• 17 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε όπως φαίνεται ο τελευταίος. Ο Ανέστης Τσουρουκίδης ως αντιδήμαρχος Καβάλας χρησιμοποίησε μεγάλο αυτοκίνητο του Δήμου για να προστατεύσει (όπως εκ των υστέρων δήλωσε) δημοτική περιουσία. Στάθμευσε βυτιοφόρο σε δρόμο προκειμένου να μην απομακρύνονται από τη Λημνιά αδρανή υλικά. Μας θύμισε όλα τα προηγούμενα, ίδια περιστατικά.

 

Πρώτος ο Λευθέρης Αθανασιάδης. Αμέσως μετά ο Στάθης Εριφυλλίδης (βλέπε περιστατικό Άσπρης Άμμου), το ίδιο έκανε σε περίοδο τοπικών κινητοποιήσεων (λιθάνθρακας, ΒΦΛ) ο Κωστής Σιμιτσής. Οι προηγούμενοι δήμαρχοι προτιμούσαν τα βολικά απορριμματοφόρα. Ο Ανέστης Τσουρουκίδης διάλεξε υδροφόρα. Ο Στάθης Εριφυλλίδης ήταν ο μοναδικός που για την ενέργεια του αυτή βρήκε τον μπελά του. Τότε είχε οδηγηθεί κατηγορούμενος στο δικαστήριο, μαζί με τους οδηγούς των αυτοκινήτων του Δήμου. Αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει και με τον κ. Τσουρουκίδη. Ελπίζει ωστόσο ότι έστω στο δικαστήριο θα αθωωθεί καθώς έχει το δίκιο με το μέρος του.

 

Σημειώνουμε ότι η ιδιωτική εταιρία ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατέθεσε σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Εξ αυτού του λόγου η εταιρία κινήθηκε νομικά κατά του κ. Τσουρουκίδη και του Δήμου Καβάλας. Εκεί ψηλά στα ορεινά έχουν απομακρυνθεί αρκετοί όγκοι μαρμάρων. Όπως μαθαίνουμε παραμένουν σε διάφορες εκτάσεις αρκετοί ακόμη. Μια περιουσία που όπως ακούγεται μπορεί να δημιουργήσει έσοδα έως και 3.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη. Ανάλογα με το πόσους όγκους διαθέτει η κάθε έκταση. Ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να προστατεύσει ότι του ανήκει και κάνει καλά. Αρκεί να είναι προσεκτικός.

 

Η πολυετής, επωφελής και για τις δύο πλευρές, συνεργασία της Δημωφέλειας με την επιχείρηση Μαρινόπουλου θα συνεχιστεί. Αυτό είναι το γενικότερο συμπέρασμα των τελευταίων εξελίξεων. Η εταιρία προσπαθεί να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις της. Πληρώνει το ενοίκιο με καθυστέρηση. Δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει τη μίσθωση, διεκδικεί μείωση επικαλούμενη την οικονομική κρίση και την πτώση του τζίρου. Η δημοτική επιχείρηση είναι φανερό (και δικαιολογημένο) ότι προτιμά τον συγκεκριμένο πελάτη, συζητά την μείωση του ενοικίου αρκεί να πληρωθεί κι η επόμενη επιταγή των 80.000 ευρώ. Σε έναν περίπου μήνα από σήμερα.

 

Λεπτομέρειες από την υπόθεση της – κατά την αστυνομία- συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά. Ανάμεσα σε αυτούς που συνελήφθησαν και άτομο με ειδικές ανάγκες. Κάτοικος συμπρωτεύουσας, φέρεται να πιάστηκε με ένα κιλό χασίς στην κατοχή του. Λόγω των ειδικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει απολογήθηκε πρώτος. Κι αφέθηκε ελεύθερος. Άλλος κατηγορούμενος είναι ήδη στη φυλακή καθώς στο παρελθόν αναμίχθηκε στην απόπειρα απόδρασης του κακοποιού Βλαστού, γνωστή απόπειρα με ελικόπτερο. Ούτε αυτός είναι κάτοικος Καβάλας. Παρόλα αυτά φέρεται μέλος της συμμορίας.

 

Δυστυχώς ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη από την θέση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Ο πρώην βουλευτής Ξάνθης μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος κι εμείς στεναχωριόμαστε. Τώρα ποιος θα λύνει στην Αθήνα τα προβλήματα της Καβάλας; Ποιος ειδικότερα θα μεσολαβήσει στον Πάνο Καμμένο υπέρ της παραχώρησης στο Δήμο Καβάλας του στρατοπέδου Ασημακοπούλου; Θυμίζουμε ότι προ λίγων μηνών η κ. Δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια του κ. Σγουρίδη για το θέμα του στρατοπέδου. Νέα δεν υπήρξαν. Τώρα που ο κ. Σγουρίδης είναι εκτός Κυβέρνησης, δεν περιμένουμε να υπάρξουν.

 

Με μακροσκελή επιστολή του στον τοπικό τύπο ο συμπολίτης Χρυσόστομος Κοσμίδης επιμένει στις αντιρρήσεις του, στις καταγγελίες του για το δημοτικό έργο στην οδό Πιπίνου (συνοικία Παναγίας). Κι όμως, προ λίγων ημερών υπήρξε συμφωνία για την πρόοδο του έργου ανάμεσα στην διοίκηση του Δήμου και τους περιοίκους. Κατά τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη συζήτηση που κατέληξε σε συμφωνία, ο μόνος περίοικος που διαφώνησε ήταν ο κ. Κοσμίδης. Εξ αυτού του λόγου το νέο κείμενο του που χθες και προχθές δημοσιοποιήθηκε.

