Νέα ζημιά στη Ραψάνη

 Νέα ζημιά στη Ραψάνη

Εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας βρέθηκαν χθες το πρωί στην Ακτή της Ραψάνης, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις αρχικές πληροφορίες ότι ο νοτιάς του σαββατοκύριακου προκάλεσε νέα ζημιά. Επιβεβαίωσε λοιπόν ότι η ισχυρή θαλασσοταραχή προκάλεσε ζημιά σε υφιστάμενο τοιχίο μπροστά από το κατάστημα «Φλοίσβος».

Το τοιχίο αυτό προϋπήρχε στο εκτελούμενο έργο που προβλέπονταν η προστασία του και η ενίσχυσή του. Τώρα με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κακοκαιρία το σαββατοκύριακο, είναι φανερό ότι θα πρέπει να ανακατασκευαστεί πιθανώς μέσα από την εργολαβία στην ίδια ακτή που είναι σε εξέλιξη. Το τοιχίο έγειρε προς τα μπρος, έπαθε ζημιά όχι μεγάλης έκτασης.

Η θαλασσοταραχή του σαββατοκύριακου, επιδείνωσε την κατάσταση και στην άλλη πλευρά της Ακτής προς το Περιστέρι, εκεί όπου είναι πια οριστικά βυθισμένος πρώην πλωτός γερανός. Επί του γερανού μεταφέρθηκε μεγάλη ποσότητα άμμου με αποτέλεσμα τώρα για την απομάκρυνση του βυθισμένου αυτού πλωτού γερανού να υπάρχει μόνο μία επιλογή, ο τεμαχισμός του και η απομάκρυνσή του ανά τμήμα.

Ταυτόχρονα το έργο συνεχίζεται κανονικά προς την άλλη πλευρά, δηλαδή προς την κύρια ακτή της Ραψάνης.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν οι αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας, όπως επίσης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Φίλιππος Φιλιππίδης.

 

Διαβάστε επίσης