Μπλέξαμε με παπατζήδες …

 Μπλέξαμε με παπατζήδες …

Ακόμα και η τρόϊκα που έχει αναλάβει την σωτηρία της χώρας μας δεν έχει μπέσα.

Δεν μπορείς κυρία τρόϊκα την άνοιξη να μας λές και άλλα και το καλοκαίρι να μας προετοιμάζεις για άλλα.

Διότι το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο που έρχεται, ανατρέπει στην ουσία όλα αυτά που μας λέγανε πρίν μπούμε στην περίοδο του θέρους.

Ανατρέπονται όλα τα θετικά που είχαμε κατακτήσει και καλά με τις θυσίες μας και επιστρέφουμε στο σημείο 0.

Δηλαδή ρε λεβέντες τόσα χρόνια αυτός ο άμοιρος ο λαός δεν έχει καταφέρει τίποτα και όλα τα χαράτσια και οι φόροι μένουν στην θέση τους ;

Δεν έχουμε κάνει ούτε ένα βήμα πιο μπροστά ή αν θέλετε ένα βήμα πιο κοντά στην σωτηρία ;

Οι έλληνες πληρώνουν και πληρώνουν αλλα προκοπή δεν γίνεται.

Οι μισθοί κόβονται οι συντάξεις κουρεύονται οι φόροι βασιλεύουν και η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.

Διότι αυτός ο έλληνας πολίτης που δεν ξέρει τι να πρωτοπληρώσει θέλει κυρία Λαγκάρντ και ένα χτύπημα συμπαράστασης στην πλάτη.

Μια καλή κουβέντα.

Δεν είναι δυνατόν να μας έχετε τόσα χρόνια μόνο στις κεφαλιές.

Πάρτε πίσω κανα φόρο για να ανεβάσετε το ηθικό των ελλήνων που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους δεν βλέπουν καμμιά βελτίωση.

Το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που είδε πριν απο λίγες ημέρες το φώς της δημοσιότητας είναι γεμάτο νέους φόρους και περικοπές που θα επηρεάσουν την τσέπη μας και θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερη στην μιζέρια και την φτώχεια.

Κάθε φορά που έρχεται προς ψήφιση στην ελληνική βουλή ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ πάντα είναι το τελευταίο και πάντα είναι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ που θα αποτελέσει και το εισητήριο για να περάσουμε στην απέναντι πλευρά.

Παπατζήδες και αυτοί που σκαρφίζονται αυτά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ αλλα και οι δικοί μας που είναι τα παπαγαλάκια τους.

Και επειδή οι τροϊκανοί έχουν πάρει καλή φόρα και φαίνεται οτι δεν σταματιούνται με τίποτα θα πρέπει κάποιος να τους σφυρίξει κλέφτικα οτι πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα είναι οριακή και οτι πλέον απειλείται η κοινωνική συνοχή.

Αν γίνουν όλα αυτά που ΄έχουν στο μυαλό τους απο Σεπτέμβρη και μετά θα έχουμε πρόβλημα και πάλι σοβαρό.

Η εποχή των αγανακτισμένων με τα κατσαρολικά στα χέρια δεν έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Μια σπίθα θέλουν οι έλληνες για να βγούνε και πάλι στους δρόμους αφού οι πολιτικοί μας δεν κατάφεραν να διαφυλάξουν , να αναδείξουν και να εξαργυρώσουν με ΄ένα καλύτερο αύριο για όλους τους έλληνες όλα αυτά που έχουν καταφέρει βλέποντας το εισόδημα τους να εξανεμίζεται και να βουλιάζουν στην αβεβαιότητα.

Δηλαδή μετά απο τόσες περικοπές είναι φυσιολογικό να υπάρχει ούτε μια ευχάριστη είδηση παρά νέα μνημόνια ;

Και επειδή ο έλληνας έχει τεντώσει και δεν μπορεί άλλο θα πρέπει να ψαχτούνε και λίγοι οι “σωτήρες” μας γιατί σίγουρα κάτι δεν πάει καλά και με τον δικό τους σχεδιασμό.

