• 10 Μαΐου 2024,

Οι διακοπές ρεύματος προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα!

 Οι διακοπές ρεύματος προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα!

Αίσθηση στην πόλη της Καβάλας προκάλεσε το περιστατικό της πυρκαγιάς σε κατοικία στην Παναγία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Ο πρώτος όροφος του σπιτιού καταστράφηκε ολοσχερώς. Πυροσβέστες κι εθελοντές έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά σε πολύ κοντινά σπίτια. Να μην πάει προς δεξαμενές που είχαν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης.

Γι΄ αυτό κι οι κάτοικοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Στο σημείο του περιστατικού βρέθηκαν τουλάχιστον τρία οχήματα. Πολλοί πυροσβέστες, εθελοντές, ενώ βοήθησαν και κάτοικοι της Παναγίας.

Όλα αυτά έγιναν με την παρουσία και αστυνομικών, ενώ στο σημείο έφτασε κι ο Δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής.

Από την πρώτη στιγμή ειπώθηκε ότι αιτία της φωτιάς ήταν βραχυκύκλωμα. Μέσα στο σπίτι την ώρα του περιστατικού δεν ήταν κανείς. Η πυροσβεστική υπηρεσία όρισε πραγματογνώμονα ο οποίος το Σάββατο έκανε επίσκεψη στο χώρο που είχε καταστραφεί από τη φωτιά.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η άποψη που σχημάτισε ο πραγματογνώμονας είναι ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα στην τηλεόραση του σπιτιού, εκτιμά μάλιστα ότι το βραχυκύκλωμα οφείλεται στις συχνές διακοπές ρεύματος, το βράδυ της Παρασκευής, εξαιτίας του μπουρινιού, που έπληξε την περιοχή του Νομού Καβάλας.

Η προανάκριση συνεχίζεται. Οι ζημιές είναι μεγάλες. Αλλά και η διασωθείσα περιουσία εξίσου μεγάλη.

 

Διαβάστε επίσης