• 19 Μαΐου 2024,

Μνημόσυνο για τους αρχιερείς της Καβάλας

 Μνημόσυνο για τους αρχιερείς της Καβάλας

Συνεχίστηκαν  με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, οι εκδηλώσεις στην Καβάλα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Πραγματοποιήθηκε αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου, όπου ομιλία για τους αρχιερείς, ιερείς και δωρητές της πόλης, έκανε ο συμπολίτης δικηγόρος Δημήτρης Αποστολίδης.

Ο ιερός ναός ήταν κατάμεστος από κόσμο. Η θεία λειτουργία έγινε παρουσία του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου.

Μετά το τέλος της ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είπε τα εξής:

 

«Είναι μια εκδήλωση της μητρόπολης μας. Ο ποιμενάρχης μας, όπως πολύ ωραία τον αποκάλεσε στην ομιλία του ο Δημήτρης Αποστολίδης, θυμήθηκε τους προκατόχους του. Έπρεπε να τους τιμήσει η μητρόπολη και η πόλη μας συνολικά. Να μην ξεχνάμε ότι η μητρόπολή μας είναι σχετικά καινούρια στον εκκλησιαστικό χάρτη και τιμήθηκε όμως από αξιόλογες παρουσίες, όπως είναι για παράδειγμα ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, ο οποίος αργότερα αξιώθηκε να γίνει και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Εύχομαι αυτό το πνευματικό ανάστημα να συνεχίσουμε να το έχουνε και στο μέλλον οι κάτοχοι αυτού του μητροπολιτικού θρόνου, γιατί αυτό είναι προς το καλό του τόπου μας και του λαού της Καβάλας».

ΕΡ: Όμως σήμερα οι αιρετοί ήσασταν λίγοι. Αυτό πειράζει;

ΑΠ: «Λίγοι αλλά καλοί. Λοιπόν ήτανε ο Αρχέλαος Γρανάς κι εγώ. Οι υπόλοιποι αιρετοί έχουνε πάει στο Πολύστυλο, όπου εκεί γίνεται μία πολύ σημαντική εκδήλωση προς τιμήν του πατέρα Θεοχάρη, με δεδομένο ότι είναι μία κοινή εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών και της Θρακικής Εστίας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης