• 25 Απριλίου 2024,

Νέες ζημιές και κλοπές στα Λουτρά

 Νέες ζημιές και κλοπές στα Λουτρά

Άφωνος έμεινε το περασμένο Σάββατο ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάρκος, σε νέα επίσκεψή του στα Λουτρά των Ελευθερών. Είναι γνωστό ότι τα Λουτρά των Ελευθερών δόθηκαν σε ιδιώτη, ο οποίος προετοιμάζει την παρέμβασή του και φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους.

Ο Γ. Γερομάρκος επισκέφτηκε τα Σάββατο τα Λουτρά των Ελευθερών καθώς είχε πληροφορίες ότι διάφοροι προσπαθούν αν και τα λουτρά αυτή την περίοδο δε λειτουργούν, να μπούνε μέσα στις εγκαταστάσεις και να τις χρησιμοποιήσουν.

Όλα όσα είδε από κοντά ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Πριν από λίγους μήνες τα λουτρά των Ελευθερών, όταν πάλι δε λειτουργούσαν, έγιναν στόχος επιτήδειων. Έσπασαν περιφράξεις, άνοιξαν πόρτες, έφτασαν στην πηγή για να κάνουν το λουτρό τους.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Σημειώθηκαν πολλές διαρρήξεις, αφού οι άγνωστοι δράστες, δεν άφησαν τίποτα που δεν το παραβίασαν.

Ξήλωσαν την περίφραξη, αφού όλος ο χώρος ήταν περιφραγμένος. Έσπασαν την πόρτα σε κάθε δωμάτιο, ακόμη κι αν χρειάζονταν αφαίρεσαν μέρος της πόρτας. Χρησιμοποίησαν ειδικά αντικείμενα, κατσαβίδια. Έφτασαν στο εστιατόριο, από όπου έκλεψαν πιάτα και πιρούνια. Έσπασαν την πόρτα της απόθήκης από όπου έκλεψαν διάφορα εργαλεία.

Ένα πραγματικό πλιάτσικο για το οποίο κανείς δε μπορούσε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έκλεψαν ακόμη και πόμολα από πόρτες, ενώ αυτό που άφησαν πίσω τους, ήτανε πραγματικά κρανίου τόπος.

Ο Γιώργος Γερομάρκος σε συνεργασία με τους ιδιώτες που θα αναπτύξουν τα λουτρά επεξεργάζονται σχέδιο νέα περίφραξης, αλλά και συνεργασία με εταιρία σεκιούριτυ, ώστε ο χώρος να φυλάσσεται μέχρις ότου μετατραπεί σε χώρο εργοταξίου.

Οι ιδιώτες προετοιμάζουν τις απαραίτητες μελέτες, είναι ακόμη στο πρώτο στάδιο, ως προς τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, δηλαδή δεν έχουνε καταφέρει να εξασφαλίσουν τις σχετικές άδειες. Άλλωστε εξασφάλισαν τη συνεργασία με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, πριν από δύο περίπου μήνες.

Οι ζημιές είναι πάρα πολύ μεγάλες και οι κλοπές εκτεταμένες. Έβαλαν χέρι και σε άλλον εξοπλισμό. Ότι μπορούσαν να μεταφέρουν το μετέφεραν. Έσπασαν λουκέτα, παραβίασαν σιδερένιες πόρτες, έδρασαν ανενόχλητοι, καθώς η περιοχή είναι απομονωμένη.

Τώρα θα ληφθούν απαραίτητα και αυξημένα μέτρα ασφαλείας ώστε αυτά τα προβλήματα να μην επαναληφθούν.

 

Διαβάστε επίσης