Νέα συζήτηση για την ανάκληση άδειας στο «Μπρίκι»

 Νέα συζήτηση για την ανάκληση άδειας στο «Μπρίκι»

Με μία πλούσια ημερήσια διάταξη συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, χωρίς την παρουσία συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά με τον Δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή παρόντα.

Επανήλθε για δεύτερη φορά το θέμα: Ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος καφενείο, ιδιοκτησίας Ιωαννίδη Βασιλείου, με το διακριτικό τίτλο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», που βρίσκεται επί της οδού Πλ. Δημ. Καραολή 42 στην Καβάλα. Έρευνα διενεργείται από την διεύθυνση υγείας κι έτσι ζητήθηκε η αναβολή συζητήσεως του θέματος, σχετικά με το ύψος της οροφής της τουαλέτας, προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση. Σύμφωνα με την εισήγηση η υπηρεσία πρότεινε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Αν και υπάρχει κάθε καλή διάθεση εκ μέρους του επιχειρηματία να διορθωθεί η παράβαση, ωστόσο λόγω της μορφής του κτιρίου αυτό καθίσταται αδύνατο. Το επιβαλλόμενο όριο του ύψους ανέρχεται στα 2,10 μ. και το πραγματικό ύψος φτάνει στο 1,90 μ.

Η αδειοδότηση του καταστήματος έγινε αρχικά κι αυτό υποδηλώνει πως ίσως και να υπήρξε κάποια ολιγωρία από την υγειονομική υπηρεσία. Φαίνεται πως η εισαγγελία θα κληθεί να διευκρινίσει εάν για την αδειοδότηση μεσολάβησε δολιότητα εκ μέρους του επιχειρηματία, ή εάν σημειώθηκε λάθος εκ μέρους της υγειονομικής επιτροπής. Ενόσω θα αναμένεται η έκβαση της υποθέσεως κατόπιν εμπλοκής και της νομικής υπηρεσίας του δήμου Καβάλας, το θέμα παραμένει παγωμένο.

 

ΜΠΡΙΚΙ … ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΙΚΙ…

Για πολλοστή φορά επανήρθε και η ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος ζαχαροπλαστείο (χωρίς παρασκευαστήριο), ιδιοκτησίας Κέλλη Σταμάτη, που βρίσκεται επί της οδού Θ. Πουλίδου 76 στην Καβάλα. Στη συνεδρίαση παρέστησαν οι νομικοί σύμβουλοι του ιερού ναού της Παναγίας, που αντιμαχεί εδώ και χρόνια με τον επιχειρηματία. Όπως παρόντας ήταν και ο νομικός σύμβουλος του επιχειρηματία, προκειμένου να υποστηρίξει την απόφαση της αρμόδιας ειδικής επιτροπής του άρθρου 152, τα μέλη της οποίας δικαίωσαν τον κ. Κέλλη και εισηγήθηκαν την μη ανάκληση της άδειας λειτουργίας.

Για ασυνέπεια των δεσμεύσεών του κατηγόρησαν τον επιχειρηματία οι δικηγόροι του ιερού ναού κι εστιάστηκαν στην ενόχληση λόγω της μουσικής που προκαλεί στους περίοικους και στους πιστούς. Ζήτησαν μάλιστα να αποφανθεί σχετικά η νομική υπηρεσία του δήμου πριν λάβει απόφαση η δημοτική επιτροπή, η οποία κατά τα λεγόμενά τους δεν είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί τη θετική άποψη της ειδικής επιτροπής.

Για επαναφορά στο καθεστώς του 2008 έκανε λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας, αποδεχόμενος τη θετική εισήγηση της ειδικής επιτροπής του άρθρου 152, οι δε ενδιάμεσες δικαστικές ενέργειες θεωρούνται ως μη γενόμενες. Κατόπιν και της θετικής εισηγήσεως του Δημάρχου, τα παρόντα μέλη δεν ανακάλεσαν την άδεια λειτουργίας του καταστήματος.

Ομαλά κύλησε η συζήτηση του θέματος: Ανάκληση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος κυλικείο εντός νοσοκομείου Καβάλας, ιδιοκτησίας της εταιρίας «QUALITY TASTE A.E.», που βρίσκεται στη περιοχή Βασιλάκη – ΑΓ. Σίλα στην Καβάλα. Για πλήρη συμμόρφωση έκανε λόγο ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας, που παράλληλα ζήτησε και τον επανέλεγχο από την υπηρεσία, καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου να τεκμηριωθούν οι ισχυρισμοί. Έτσι η άδεια λειτουργίας δεν ανακλήθηκε.

Για την οριστική αφαίρεση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος καφέ μπαρ, με το διακριτικό τίτλο «JAZZ ROCK», ιδιοκτησίας Ναθαναηλίδη Αναστάσιου, που βρίσκεται επί της οδού Φιλελλήνων 9 στην Καβάλα κλήθηκε να αποφανθεί η επιτροπή. Για ηχορύπανση κατηγορείται ο επιχειρηματίας και κατόπιν της δηλώσεως συμμορφώσεως που κατέθεσε, το θέμα θα επανεξετασθεί.

 

=

 

 

Διαβάστε επίσης