• 25 Απριλίου 2024,

Μ. Φρατζεσκάκης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας ο Δήμος Παγγαίου

 Μ. Φρατζεσκάκης: Το μεγαλύτερο πρόβλημα μας ο Δήμος Παγγαίου

Ο Μανόλης Φρατζεσκάκης, πρόεδρος της δημοτικής οργάνωσης Δήμου Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας στην τηλεόραση της Πρωϊνής. Ήταν μία συνέντευξη μόνο για τοπικά θέματα που έχουν μικρή ή μεγαλύτερη σχέση με την τοπική Νέα Δημοκρατία.

Ο Μανόλης Φρατζεσκάκης είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόμματος στο νομό Καβάλας, ενόψει των εκλογών 1ου και 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι αυτό που υπάρχει στο Δήμο Παγγαίου. Εκεί χαρακτήρισε την όλη κατάσταση, ιδιαίτερα μπερδεμένη. Είπε επίσης ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα επιλεγεί και μέσω δημοσκόπησης που το κόμμα δρομολογεί αρχές Δεκέμβρη.

Τα πρώτα λόγια του Μ. Φρατζεσκάκη είχαν σχέση με εσωκομματικές διαδικασίες που άρχισαν, είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται την προσεχή Κυριακή με την εκλογή προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Επίσης είπε ότι αυτές οι διαδικασίες ήταν κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν καθώς όπως σημείωσε «τελικά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκλέγεται από εκλεκτορικό σώμα».

«Ως εκλογική διαδικασία με βρίσκει αντίθετο. Έχω τις αντιρρήσεις μου. Η απευθείας εκλογή προέδρου ΝΟΔΕ έκανε τον πρόεδρο πιο ισχυρό» τόνισε ο Μ. Φρατζεσκάκης. Συνέχισε λέγοντας ότι «και μ΄ αυτόν τον τρόπο υπάρχει ήδη ανανέωση στα μέλη της νέας νομαρχιακής επιτροπής σε ποσοστό τουλάχιστον 40%… Υπάρχει ικανοποίηση για τη γενικότερη συμμετοχή στις διαδικασίες» και ευχαρίστησε γι΄ αυτό το λόγο τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ.στο νομό Καβάλας.

Ως πρόεδρος της μεγαλύτερης δημοτικής οργάνωσης, αυτής του Δήμου Καβάλας, είπε ότι θα φροντίσει η οργάνωση να ανοίξει στην κοινωνία, να παρεμβαίνει και να έχει άποψη.

Τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή τον χαρακτήρισε δήμαρχο άχρωμο κι άοσμο. Τον κατηγόρησε ότι ευνοεί το παρεμπόριο με τη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, στην πλατεία Καπνεργάτη και κατέληξε λέγοντας τα εξής: «Ο Κωστής Σιμιτσής περνά απαρατήρητος. Δήμαρχος σκέτη ευθεία γραμμή. Στους δέκα καβαλιώτες οι ένδεκα λένε ότι δεν έκανε τίποτα».

Για τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας της Ν.Δ. ξάφνιασε ο Μ. Φρατζεσκάκης. Κατ΄ αρχήν είπε ότι το κόμμα επιβάλλεται να έχει άποψη για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα υποστηρίξει. Αρκεί το κόμμα να μείνει στην πρόταση. Σημείωσε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες και το θέμα να κλείσει μέσα στο 2013.

Αμέσως μετά πρότεινε αυτός που θα πάρει τη διακριτική στήριξη από τη Ν.Δ. να επιχειρήσει ένωση δυνάμεων με το Βαγγέλη Παππά και το Μάκη Παπαδόπουλο. Ποιος θα είναι επικεφαλής, αναρωτήθηκε ο Φρατζεσκάκης; Αυτός που μέσα από δημοσκόπηση θα έχει προβάδισμα στην κοινωνία, απάντησε στο ερώτημα που ο ίδιος έθεσε.

Σχετικά με τον υποψήφιο περιφερειάρχη του κόμματος ήταν ξεκάθαρος επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρέπει να στηριχθεί με τίποτα ο Άρης Γιαννακίδης.

 

 

Διαβάστε επίσης