• 19 Μαΐου 2024,

Νέα προβλήματα για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα

 Νέα προβλήματα για το ίδρυμα Αγία Μαρίνα

Νέα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το ίδρυμα «Αγία Μαρίνα», καθώς τώρα αποκαλύπτεται ότι σε βάρος του ιδρύματος, υπάρχει κατάσχεση από την πλευρά του ΙΚΑ. Ας δούμε το θέμα του ιδρύματος από την αρχή.

Η Ιερά Μητρόπολις ΦΝΘ αλλά και η περιφερειακή ενότητα Καβάλας φροντίζουν ώστε οι εργασίες στο ισόγειο του κτηρίου που έχουνε αρχίσει να εκτελούνται κανονικά. Όταν ολοκληρωθούν το ίδρυμα θα μπορέσει να εξασφαλίσει την απαραίτητη πιστοποίηση.

Λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την οικονομική κατάσταση του ιδρύματος από πολίτες, προκύπτει με καθυστέρηση το ότι το ΙΚΑ έχει κατάσχει τα νοσήλια που το ίδρυμα δικαιούται από τον ΕΟΠΥΥ και την επιχορήγηση που το ίδρυμα θα εισπράξει τα τακτά χρονικά διαστήματα από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ακόμα κι αν το ίδρυμα είχε πιστοποίηση δε θα μπορούσε να εισπράξει τα νοσήλια του ΕΟΠΥΥ αφού αυτά θα πήγαιναν κατευθείαν στο ταμείο του ΙΚΑ.

Αιτία το χρέος του ιδρύματος προς το ΙΚΑ και η ρύθμιση η οποία στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού χάθηκε.

Ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο προετοιμάζονται να συναντήσουν στην Αθήνα τον διοικητή του ΙΚΑ, ζητώντας να αρθεί η κατάσχεση, να γίνει ρύθμιση του χρέους του ιδρύματος προς το ΙΚΑ, να μπορεί το ίδρυμα να έχει έσοδα είτε από τα νοσήλια του ΕΟΠΥΥ, είτε από την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Παρά το περίπλοκο του προβλήματος υπάρχει αισιοδοξία ότι η διοίκηση του ΙΚΑ θα δεχθεί τις προτάσεις που θα παρουσιάσουν σε αυτήν τόσο ο Γιώργος Παυλίδης, όσο και ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Προϋπόθεση είναι να γίνει νέα ρύθμιση του χρέους, του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, προς το ΙΚΑ η οποία θα πρέπει να τηρείται. Όταν οι εργασίες ολοκληρωθούν και το ίδρυμα εξασφαλίσει την πιστοποίηση, όταν τακτοποιηθούν γενικότερα τα οικονομικά ζητήματα του ιδρύματος, κάτι που μπορεί να γίνει γρήγορα, όσο δύσκολο κι αν είναι το θέμα, τότε το ίδρυμα Αγ. Μαρίνα με γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσει θα εκλέξει νέο διοικητικό συμβούλιο.

 

Διαβάστε επίσης