• 19 Μαΐου 2024,

Νέες πιέσεις στους εργαζόμενους της ΒΦΛ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις

 Νέες πιέσεις στους εργαζόμενους της ΒΦΛ να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Αθήνα όπου το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί εσπευσμένα εντός του Σαββατοκύριακου. Οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Καβάλας μοιάζουν «εγκλωβισμένοι» στις συνεδριάσεις των επιτροπών, επικεντρώνονται στο ασφαλιστικό, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με το πρόβλημα της ΒΦΛ. Θέλουν αλλά επί του παρόντος δεν μπορούν να βοηθήσουν τους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης η εταιρία επανέρχεται δριμύτερη… Πιέζει εκ νέου τους εργαζόμενους να δεχθούν τις προτάσεις της, να υπογράψουν εθελούσια έξοδο κι αμέσως μετά επαναπρόσληψη δια ατομικών συμβάσεων. Αυτή η πίεση θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι η «συνηθισμένη» κι η αναμενόμενη. Άλλο είναι το βασικό πρόβλημα. Αφορά τις φήμες που κυκλοφορούν στο εργοστάσιο, αόριστες κι επικίνδυνες κάνουν λόγο για επιδείνωση της κατάστασης.

Παίζουν κι αυτές το ρόλο τους ώστε οι εργαζόμενοι σε κλίμα ανησυχίας κι απόγνωσης να αποδεχθούν την διαδικασία της υπογραφής των ατομικών συμβάσεων. Παρακολουθώντας όλα αυτά το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου αντιλαμβάνεται ότι η ώρα της νέας δράσης έφθασε. Αναμένονται αποφάσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών ακόμη κι εντός της ημέρας.

Διαβάστε επίσης