• 6 Μαΐου 2024,

Νέες αποχωρήσεις απ΄ το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου»

 Νέες αποχωρήσεις απ΄ το στρατόπεδο «Ασημακόπουλου»

Επί σειρά δεκαετιών λειτουργούσε εντός του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», στη βορειοανατολική του πλευρά, κοντά στις εργατικές κατοικίες, συνεργείο που επισκεύαζε και συντηρούσε στρατιωτικά οχήματα. Το συνεργείο αυτό έμεινε στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» κι όταν οι υπόλοιποι στρατιώτες αποχώρησαν. Ως το τέλος του έτους, το συγκεκριμένο συνεργείο που διοικητικά ανήκει στην 4η ταξιαρχία η οποία εδρεύει στην Ξάνθη, αποχωρεί καθώς μετακομίζει στους Τοξότες. Παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια επισκευάζονταν πάρα πολλά οχήματα των ενόπλων δυνάμεων, τελευταία η λειτουργία του συνεργείου είχε υποβαθμισθεί, όπως επίσης και η παρουσία στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Τις καλές εποχές η κίνηση στο συνεργείο ήταν αυξημένη, υπήρχαν μάλιστα και μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι. Όσο αποδυναμώνονταν οι ένοπλες δυνάμεις και μετακινούνταν προς τη Θράκη, η λειτουργία του συνεργείου συνεχώς μειώνονταν από πλευράς δουλειάς.

Τώρα το συνεργείο μεταφέρεται στους Τοξότες, πολύ κοντά στο 4ο Σώμα Στρατού και την 4η Ταξιαρχία.

Αυτό σημαίνει ότι αποχωρούν κι άλλοι από το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου». Αν στο μεταξύ εκεί δε βρίσκονταν η ελληνική αστυνομία, με την αποχώρηση του συνεργείου το στρατόπεδο θα άδειαζε εντελώς.

Πλην όμως η ελληνική αστυνομία θα μείνει μόνη της να φυλά το άδειο κατά τα άλλα στρατόπεδο.

Σ΄ έναν από τους μεγάλους χώρους του στρατοπέδου σταθμεύει αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί ή εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες. Εξ αυτού του λόγου η κεντρική πύλη του στρατοπέδου φρουρείται καθώς στο χώρο βρίσκεται αστυνομικός 24 ώρες το 24ωρο.

 

 

Διαβάστε επίσης