Νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ρυθμίζουν τα χρέη τους στο Δήμο

 Νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ρυθμίζουν τα χρέη τους στο Δήμο

Εβδομάδα συνεδριάσεων είναι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, σχετικά με τα συλλογικά όργανα, του Δήμου Καβάλας. Βάσει των προσκλήσεων που στάλθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αύριο συνεδριάζει η επιτροπή ποιότητας ζωής.
Την Τετάρτη συνεδριάζει η τοπική κοινότητα. Την Πέμπτη το μεσημέρι συνεδριάζει η οικονομική επιτροπή. Το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο. Από τα θέματα ξεχωρίζουν τα αιτήματα των επαγγελματιών, προκειμένου να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση, να λύσουν δηλαδή με ευνοϊκό τρόπο τα χρέη τους προς το Δήμο Καβάλας.
Σε αυτή τη ρύθμιση που ανακοινώθηκε προεκλογικά, στηριγμένη σε νόμο που πέρασε από το κοινοβούλιο η κυβέρνηση, έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα, τριάντα περίπου επαγγελματίες.
Ασκείται κριτική για τη ρύθμιση, διότι δεν αναφέρεται κατ΄ ουσίαν, στα έτη της κρίσης, αλλά σε χρέη πριν από την οικονομική κρίση. Παρόλα αυτά υπάρχει ενδιαφέρον, όχι μόνο από επαγγελματίες, αλλά ακόμα κι από αιρετούς. Πρέπει να σημειώσουμε ότι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν στις εκλογές του Μαϊου, έκαναν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ιδιότητα του δημοτικού τοπικού συμβούλου, που θα έχουνε από την 1η Σεπτέμβρη.
Βάσει του κώδικα, αιρετός δεν μπορεί να έχει χρέη στο Δήμο στον οποίο είναι δημοτικός σύμβουλος ή τοπικός σύμβουλος. Γι΄ αυτό κι από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στις δημοτικές υπηρεσίες, υπάρχουν τουλάχιστον δύο που αναφέρονται σε νέα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματίες που εξελέγησαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.
Ο Δήμος Καβάλας εκτιμά ότι όσο γίνεται πιο γνωστή η δυνατότητα ρύθμισης τόσο οι αιτήσεις των επαγγελματιών θα είναι περισσότερες.
Στο μεταξύ στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο ν΄ ακολουθήσουν το δήμαρχο στις Βρυξέλλες και δημοτικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση για τον κ. Σιμιτσή, στην επιτροπή των περιφερειών, στο τέλος του μήνα. Εφόσον ο κ. Σιμιτσής δεν εξελέγη πάλι δήμαρχος, θα πάψει από τον Ιούνιο να είναι μέλος της επιτροπής των περιφερειών. Η πρότασή του είναι σ΄ αυτό το ταξίδι να τον ακολουθήσουν για ενημέρωσή τους κι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, απευθύνθηκε ήδη στην κα Τσανάκα, που δεν απαντησε, αλλά θ΄ απαντήσει, εντός των ημερών.
Θυμίζουμε ότι το ταξίδι του δημάρχου στις Βρυξέλλες, την παραμονή εκεί, για την επιτροπή των περιφερειών, καλύπτεται από ευρωπαϊκή Ένωση. Ο δήμος Καβάλας θα πληρώσει μόνο τα έξοδα που θ΄ αφορούν τους συνοδούς του, δηλαδή τους δημοτικούς συμβούλους που θα είναι ειδικά σ΄ αυτό το ταξίδι, στην έδρα της ευρωπαϊκής ένωσης.


 

Διαβάστε επίσης