• 18 Μαΐου 2024,

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Παγγαίου

 Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Παγγαίου

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται αύριο στην περιοχή της Καβάλας, για να δούνε από κοντά τα προβλήματα που δημιουργεί ο περονόσπορος στα αμπέλια της επαρχίας Παγγαίου.
Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό. Πρώτος το επεσήμανε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Οι ημέρες που μεσολάβησαν δεν άλλαξαν την κατάσταση. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, είδαν νωρίτερα τι συμβαίνει στα αμπέλια της περιοχής του Παγγαίου, μίλησαν με σταφυλοπαραγωγούς. Διαπιστώνεται σχεδόν ολική καταστροφή. Ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται. Ένα πρόβλημα που δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει επίσης ότι το πρόβλημα του περονόσπορου εμφανίστηκε και στην ορεινή περιοχή της Δράμας, πλήττοντας τις πατάτες του Νευροκοπίου.
Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν αύριο περιήγηση στα σταφύλια, θα ενημερωθούν για το πρόβλημα, και θα το φέρουν μεσω ερώτησης στη Βουλή.
Εν τω μεταξύ η δραστηριότητα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι πλούσια, αφού αύριο πραγματοποιηθεί η περιοδεία στα αμπέλια της επαρχίας Παγγαίου, την Παρασκευή στη Χρυσούπολη θα μιλήσει ο βουλευτής του κόμματος Θανάσης Πετράκος, αρμόδιος για τα ενεργειακά ζητήματα από πλευράς της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στη Χρυσούπολη ο κ. Πετράκος θα μιλήσει για τη μικρή ΔΕΗ. Την επόμενη μέρα θα βρίσκεται στην Ξάνθη, όπου θα είναι ο κεντρικός ομιλητής ημερίδας που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με θέμα της ενεργειακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, πολλές από τις οποίες προωθούνται ταχύτατα με τη διαδικασία φας-τρακ. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την περιοδεία δύο βουλευτών του στα αμπέλια του Παγγαίου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Αντιπροσωπία του Σύριζα Καβάλας με συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη και Λίτσας Αμμανατίδου θα επισκεφτούν αύριο Πέμπτη 24 Ιουλίου τις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου που πλήττονται οι καλλιέργειες από τον περονόσπορο.
Η περιοδεία θα ξεκινήσει από το Ελαιοχώρι στις 10.00 το πρωί και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μυρτόφυτο και τις Ελευθερές.

Διαβάστε επίσης