• 8 Μαΐου 2024,

Μοντέλο Ιρλανδίας θέλει η Ελλάδα …

 Μοντέλο Ιρλανδίας θέλει η Ελλάδα …

Ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο το πήρανε το μήνυμα οτι για να συνεχίσουν να κυβερνάνε την χώρα αυτή και να μην χάσουν με δέκα μονάδες διαφορά απο τον Αλέξη στις εκλογές τις βουλευτικές , όποτε αυτές και αν γίνουν, θα πρέπει να διώξουν το ΔΝΤ το Φθινόπωρο και να αποκαταστήσουν τις φορολογικές αδικίες.
Εαν δεν καταφέρουν να στείλουν σπίτι τους τον Τόμσεν και την παρέα του είναι χαμένοι απο χέρι και δεν τους γλυτώνει τίποτα.
Αυτό το ξέρουν, το έχουν καταλάβει και οι πληροφορίες λένε οτι θα κάνουν οτι περνάει απο το χέρι τους το Φθινόπωρο και μετά την συζήτηση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που εκτιμούν οτι θα πάει καλά θα μπορέσουν να απαλλάξουν οριστικά την χώρα απο την ομηρία των δανειστών.
Βέβαια προυπόθεση του δεύτερου είναι να συμβεί το πρώτο , δηλαδή να γίνει τέτοια μείωση του χρέους που να το κάνει βιώσιμο.
Μόνο με βιώσιμο χρέος μπορούμε να ελπίζουμε σε ολοκληρωτική απαλλαγή απο μνημόνια και χαράτσια.
Διαβάζουμε βέβαια στο διαδίκτυο οτι η ελληνική κυβέρνηση στην προσπάθειας απαλλαγής απο τους δανειστές θα προσπαθήσει να ακολουθήσει το μοντέλο της Ιρλανδίας που δημιουργώντας έναν κουμπαρά 20 δις οχι μόνο απαλλάχθηκε απο τους δανειστές αλλα μπόρεσε και δανείστηκε με τους δικούς τους όρους απο τις αγορές.
Αυτό βέβαια ακούγεται καλό αλλα είναι και ζόρικο αφού σημαίνει οτι η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει αυτό το απόθεμα που θα λειτουργεί και ώς εγγύηση για την ομαλή και ασφαλή έξοδο της χώρας στις αγορές θα συνεχίσει να αρμέγει χωρίς να πληρώνει.
Πως αλλιώς θα δημιουργήσει αυτό τον κουμπαρά με τα 20 δις ;
Αυτό βέβαια δεν θα γίνει ούτε αύριο ούτε τον επόμενο μήνα.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αρχίσει να μαζεύει το χρήμα και θα φθάσει στα 20 δις περίπου στις αρχές του 2016.
Καταλαβαίνετε οτι μέχρι τότε πολλά μπορεί να έχουν γίνει και να έχουν μεσολαβήσει.
Προβληματική η πρώτη εμφάνιση της Εθνικής μας που έχασε απο μια επίσης προβληματική ομάδα και μάλιστα με 3 γκόλ διαφορά.
Νομίζω οτι η περίπτωση της πρόκρισης στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλου έχει περιοριστεί αρκετά αφού τα δύο παιχνίδια που απομένουν δεν μας αφήνουν και πολλά περιθώρια αλλα ποτέ δεν ξέρεις.
Η ποιότητα της Εθνικής μας ομάδα αρκεί μέχρι την πρόκριση στις κορυφαίες αυτές διοργανώσεις αφού μετά όπως αποδυκνείεται παθαίνουμε λάστιχο.
Τέλος πάντων ας χαρούμε και αυτή την συμμετοχή μας στην κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου και ας κοιτάξουμε και εμείς ως θεατές να περάσουμε καλά και να ξεχαστούμε.
Πρόβλημα ο καιρός για την ομαλή διεξαγωγή του Air Show που θα γίνει το τριήμερο που μας έρχεται (Παρασκευή – Σαββατο – Κυριακή) αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ την Παρασκευή θα έχει βροχές και καταιγίδες στην πόλη της Καβάλας.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο αλλα απο την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα πέφτουν κομοδίνα και σύνθετα.
Ε.ίναι δυνατόν να πετάξουν τα αεροπλάνα και να κάνουν και τα τρελά τους όταν έχουν ανοίξει οι ουρανοί και πέφτουν τραπεζοκαθίσματα;
Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.
Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.
Μακάρι να πάνε όλα καλά ο καιρός να στρώσει και να μην έχουμε αναγούλες προς το τέλος της εβδομάδας που έχουμε και το Air Show.
Mην χάνετε την αισιοδοξία και το κουράγιο σας γιατί τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.
Ζούμε σε μια εποχή που η καθημερινότητα έχει μετατραπεί σε πραγματική μάχη και χρειάζεται μεγάλα ψυχικά αποθέματα για να παλεύουμε και να συνεχίζουμε.
Τα λέμε και πάλι αύριο.
ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης