• 7 Μαΐου 2024,

Μοιραία δόση για 28χρονο

 Μοιραία δόση για 28χρονο

28χρονος τοξικομανής βρέθηκε νεκρός το απόγευμα της Πέμπτης στις τουαλέτες του ΤΕΙ Καβάλας. Ο 28χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμη άτομα μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανέκτησαν τις αισθήσεις τους κι αποχώρησαν. Τα τρία περιστατικά ερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.
Το αληθές της είδησης επιβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, που μας ενημέρωσε ότι το απόγευμα της Πέμπτης και με χρονική απόσταση περίπου τριών ωρών, διακομίστηκαν στο θάλαμο αναζωογόνησης του νοσοκομείου τρία άτομα.
Το ένα εξ αυτών, ο άτυχος 28χρονος, δεν κατάφερε να επιζήσει, αφού είχε διακομισθεί ήδη νεκρό. Το δεύτερο άτομο που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση ανέκτησε τις αισθήσεις του, ωστόσο παρέμεινε στο νοσοκομείο και διανυκτέρευσε στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας. Εξετάζονταν από τους πνευμονολόγους του νοσοκομείου διότι στην αξονική εντοπίσθηκε εύρημα το οποίο χρήζει εξειδικευμένης εκτιμήσεως. Το τρίτο άτομο που βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση ύστερα από την αντιμετώπιση της καταστάσεώς του στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, τελικά αποχώρησε.
Ο κ. Κροκίδης συμπλήρωσε ότι η σύμπτωση των τριών περιστατικών σε διάστημα λίγων μόνο ωρών γεννά ερωτήματα για το εάν στην «πιάτσα» κυκλοφόρησε ναρκωτική ουσία με ενδεχομένως υψηλή καθαρότητα και η οποία προκάλεσε δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία των χρηστών. Μάλιστα και τα τρία άτομα ήταν ενταγμένα σε προγράμματα απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ. Κατάπληξη ένιωσαν οι γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου που ενεπλάκησαν στα περιστατικά, από το γεγονός ότι οι γονείς του ατόμου που παρέμεινε στο νοσοκομείο επέδειξαν αποστροφή για το παιδί τους.
Η ναρκωτική ουσία που χρησιμοποίησαν τα άτομα ήταν ηρωίνη, υπολείμματα της οποίας ανιχνεύθηκαν στη σύριγγα την οποία κατάσχεσε η αστυνομία. Αυτό επιβεβαίωσε ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Αβραάμ Κοσκερίδης, που συμπλήρωσε όμως ότι πλάι στο νεκρό 28χρονο βρέθηκαν και 28 χάπια. Ο συνδυασμός ηρωίνης και χαπιών επιφέρει το θάνατο, διευκρίνισε ο κ. Κοσκερίδης. Ο νεκρός βρέθηκε στις κοινόχρηστες τουαλέτες των φοιτητικών εστιών από φοιτήτρια η οποία ενημέρωσε την αστυνομική διεύθυνση και το νοσοκομείο. Ο κ. Κοσκερίδης σημείωσε ότι και τα τρία άτομα βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ ΑΜΘ.

ΠΝΙΓΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ
Ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας μας ενημέρωσε επίσης για το περιστατικό θανάτου 62χρονης γυναίκας που νοσηλευόταν στη ψυχιατρική κλινική. Την Πέμπτη και κατά τη διάρκεια λήψης του μεσημβρινού της γεύματος έχασε τις αισθήσεις της, προφανώς από ποσότητα φαγητού που έφραξε την αναπνευστική της οδό. Ανάνηψη έγινε μεν από τους γιατρούς της ψυχιατρικής κλινικής ωστόσο η 62χρονη κατέληξε. Παραγγέλθηκε νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να εντοπισθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

Διαβάστε επίσης