 

Ο πρώην Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης φέρεται να κατήγγειλε στην αρμόδια αρχή την μη ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Παγγαίου των πρόσφατων δηλώσεων πόθεν έσχες του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η καταγγελία έτυχε ήδη της ανάλογης συνέχειας. Η αρμόδια αρχή δεν ερευνά μόνο την ανάρτηση, ψάχνει και το αν οι δηλώσεις έγιναν. Φέτος και τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.

 

Ο κ. Ξουλόγης- αν οι πληροφορίες είναι αληθινές- προσπαθεί να αντιγράψει τους αντιπάλους του που τόσες φορές μίλησαν για τις δικές του δηλώσεις πόθεν έσχες όσο αυτός ήταν Δήμαρχος. Μέχρι και χθες στην ιστοσελίδα του Δήμου Παγγαίου είχαν αναρτηθεί οι δηλώσεις πόθεν έσχες του 2015 των Ξουλόγη, Μποσμπότη, Τσάκαλου και Μαλακόζη.

 

Η ιστοσελίδα ipaideia. Gr συνεχίζει να προβάλει τον μαθητή από την Καβάλα που κατασκεύασε το ρομπότ. Η πρόσφατη ανάρτηση, προερχόμενη από το 5ο Λύκειο (σχολείο που φοιτά ο μαθητής) αναφέρει: «Όλοι εμείς στο 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, εκπαιδευτικοί και μαθητές, είμαστε υπερήφανοι για τις διακρίσεις του μαθητή της πρώτης τάξης του σχολείου μας, Δημήτρη Χατζή για τα επιτεύγματά του, στον τομέα των κατασκευών του project “In Moov”. Οι δραστηριότητες και τα επιτεύγματα του μαθητή μας ξεκίνησαν από τα χρόνια του Γυμνασίου, με την κατασκευή ενός 3D οικιακού εκτυπωτή, και συνεχίστηκαν με την κατασκευή ενός ρομποτικού ανθρωποειδούς στην Α΄ Λυκείου. Για τα επιτεύγματά του αυτά έλαβε πολλά βραβεία, επαίνους και διακρίσεις, παίρνοντας μέρος σε διάφορες εκθέσεις τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού, καθώς και προτάσεις για σπουδές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.Πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συνεχάρη με επιστολή τον Δημήτρη για τη βράβευσή του στο 6ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής και παράλληλα ενίσχυσε τη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας με μία σειρά βιβλίων».

 

Στην χθεσινή απολογιστική συνέντευξη τύπου του ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος διηγήθηκε μια σύντομη ιστορία σχετική με τα αδέσποτα σκυλιά. Όπως τόνισε η αερολιμενάρχης Καβάλας ζήτησε από τον Δήμο να απομακρύνει αδέσποτα σκυλιά που κινούνταν στην περιοχή διότι ετίθετο σοβαρό θέμα ασφάλειας πτήσεων. Όταν όμως δημοτικοί υπάλληλοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο μια άλλη εργαζόμενη εκεί τους απέτρεψε. Τους ζήτησε να μην ενοχλήσουν τα σκυλιά. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσομπανόπουλος ήθελε να δείξει πόσο δύσκολο είναι το όλο θέμα, την ίδια στιγμή που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει (σχετικά με τα αδέσποτα) συγκεκριμένες ευθύνες κι υποχρεώσεις. «Είπαμε ότι δεν θα πάμε στο αεροδρόμιο αν δεν τα ξεκαθαρίσουν μεταξύ τους. Επιτέλους φθάνει τόση υποκρισία» κατέληξε ο Δήμαρχος Νέστου.

 

Πλαστικά καπάκια συγκέντρωσε και ο Σύλλογος Κατοίκων Κηπούπολης Καλαμίτσας. Προτίθεται να τα κάνει δωρεά στον νομαρχιακό σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τα περίπου 2.000 καπάκια είναι πολύ πιθανό να παραδοθούν στον σύλλογο ΑμΕΑ ακόμη και σήμερα.

 

Εκπρόσωποι της ιδιωτικής εταιρίας που ασχολείται με τον τουρισμό κρουαζιέρας, η οποία συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς, ήταν χθες στο Επιμελητήριο. Εκεί επιβεβαιώθηκε η συνεργασία της εταιρίας με Επιμελητήριο, Δημωφέλεια κτλ. Μια πρώτη κοινή απόφαση αναφέρει τα εξής: Το Καλοκαίρι που λογικά θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων των έργων στο κεντρικό λιμάνι, θα γίνει στην πόλη μας ημερίδα για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Χθες αναφέρθηκε το νούμερο 19. Αυτή τη στιγμή 19 είναι τα σίγουρα κρουαζιερόπλοια που φέτος θα μας επισκεφθούν. Όλοι εύχονται και ελπίζουν ο αριθμός να μεγαλώσει αρκετά. Τέτοιο ενδεχόμενο υπάρχει πάντα.

Διαβάστε επίσης