Σίγουρα τα μισά και παραπάνω ΜΝΗΜΟΝΙΑ που ήρθανε τα τελευταία χρόνια προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο ήτανε προς λάθος κατεύθυνση.

Αυτό το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι οι πιστωτές μας αλλά δεν κάνανε τίποτα για να το αλλάξουν.

Αντίθετα συνέχισαν στην ίδια λάθος κατεύθυνση και περιμένουν δια μαγείας για την Ελλάδα να ξημερώσει η πρώτη μέρα της άνοιξης για την ανάπτυξη.

Απο σήμερα που μπήκαμε και στον μήνα των διακοπών ισχύει και το 13% ΦΠΑ στην εστίαση αλλα μόνο στα προϊόντα που μας σερβίρονται.

Σε μια καφετέρια για παράδειγμα που θα πάτε να πιείτε τον χυμό σας θα σας χρεωθεί με ΦΠΑ 13% αλλά αν τον αγοράσετε απο το σούπερ μάρκετ για να πιείτε στο σπίτι σας θα τον αγοράσετε με 23% ΦΠΑ.

Έχει σημασία δηλαδή ποιός τον σερβίρει τον χυμό.

Η μαμά σας ή το γκαρσόνι στην καφετέρια ;

Έρχονται οι πλειστηριασμοί

απο 1η Ιανουαρίου 2014

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ απο 1ης Ιανουαρίου 2014 έρχεται και η άρση πληστειριασμών πρώτης κατοικίας και καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στην Ελλάδα.

Οταν οι 8 στους 10 έλληνες δεν μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνεια τους καταλαβαίνετε τι θα σημαίνει αυτή η άρση.

Δεν ξέρω αλλα τα μαντάτα για το έτος που θεωρητικά η Ελλάδα θα μπεί στην ανάπτυξη, και μιλάμε για το 2014 τα νέα που ακούγονται είναι μόνο άσχημα.

Δεν ξέρω αλλα φοβάμαι μήπως για άλλη μια φορά πάμε για μαλί και βγούμε κουρεμένοι.

Οσο αφορά τον καιρό ήδη πρέπει να έχει ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αν και το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΜΥ δίνει 35 βαθμούς.

Εντάξει δεν έγινε και τίποτα με δύο μέρες πάνω απο 30 βαθμούς.

Το φετεινό καλοκαίρι ήτανε αρκετά δροσερό με πολλές βροχές και πολλά μπουρίνια.

Δεν έχουμε κανένα παράπονο και και είμαστε έτοιμοι μετά τις βουτιές του Αυγούστο για το Φθινόπωρο.

Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο χειμώνας που θα πρέπει να είναι ήπιος γιατί ο μόνος πλέον που μπορεί να μας λυπηθεί είναι ο θεός.

Πάντως η Μενεγάκη συνεχίζει κανονικά τις διακοπές της στα ΑΧΛΑ και σχεδόν σε καθημερινή βάση ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό φώτο απο τις εξορμήσεις της στο νησί που έχει γυρίσει απο δέκα φωρές αφού το νησί είναι μια σταλιά.

Είπαμε οτι η Μενεγάκη σκέφθηκε να ανεβάζει η ίδια φώτο απο την περίοδο των διακοπών της για να μπορέσει με τον τρόπο αυτό να ηρεμήσει τους παπαράτσι που την κυνηγάνε σε κάθε βήμα της.

Ισως να τα έχει καταφέρει γιατί πλέον το κάνει συστηματικά και πιο εντατικά.

Αυτό σημαίνει οτι πάει καλά.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Καλό μήνα γιατί χθές δεν τα είπαμε , και καλές διακοπές στους έλληνες που φεύγουν έστω και για λίγες μέρες ΄σε κάποιο κοντινό ή μακρυνό προορισμό.

Τα λέμε και πάλι αύριο

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης