Μπόλικη καλοκαιρινή κίνηση στο λιμάνι

 Μπόλικη καλοκαιρινή κίνηση στο λιμάνι

Αυξημένη παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες η κίνηση στο κεντρικό λιμάνι της πόλης, γεγονός αναμενόμενο, αφού το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά. Αρκετοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες μέσω του λιμανιού της Καβάλας, υλοποιούν πρόγραμμα διακοπών.
Χθες το μεσημέρι δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα στην οδό Κουντουριώτου και Ερυθρού Σταυρού, καθώς έφτασαν την ίδια ώρα στο κεντρικό λιμάνι το πλοίο Ταξιάρχης και το φέρυ μπωτ Θάσος VI.
Την ίδια ώρα γύρω στις 2.00 το μεσημέρι και στα δύο πλοία έμπαιναν επιβάτες κι αυτοκίνητα προκειμένου αυτά ν΄ αναχωρήσουν για τον επόμενό τους προορισμό.
Η κίνηση για τα νησιά του βορείου Αιγαίου μέσω των πλοίων της ΝΕΛ είναι αυξημένη εδώ και μία περίπου εβδομάδα. Μεταξύ των επιβατών συναντά κανείς Έλληνες και ξένους. Όχι μόνο Βαλκάνιους, που επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στη Λήμνο, στον Άγιο Ευστράτιο και σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Τα πράγματα για τη Θάσο είναι πάνω κάτω τα αναμενόμενα, όπου εδώ οι επιβάτες δεν είναι μόνο Έλληνες.
Κατά τ΄ άλλα το σωματείο των ναυτεργατών πληροφορήθηκε από την Αθήνα, ότι επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα στην πλοιοκτήτρια εταιρία του φέρυ μπωτ «Στέλιος Φιλιάγκος», για το γεγονός ότι χρησιμοποιεί ένα πλήρωμα πέραν του κανονικού ωραρίου, στα δρομολόγια του πλοίου.
Το σαββατοκύριακο δημιουργήθηκε κι άλλο επεισόδιο στο θέμα αυτό, καθώς πλοίαρχος πλοίου της ΑΝΕΘ προσπάθησε να παρεμποδίσει πρόσδεση του πλοίου «Φιλιάγκος», όταν αυτό προσέγγισε το λιμάνι του Λιμένα.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε μήνυση από την πλοιοκτήτρια εταιρία του «Στ. Φιλιάγκος» κατά του πλοιάρχου πλοίου της ΑΝΕΘ.

Διαβάστε επίσης