• 5 Μαΐου 2024,

Επικοινωνιακά παιχνίδια της τρόικα

 Επικοινωνιακά παιχνίδια της τρόικα

Καμία οικονομική βελτίωση δε συντελέσθηκε στη διάρκεια του καλοκαιριού για τους επαγγελματοβιοτέχνες της Καβάλας, οι οποίοι διαβιούν υπό συνθήκες διαρκούς άγχους και αμφιβολίας για το αύριο. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Καβάλας Παναγιώτης Αρσονιάδης παρατήρησε ότι φέτος ύστερα από πολλά χρόνια έγινε μεν το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, ωστόσο πολλά ακόμη υπολείπονται να υλοποιηθούν με στόχο την ολική πάταξή του.

Παρούσα θα είναι η ομοσπονδία και στη φετινή έκθεση του Επιμελητηρίου KAVALA EXPO 2012, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθεί η περιφερειακή συνάντηση των ομοσπονδιών ΑΜΘ. Έκαστη ομοσπονδία καταθέσει τα δικά της θέματα προς εξέταση και την ερχόμενη εβδομάδα θα καταρτισθεί η ατζέντα της περιφερειακής συναντήσεως.

Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης παρακολουθώντας όσα λέγονται για την ίδρυση ΕΟΖ και τις αντιδράσεις της τρόικα, εκτιμά πως πρόκειται για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Έτσι φρενάρουν τα παράπονα του κόσμου. Κατόπιν συζητήσεων με τους πολιτικούς φορείς και τον περιφερειάρχη, ο κ. Αρσονιάδης συμπέρανε πως η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν μπορεί επομένως να κατανοήσει για ποιο λόγο προωθείται η υποτιθέμενη αρνητική άποψη της τρόικα. Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ είναι πεπεισμένος ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα το θέμα θα επανέρθει με θετική γνώμη.

Μέλος της ομοσπονδίας είναι και το σωματείο συντηρητών καυστήρων οι οποίοι απειλούνται επαγγελματικά λόγω κρίσης και υψηλότατης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, στοιχείο ανασταλτικό για την προμήθεια των κατοικιών. Όπως εξήγησε ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, οι επαγγελματίες θα καταθέσουν τα βιβλία τους στην εφορία ώστε να ενταχθούν στο συνεταιρισμό που δημιουργείται, κάτι που θα πράξουν και οι επαγγελματικοί κλάδοι σχετιζόμενοι με την οικοδομή.

Κατά την άποψη του κ. Αρσονιάδη, τρομακτικός θα αποδειχθεί ο φετινός χειμώνας για τους πολίτες, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες.

 

Διαβάστε επίσης