• 4 Μαΐου 2024,

Νέα διαμαρτυρία στο γραφείο του Κουράκου

 Νέα διαμαρτυρία στο γραφείο του Κουράκου

Νέα διαμαρτυρία έγινε χθες το πρωί έξω από το γραφείο του προϊστάμενου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργου Κουράκου, στον 5ο όροφο του διοικητηρίου.
Στις 8.00 το πρωί συγκεντρώθηκαν σαράντα περίπου εκπαιδευτικοί, οι οποίοι γνώριζαν ότι εκείνη την στιγμή επρόκειτο να φτάσουν στο γραφείο του προϊστάμενου 12 τουλάχιστον διευθυντές δημοτικών σχολείων, για να συνεχιστεί η διαδικασία σεμιναρίου, με θέμα την αυτοαξιολόγηση, που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα. Έτσι ακριβώς κι έγινε. Οι 12 διευθυντές έφθασαν στον 5ο όροφο κι εκεί τους υποδέχτηκαν οι σαράντα συνάδελφοί τους.
Ασκήθηκαν σε αυτούς πιέσεις, να μη συνεχίσουν τη διαδικασία σεμιναρίου, απ΄ τους 12 ένας μόνο αποχώρησε, οι υπόλοιποι ένδεκα, ορισμένοι από τους οποίους είχαν και φραστική αντιπαράθεση με τους συναδέλφους τους, προχώρησαν κανονικά στο γραφείο του προϊσταμένου. Σήμερα η διαδικασία των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση στο γραφείο του κ. Κουράκου συνεχίζεται. Θα υπάρχει πάλι ίδια υποδοχή από εκπαιδευτικούς που διαφωνούν κατηγορηματικά με την όλη διαδικασία.
Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι το γκρουπ των 12 διευθυντών αποτελούνταν αρχικά από 16. Τέσσερις από αυτούς δεν προσήλθαν ούτε την Τρίτη στο 1ο ραντεβού. Χθες εμφανίστηκαν στον 5ο όροφο, δήλωσαν πάλι ότι δε συμμετέχουν στη διαδικασία, επικαλέστηκαν τη στάση εργασίας που κήρυξε χθες το πρωί η ΑΔΕΔΥ.
Μεταξύ των εκπαιδευτικών υπάρχει μία φανερή απογοήτευση, καθώς δεν περίμεναν ότι θα υπάρξουν τόσοι πολλοί διευθυντές που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση του προϊστάμενου.
Παρόλα αυτά η προσπάθεια θα συνεχισθεί, για να αποδυναμωθεί κάθε πρωτοβουλία του κ. Κουράκου, να γίνουν στη διάρκεια του καλοκαιριού, όσο το δυνατόν λιγότερα.
Στην εφημερίδα για το θέμα και τα όσα έγιναν χθες το πρωί, μίλησε κατ΄ αρχήν ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Μουμτζάκης, που είπε τα εξής: «Περίπου σαράντα άτομα, συνάδελφοι της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε εδώ στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα σεμινάρια επιμόρφωσης διευθυντών για την αξιολόγηση».
ΕΡ: Θα ματαιώσετε αυτά που είναι για σήμερα να γίνουνε;
ΑΠ: «Έγινε μία προσπάθεια από εμάς να ματαιωθούν. Ορισμένοι διευθυντές δεν πήγαν στην αίθουσα επιμόρφωσης. Κάποιοι συνάδελφοι μπήκαν… Θα πρέπει να δούνε από δω και πέρα να δούνε τι θα κάνουνε, με το θέμα της αξιολόγησης. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι μόνο ενωμένοι έχουμε να πετύχουμε κάτι και ότι δώσαμε την ευκαιρία στους συναδέλφους διευθυντές να ακολουθήσουν αυτά που λέει και η ομοσπονδία μας, αλλά κι ο σύλλογος. Από δω και στο εξής θα δούμε ποιες θα είναι οι δράσεις μας».

Ο Μιχάλης Κεσόγλου συνδικαλιστής – δάσκαλος, είπε τα εξής: «Καλυπτόμενοι από τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε ο σύλλογός μας, αποφασίσαμε να έρθουμε να διαμαρτυρηθούμε οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τα σεμινάρια που λαμβάνουν μέρος εδώ στο γραφείο του προϊσταμένου, για την αξιολόγηση, την οποία θεωρούμε και προσχηματική και άδικη για τον κλάδο μας».
ΕΡ: Η είδηση είναι ότι κάποιοι διευθυντές σχολείων προσέρχονται κανονικά σ΄ αυτά τα σεμινάρια αξιολόγησης και δεν πτούνται από τις διαμαρτυρίες σας;
ΑΠ: «Ναι προσέρχονται. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό. Είναι στην προσωπική ευθύνη του καθενός, το τι θα κάνει».
ΕΡ:Ο αγώνας βέβαια συνεχίζεται;
ΑΠ: «Συνεχίζεται, μέχρι όλο αυτό να σταματήσει. Είμαστε εναντίον της αυτοαξιολόγησης. Ελπίζουνε η κυβέρνηση να το πάρει πίσω».

 

Διαβάστε επίσης