• 13 Μαΐου 2024,

Μπάμπης Ευσταθιάδης: « Προτεραιότητα στα τμήματα υποδομής»

 Μπάμπης Ευσταθιάδης: « Προτεραιότητα στα τμήματα υποδομής»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής η διοίκηση της ΕΠΣΚ.

Ο πρόεδρος Μπάμπης Ευσταθιάδης ήταν ο κυριότερος ομιλητής.

Αναφέρθηκε στην έναρξη των πρωταθλημάτων και στους στόχους που έχει η διοργανώτρια αρχή για τη σεζόν 2013-2014. Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα.

*Για τις προτεραιότητες της ΕΠΣΚ: « Οι προτεραιότητες μας είναι τα παιδιά. Θα δώσουμε τη μεγαλύτερη βάση στα τμήματα υποδομής και στη δημιουργία τμημάτων υποδομής. Στο περυσινό πρωτάθλημα είχαμε 110 τμήματα υποδομής. Για μια Ενωση των 63 σωματείων, θεωρώ ότι είναι αρκετά ικανοποιητικός ο αριθμός. Για μας θα ήταν καλύτερα να είχαμε 150 τμήματα υποδομής η ακόμη 200. Το καλύτερο ήταν να έχουμε παιδιά στις ομάδες από 14 έως 23 ετών. Όσοι είναι πάνω από 32 να γίνεται ένα ανεξάρτητο πρωτάθλημα, με την καθοδήγηση μας. Ξέρουμε τους κινδύνους που έχει η σημερινή εποχή για τα παιδιά και πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε».

*Για τους διαιτητές: « Είναι λίγο στενάχωρο για μας, από τη στιγμή που δεν έχουμε 10 διαιτητές που να πέτυχαν στις εξετάσεις για πιο μεγάλες κατηγορίες. Μόνο ο Μηναδάκης πέρασε τις εξετάσεις. Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στα νέα παιδιά. Πρέπει να τα ωθήσουμε, να τα βοηθήσουμε. Να στηριχθούν αυτά τα παιδιά από μας και τα σωματεία.

Δε χρειάζεται να υπάρχουν διαμαρτυρίες από την πρώτη μέρα που θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Βέβαια έχουμε δημιουργήσει σχολή τα τελευταία χρόνια και το ίδιο θα γίνει και φέτος. Οι παράγοντες είναι σε πολύ καλό στάδιο. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα παρά μόνο μεμονωμένα επεισόδια που τελειώνουν την ίδια μέρα, χωρίς προεκτάσεις. Έχουν κατανοήσει οι περισσότεροι παράγοντες ότι όλοι μαζί πρέπει να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο».

*Για τους προπονητές: « Είναι αυτοί που μπορούν να ξεσηκώσουν μια κερκίδα και αυτοί είναι που μπορούν να ηρεμήσουν μια κερκίδα. Πρέπει να απευθύνονται μόνο στους ποδοσφαιριστές τους. Αν δεν πει τίποτα ο προπονητής στο διαιτητή, δε θα ξεσηκωθεί ούτε ένας παράγοντας. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό, στους στόχους τους οποίους θέτουμε. Θα είμαστε αμείλικτοι στους προπονητές που θα δημιουργούν προβλήματα, στους αγωνιστικούς χώρους»

*Για το Κύπελλο της ΕΠΣΚ: « Φέτος είναι νοκ άουτ αγώνες. Οι ημιτελικοί θα είναι διπλοί. Το κάνουμε πρώτη φορά για να μειώσουμε τα έξοδα των σωματείων».

*Για την Πειθαρχική Επιτροπή: « Είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε δικηγόρους στην πειθαρχική επιτροπή. Φέτος είναι ο Γιώργος Γραμμένος, ο Γιώργος ο Φιλόσογλου και γραμματέας ο Χρόνης Γκαϊτατζής. Είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν βάση ΚΑΠ. Δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος. Καλό θα είναι οι πάντες που συντελούν στη διεξαγωγή ενός αγώνα να είναι προσεκτικοί και να κοιτάνε πόσο καλύτερα μπορεί να διεξαχθεί ένας αγώνας. Για μας το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός. Ετσι θα το προχωρήσουμε. Όσοι οδηγούνται κάπου αλλού θα κοιτάξουμε να τους επιστήσουμε την προσοχή. Όσοι το συνεχίζουνε θα αποβληθούν από το κομμάτι αυτό που λέγεται ποδοσφαιρικός πολιτισμός.

Διαφορετικά δε γίνεται».

*Με τις άδειες γηπέδων: « Πανελλήνια υπάρχει ένα πρόβλημα. Σε όλοι την Ελλάδα δεν υπάρχουν άδειες γηπέδων. Πρέπει με απόφαση του υπουργείου, να δώσουν άδειες οι Νομαρχίες. Σε κανένα γήπεδο δεν υπάρχει άδεια. Υπάρχει μια επικοινωνία εδώ και 15 μέρες με το υπουργείο. Υπήρχε μια πρωτοβουλία από τον Ν. Παναγιωτόπουλο για να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς. Να εκδίδονται οι άδειες από τους Δήμους.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα προχωρήσεις. Το τοπικό θα παίξει ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που δεν έχουμε υποχρεώσεις με Αστυνομίες κτλ»

*Για το νέο διοικητικό συμβούλιο: « Είμαστε ανοιχτοί σε όλους. Όποιος έχει τη θέληση και τη βούληση να προσφέρει σε οποιαδήποτε κομμάτι, εμείς δε λέμε όχι. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία, να ευχηθώ καλή χρονιά, μια υγιή χρονιά χωρίς τραυματισμούς, να πηγαίνουν να έρχονται όλοι και να χαμογελάνε. Η επίτευξη των στόχων είναι ανάλογα με το πώς χορεύεις. Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά, αφού η εξουσιοδότηση ήταν απόλυτη. Είπανε εσείς είστε και τίποτα άλλο. Δεν έχουμε κακία για κανέναν. Μας τιμάει ιδιαιτέρων το γεγονός ότι μας τίμησαν 58 σωματεία. Μας γεμίζει με ευθύνες, για να είμαστε πολύ καλύτεροι. Κανένα από τα 6 σωματεία που δεν ήρθαν, δε θα παραγκωνιστεί».

 

Διαβάστε επίσης