• 7 Μαΐου 2024,

Νέες φήμες για υδροπτέρυγα!

 Νέες φήμες για υδροπτέρυγα!

Σε καθημερινή σχεδόν βάση συνεχίζεται στη Θάσο, αλλά και στην Καβάλα, η συζήτηση που άνοιξε το προηγούμενο μήνα σχετικά με τη δρομολόγηση υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος. Επί της ουσίας νεότερα δεν υπάρχουν. Όλοι περιμένουν την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αλλά και την έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων που θα καταργούν την 35ετία.

Οι συζητήσεις στο νησί συνεχίζονται. Έχουνε σχέση με τα σχέδια του επιχειρηματία Κώστα Αντίοχου και την προετοιμασία ν΄ απαντήσει σ΄ αυτά τα σχέδια κυρίως η εταιρία ΑΝΕΘ. Ήδη η ΑΝΕΘ διαδίδει ότι σκοπεύει να εξετάσει το ενδεχόμενο δρομολόγησης στη γραμμή του Πρίνου ενός καταμαράν. Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει εάν το σενάριο είναι πραγματικό, κατά πόσο προωθείται ή αν είναι θεωρητικό μόνο. Στην Αθήνα και ειδικότερα εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρίας του Κώστα Αντίοχου, το ενδιαφέρον του επιχειρηματία παραμένει. Ο Κώστας Αντίοχος πληροφορείται ότι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών θα συνεδριάσει μάλλον το Δεκέμβριο, την ίδια περίπου περίοδο αναμένεται – καλώς εχόντων των πραγμάτων – να εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα περί της κατάργησης της 35ετίας.

Ο κ. Αντίοχος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προτείνει για τη γραμμή του Πρίνου, άλλο δελφίνι κι όχι το «Ήλιδα ΙΙ», πιο καινούριο πλοίο, που δεν θα έχει προβλήματα με την 35ετία.

Όταν όμως πληροφορείται ότι κι η ΑΝΕΘ σκοπεύει να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση, έστω με ένα καινούριο καταμαράν, τότε δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι εάν η ΑΝΕΘ φέρει το δικό της πλοίο, τότε ο ίδιος δεν έχει κανένα νόημα να φέρει πλοίο της εταιρίας του στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος.

Οι Θάσιοι εκτιμούν ότι με την κινητικότητα που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα, είτε έτσι είτε αλλιώς θα έρθει το υδροπτέρυγο. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι πότε ακριβώς θα εξασφαλισθεί κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, το πιθανότερο είναι το υδροπτέρυγο της εταιρίας του Κώστα Αντίοχου ή της ΑΝΕΘ ή κάποιου άλλου να εμφανισθεί την άνοιξη του 2014, στη γραμμή του Πρίνου, χωρίς ν΄ αποκλεισθεί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

 

==

 

 

Διαβάστε επίσης