Μυρίζει μπαρούτι ….

 Μυρίζει μπαρούτι ….

Μπαρούτι μυρίζουν οι σχέσεις ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία μετά την ρήψη του μαχητικού αεροσκάφους απο την πλευρά των Τούρκων και την απάντηση με βομβαρδισμό απο αέρα ενός τούρκικου κονβόϊ ανθρωπιστικής βοήθειας σε παραμεθόριο της Συρίας προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων.

Καταλαβαίνετε οτι πλέον η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και αν δεν επικρατήσει η ψυχραιμία μπορεί η κατάσταση να βγεί εκτός ελέγχου.

Μακάρι τα επόμενα 24άωρα να πέσουν οι τόνοι και να πρυτανεύσει η λογική.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και ζούμε νομίζω τις πρώτες στιγμές του φετεινου ΄χειμώνα που άργησε αλλά ήρθε.

Δεν είναι μόνο οι βροχές και οι καταιγίδες που μας κάνουν να πιστέψουμε οτι έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας το Φθινόπωρο αλλα και οι χαμηλές θερμοκρασίες που έρχονται απο την Δευτέρα και μετά.

Τα 16άρια το πρωί και τα 20άρια το βράδυ να τα ξεχάσετε.

Απο Δευτέρα θα ξυπνάμε με κάτι 6άρια και θα κοιμόμαστε με κάτι 10κάρια.

Το νού σας γιατί υπάρχει περίπτωση ο φετεινός χειμώνας να μας ζορίσει αρκετά.

Μέχρι τις 13 του επόμενου μήνα που θα γίνει μια δεύτερη απόπειρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αρχηγού στην Νέα Δημοκρατία οι 4 υποψήφιοι μπορούν να συνεχίσουν τον προεκλογικό τους αγώνα με περιοδείες και ομιλίες ;

Το ρωτάω αυτό γιατί αν ο προεκλογικός αγώνας παραταθεί τότε μπορεί στην Καβάλα να ζήσουμε και πάλι στιγμές Μανωλίδου.

Τι είναι να πάρει το πουλμανάκι και να έρθει με τον σύζυγος της και υποψήφιο για την αρχηγία του κόμματος στην περιοχή μας για ένα φρεσκάρισμα ;

Όλα παίζουν !

Πάντως η ΕΚΤ σε μια πρόσφατη της έκθεση αναφέρει για την Ελλάδα οτι παραμείνει υψηλός ο κίνδυνος χρωκοπίας αν και οι δείκτε έχουν μειωθεί αρκετά απο τον Ιούλιο του 2015.

Είναι γνωστή τακτική των δανειστών που χρησιμοποιούν οτι μέσα έχουν προκειμένου να μας έχουν προσγειωμένους “αιχμάλωτους” σε μια πολιτική λιτότητας και δανεισμού και να μην μας αφήνουν να πάρει “αέρα ο κώλος μας”  όπως συνηθίζει να λέει ο λαός ο οσφός.

Δεν είναι τυχαίο οτι αυτή η έκθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγα μόνο 24άωρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και την έγκριση για την εκταμίευση των 2+10 δις ευρώ.

Οσο θα ζητάμε τα λεφτά τους για να ζήσουμε αυτή την κατάσταση θα αντιμετωπίζουμε και μέσα σε ένα τέτοιο οικονομικοί περιβάλλον θα λειτουργούμε.

Για να μπορέσουμε να απαλλαχτούμε απο αυτή την ομηρία θα πρέπει να πάψαουμε να τους ζητάμε δανεικά.

Απλά πράγματα και ξεκάθαρα.

Κινδυνεύει να χάσει το μετάλιο του Πεκίνου  η Πηγή Δεβετζή αφού μετά απο επανέλεγχο του δείγματος της που ελήφθη το 2007 προέκυψε θετικό δείγμα και καταλαβαίνετε οτι η Πηγή μπαίνει σε περιπέτειες.

Μάλιστα ο ΣΕΓΑΣ βγαίνει και λέει οτι οι εξηγήσεις που δίνει η Πηγή δεν είναι επαρκείς.

Απο την άλλη αναρωτιέμαι υπάρχει περίπτωση ένας αθλητής που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό τέτοιου επιπέδου να μπορέσει να αποφύγει τα φάρμακα ;

Στην Αθήνα ο εορταστικός – Χριστουγεννιάτικος  διάκοσμος της πόλης άναψε με μια εντυπωσιακή εκδήλωση όπου κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Σάκης Ρουβάς και έλαβε χώρα στο Σύνταγμα ;

Εμείς εδώ στην Καβάλα πότε θα πάρουμε μπρός ;

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας πολύ περισσότερο απο οτι πριν ΄γιατί ο καιρός αλλάζει και οι κώλοι αρχίζουν να σφίγγουν επικίνδυνα.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή γιατί στο τέλο όλα καλά θα πάνε.

Το λένε και οι Ινδοί.

με το 1 με το 2 με το 3  :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης