• 12 Μαΐου 2024,

Μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού ….

 Μπήκαμε στην καρδιά του καλοκαιριού ….

Ο Ιούνης πέρασε και δεν ακούμπησε όπως έπρεπε το καλοκαίρι (καιρικά) και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλα ελπίζουμε ο Ιούλης να είναι ο μήνας που θα μας ρίξει στο καναβάτσο του καλοκαιριού.

Εμείς βέβαια τα είχαμε γράψει και τα λέγαμε πρίν απο το ΠΑΣΧΑ οτι το φετεινό καλοκαίρι θα είναι και δροσερό και υγρό.

Τέλος πάντων μετά το μπουρίνι το βράδυ του Σαββάτου φαίνεται οτι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το καλοκαίρι του 2013 που δεν μας έχει άλλες παρόμοιες εκπλήξεις αν και έχω την εντύπωση οτι σε γενικές γραμμές το φετεινό καλοκαίρι θα είναι δροσερό σε σχέση με τα προηγούμενα.

Αυτή η εβδομάδα θα πάει πολύ καλά και προς το τέλος της θα έρθουν και κάτι 35άρια έτσι για να μας θυμίσουν οτι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

Κατά τα άλλα όλα καλά αφού πλέον η νέα δικομματική κυβέρνηση φαίνετε οτι είναι αποφασισμένη να βγάλει την χώρα απο την κρίση.

Άλλωστε η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ έδειξε άνοδο στα ποσοστά των δύο κομμάτων που σρηρίζουν την κυβέρνηση και πτώση της ΔΗΜΑΡ που σύμφωνα με την γνώμη του κόσμου δεν έπρεπε να φύγει απο το κυνβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του γκάλοπ αν γινότανε σήμερα εκλογές η ΔΗΜΑΡ θα έμπαινε οριακά στην βουλή.

Το πρόβλημα στην σημερινή κυβέρνηση είναι οι ισσοροπίες που είναι ακόμα πιο λεπτές και η ανοχή θα πρέπει να είναι το Νο1 χαρακτηριστικό της αφού οι μέν θα ΄πρέπει οχι μόνο να μάθουν να ανέχονται αλλα και να συνεργάζονται με τους δε.

Τα γράφω αυτά γιατί δηλώσεις σαν αυτές που έκανε ο Βορίδης δεν βοηθάνε και δεν οδηγούνε πουθενά.

Εδώ και χρόνια για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που γίνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ Νέα Ελλάδα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το χάλι της Ελλάδας το οικονομικό το έχει η θητεία του Ανδρέα Παπανδρέου στην διακυβέρνηση της χώρας και ο Βορίδης δεν μας είπε κάτι καινούργιο.

Απλά αυτό που είπε το είπε χωρίς να υπάρχει λόγος και σε μια εποχή που οι προτεραιότητες μας είναι άλλες.

Για το ποιός φταίει και τραβάμε σήμερα τις κωλότριχες μας θα το δούμε όταν περάσει η μπόρα της κρίσης.

Αυτό που προέχει σήμερα είναι να βγούμε στο φώς χωρίς άλλες απώλειες γιατί το τσουτνάμι της κρίσης έχει αφήσει πολλά θύματα πίσω του μέχρι σήμερα και δεν έχει τελειώσει κιόλας.

Πότε είπε καλή κουβέντα για την Ελλάδα ο Σόϊμπλε ;

Ο Σόϊμπλε που είναι να έρθει και στην Ελλάδα έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη σε μια Βελγική εφημερίδα και υποστήριξε οτι στη Ελλάδα υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης εύθραστα αλλα υπαρκτά.

Για άλλη μια φορά ο τύπος ήτανε στις δηλώσεις του φειδωλός μην και του ξεφύγει καμμιά καλή κουβέντα παραπάνω για την χώρα μας και έχουμε άλλα.

Αν θεωρεί ο Σόϊμπλε οτι είναι εύθραστες όλες αυτές οι θυσίες που έχει κάνει ο λαός για να φθάσουμε στο σημείο που είμαστε σήμερα καλύτερα να μην έρθει στην Ελλάδα αφού εμείς απο την σελίδα αυτή του γράφουμε οτι είναι ανεπιθύμητος.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να απαξιώνονται οι προσπάθειες που έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια φθάνοντας πάρα πολλές φορές στα όρια σου και στο χείλος του γκρεμού.

Αλλα θα μου πείτε απο την άλλη τι περιμέναμε να ακούσουμε απο τα χείλη του Σόϊμπλε ;

Πότε αυτός ο άνθρωπος μίλησε με ειλικρινή συμπάθεια για την Ελλάδα και τους έλληνες για να μιλήσει τώρα ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους γύρω σας.

Ολα θα πάνε καλά στο τέλος όπως λένε οι Ινδοί και αν κάτι δεν πάει καλά σημαίνει οτι δεν ήρθε το τέλος.

Πάντως να ξέρετε οτι η προσπάθεια συνεχίζεται και στο τέλος θα την βρούμε την άκρη.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης