως δεν κρύβει την ανησυχία της. Η οποία είναι μεγάλη.

 

Στοχεύει σε μια παραγωγή 5.000 βαρελιών την ημέρα αφού μόνο έτσι ο Πρίνος θα είναι βιώσιμος. Η παραγωγή σήμερα παραμένει πάνω από τα 3.000 βαρέλια την ημέρα κι η καθημερινή προσπάθεια συνεχίζεται. Ας θυμηθούμε λίγο τις προηγούμενες τιμές. Τον Ιούνιο του 2014 που ανακοινώθηκε το επενδυτικό πρόγραμμα κι έγινε η αγορά του πλοίου της Ενεργειακής η τιμή ήταν 115 δολάρια το βαρέλι! Το 1999 που αιφνιδίως αποχώρησε από την Καβάλα η NAPC η τιμή ήταν κάτω από τα 20 δολάρια το βαρέλι. Οι σημερινές τιμές δε είναι οι χαμηλότερες τα τελευταία 13 χρόνια!

 

Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας. Τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούν δικαστικές εκκρεμότητες της επιχείρησης. Εδώ και χρόνια η ΔΕΥΑΚ είναι από τους καλύτερους … πελάτες των δικαστηρίων. Την Τετάρτη το μεσημέρι συνεδριάζει στο Δημαρχείο η δημοτική επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Προς το παρόν δεν ορίστηκε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα.

 

Η Δημωφέλεια έκοψε την πίτα της, την Παρασκευή το βράδυ σε ταβέρνα στο Παληό. Τυχερή μάλιστα ήταν η Δήμαρχος, αφού στο κομμάτι της βρέθηκε το τυχερό νόμισμα. Σειρά τώρα έχει η εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας του Δήμου Καβάλας. Φέτος η συγκεκριμένη εκδήλωση άργησε.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας οργανώνει εκδήλωση για τον ένα χρόνο από την εκλογική νίκη του Γενάρη του 2015. Αυτή θα γίνει την Πέμπτη το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη. Ομιλητής θα είναι ο οικονομολόγος Γιάννης Αποστολίδης, μέλος της γραμματείας του τμήματος οικονομικής πολιτικής του κόμματος. Θα μιλήσει και για το ασφαλιστικό. Θα λέγαμε ότι ο ομιλητής δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, δεν είναι ο κατάλληλος για μια επέτειο τόσο σημαντική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως απ’ την άλλη, τα λοιπά γνωστότερα στελέχη επιλέγουν αυτό το διάστημα να μην «βγαίνουν» από την Αθήνα;

 

Στα μπλόκα των αγροτών και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Το μεσημέρι του Σαββάτου επέλεξε αυτό των αγροτών της Ξάνθης, στους Τοξότες. Με το τέλος συνάντησης έγραψε στο διαδίκτυο: «Βρέθηκα στο μπλόκο των Τοξοτών. Είχαμε ενδιαφέρουσα και ειλικρινή συζήτηση με τούς αγρότες της περιοχής».

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης ετοιμάζει Λευκή Νύχτα για την τελευταία Παρασκευή του καρναβαλιού. Αλλάζει όνομα στην εκδήλωση και την αναφέρει Γιορτή Φωτός. Οι προετοιμασίες άρχισαν ήδη κι αφορούν όλους τους φορείς της γειτονικής μας πόλης. Καλή επιτυχία.

 

===================================================================

 

Προεκλογική περίοδος στη ΝΔ Καβάλας

Με αφορμή την αλλαγή προέδρου του κόμματος και τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, οι ζυμώσεις άρχισαν και συνεχίζονται καθημερινά. Σε τοπικό επίπεδο μια εκλογική διαδικασία μόλις τέλειωσε, μια άλλη μόλις τώρα αρχίζει. Σε επίπεδο διαβουλεύσεων.

Ο Κώστας Ευθυμιάδης δεν θα συνεχίσει ως πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Καβάλας για πολλούς λόγους. Ο Μπάμπης Δράκος που ξέρει καλά την τοπική οργάνωση τηλεφωνεί σε παράγοντες του κόμματος και ζητά συνάντηση μαζί τους. Ενδιαφέρεται να είναι ο επόμενος πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής. Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης που έχει παρελθόν σε αυτή την υπόθεση πιέζεται να επανέλθει και το σκέπτεται σοβαρά. Ρόλο στα εσωκομματικά παίζουν οι υποστηρικτές του νέου προέδρου Λάζαρος Τσαταλμπασίδης και Κώστας Αντωνιάδης. Οι διαβουλεύσεις φθάνουν ακόμη και στο επόμενο ψηφοδέλτιο της ΝΔ Καβάλας όπου θα υπάρξουν αλλαγές και ανανέωση (μαζί με εκπλήξεις).

Ο βουλευτής Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν εμπλέκεται – προς το παρόν- σε αυτές τις συζητήσεις. Παραμένει στην Αθήνα προκειμένου να ασχοληθεί με τα νέα του αυξημένα καθήκοντα στο κόμμα. Συμμετέχει στο κομματικό επιτελείο που συνεργάζεται με τον κ. Μητσοτάκη για την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή (αύριο) με θέμα το ασφαλιστικό.

 

 

Διαβάστε επίσης