• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Τα έχει αυτά το ελληνικό (στη περίπτωση μας το Καβαλιώτικο) Καλοκαίρι. Μόλις βελτιωθεί ο καιρός, μόλις ανέβει η θερμοκρασία όλος ο κόσμος βγαίνει έξω. Κινείται προς κάθε κατεύθυνση τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα αλλά και το βράδυ. Την Κυριακή, προχθές. Γεμάτη κόσμο η αίθουσα του Όσκαρ για την εκδήλωση της χορωδίας της Στέγης. Πολύς κόσμος ακόμη και στον εξώστη. Η δε νέα δήμαρχος στη πρώτη θέση, όπως επιβάλλεται.

Την ίδια ώρα στο πάρκο Φαλήρου στους τελικούς του μίνι μπάσκετ επίσης μεγάλος αριθμός θεατών. Εκεί ήταν ο απερχόμενος Δήμαρχος. Και να σκεφθεί κανείς ότι την περασμένη Κυριακή κόσμο πολύ είχε και στις παραλίες. Σε όλες τις παραλίες. Η ευλογημένη από το θεό Καβάλα (πολλοί ισχυρίζονται το ίδιο για την Ελλάδα γενικότερα) δίνει αυτή τη δυνατότητα. Το Καλοκαίρι να είσαι παντού. Από τις θάλασσες ως τις εκδηλώσεις.

Εξίσου μεγάλη συμμετοχή κόσμου υπήρξε το Σάββατο το βράδυ σε ένα απλό λαϊκό γλέντι που έγινε στην αυλή του δημοτικού σχολείου των Ποταμουδίων. Ο κόσμος πήγε στην εκδήλωση του συλλόγου και δεν έλεγε να φύγει. Όσο για την ουρά που σχηματίστηκε στα σουβλάκια, ήταν τεράστια. Όπως συμβαίνει στις τράπεζες την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ οφείλουν να μας απαντήσουν στο ερώτημα που εμμέσως προκύπτει τις τελευταίες ημέρες. Έτσι για να ξέρουμε. Μπορεί να «παντρευτεί» το πλωτό LNG με τη «Νότια Καβάλα» ή τσάμπα κάποιοι φτιάχνουν σενάρια; Αμέσως μετά πρέπει να μιλήσει η Κυβέρνηση. Σκοπεύει να αξιοποιήσει το υπό εξάντληση κοίτασμα φυσικού αερίου ή άδικα το συζητάμε;

Την δική της ιστοσελίδα έχει η εταιρία που «έφερε» στη Θάσο το φέρι μποτ «Στ. Φιλιάγκος». Η διεύθυνση είναι Thassoslink. Gr. Από εκεί αντιγράφουμε τα γενικά λόγια για τα δρομολόγια κτλ: Η THASSOS LINK σας προσφέρει καθημερινά, υψηλού επιπέδου μετακινήσεις, με ασφάλεια, ταχύτητα, άνεση και αξιοπιστία ταξιδιού από και προς τη Θάσο. Τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2014 και θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.Μόλις 4ετών, αμφίδρομο και πλέον σύγχρονο, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ, φιλοδοξεί να αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για τον ταξιδιώτη από και προς τη Θάσο και σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και ευημερίας του νησιού, εξασφαλίζοντας στους κατοίκους της Θάσου την απαραίτητη και ζωογόνο σύνδεση με την Καβάλα.Η THASSOS LINK επενδύει όχι μόνο στην απαράμιλλη ποιότητα του στόλου της, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας πληρώντας τις πλέον σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές.Άλλωστε, η συνεχής βελτίωση της τεχνογνωσίας στη δια θαλάσσης μεταφορά ανθρώπων, οχημάτων και φορτίων είναι μια διαδικασία που ακολουθείται πιστά στην THASSOS LINK.

Γράφαμε σε αυτήν την στήλη προ λίγων μόνο ημερών ότι το θέμα των επαγγελματιών που οφείλουν στον ΟΑΕΕ είναι κατά βάση πολιτικό. Προτείναμε άσκηση πίεσης προς τους βουλευτές παράλληλα με οτιδήποτε άλλο αποφασιστεί στις συσκέψεις. Να που κατά κάποιο τρόπο δικαιωθήκαμε. Μόλις χθες ο αρμόδιος υπουργός κ. Βρούτσης έκανε μια πρώτη θετική ανακοίνωση: Περίθαλψη των μικρομεσαίων εμπόρων και των οικογενειών τους από τον ΟΑΕΕ, την περίοδο της κρίσης, προωθεί το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Αυτό γνωστοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο πρόεδρός της, Β. Κορκίδης, με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιω. Βρούτση. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ο υπουργός γνωστοποίησε την υλοποίηση σχετικού αιτήματος της Συνομοσπονδίας, μέσω της υπουργικής απόφασης Φ80000/7870/305/2014, με την οποία θα παρέχεται περίθαλψη και στους ενεργούς εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΟΑΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές έχουν δημιουργηθεί εντός της κρίσης και συγκεκριμένα εντός των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014.

Τις προηγούμενες ημέρες επανήλθε με δελτία τύπου ο ιδιαίτερα συμπαθής στη στήλη κ. Τέρενς Κουίκ. Τα διαβάζουμε με προσοχή κι αμέσως παρατηρούμε ότι επανήλθε στα παλιά. Αναφέρεται άμεσα ή έμμεσα μόνο στη Θράκη. Η Ανατολική Μακεδονία έγινε πάλι (δυστυχώς) η τσόντα της όλης υπόθεσης. Κρίμα Τέρενς.

Διαβάστε επίσης