• 28 Μαρτίου 2024,

Νίκησε η Ενωση για τη Βαλκανική Λίγκα

 Νίκησε η Ενωση για τη Βαλκανική Λίγκα

Η Ενωση χθες το απόγευμα κέρδισε με 87-77 τη Σκοπιανή Κοζούβ για τη Βαλκανική Λίγκα. Ο Άγγελος Κορωνιός χρησιμοποίησε τους βασικούς ενώ ο Γιάννη Γκαγκαλούδης επέστρεψε σε αγωνιστικούς ρυθμούς και θα δώσει κανονικά το παρών του, στο ματς του Σαββάτου με το Περιστέρι.

Η Ενωση στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε κακή άμυνα και δέχθηκε 45 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε κάπως και στο τέλος ο Γκαγκαλούδης, ο Γκράντι και ο Κόλεμαν στην επίθεση, οδήγησαν την ομάδα εκ τους ασφαλούς.

Επίσης θετική παρουσία στο β` μέρος είχε ο Πάνος. Ο Στυλιανού στο πρώτο ημίχρονο. Καλύτερος όλων ο Γκράντι, που έπαιξε 26` λεπτά και είχε 4/4 στα τρίποντα, με 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 45-45, 66-60, 87-77.

Οι συνθέσεις.

Ενωση: Πάνος 12, Αράπης, Καλαμπάκας, Μανωλόπουλος 8(1), Στυλιανού 11(1), Στεφανίδης 4, Γκράντι 17(4), Βελισαρίου, Μίτροβιτς 5(1), Γκαγκαλούδης 12(1), Κριστέφσκι 4, Κόλεμαν 14(10 ριμπάουντ).

Κοζούφ: Γκλάντσεφ , Σιτέρτζοφ 8, Πένοφ 3, Καραντζόφσκι 8(2), Ραντουλόφτσκι 11(3), Φιλίποβιτς 6(2), Μπόζοβιτς 6, Χάντζι , Παβλόφσκι 10, Πέκοβιτς 10(2), Μπλαζέφσκι 3(1), Μιγιάλοβιτς 12(2).

*Ο ΕΣΑΚΕ μπλοκάρει το δελτίο του Νικολαΐδη;

Χθες οι άνθρωποι της Ενωσης ήταν σε αναμονή για την έκδοση δελτίου του Πρόδομου Νικολαΐδη. Υπήρχε μάλιστα δυσαρέσκεια για τη στάση του ΕΣΑΚΕ, αφού η Ενωση έχει πάρει αδειοδότηση από την ΕΕΑ, οπότε δεν προκύπτει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα, έτσι όπως το παρουσιάζουν μερικοί. Η διοίκηση της Ενωσης περιμένει να βγει δελτίο στον Νικολαΐδη μέχρι το Σάββατο, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει λόγος για το αντίθετο.

*Συλλυπητήρια της Ενωσης σε Στρναντ

Η Ενωση εξέδωσε ανακοίνωση για τον αναπάντεχο χαμό της συζύγου του καλαθοσφαιριστή Ν. Στρναντ που είχε έρθει στην Καβάλα την περσινή χρονιά αλλά δεν είχε παίξει λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού: « Η οικογένεια της Ενωσης Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα συλλυπητήρια της για το αναπάντεχο χαμό της συζύγου του πρώην παίκτης μας και νυν του Ίκαρου Καλλιθέας, Ν. Στρναντ». Αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

 

 

*Κύπελλο ΕΠΣΚ: Ακροπόταμος- Ορφέας 0-0

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς άφησαν Αρης Ακροποτάμου και Ορφέας μετά το 0-0, του χθεσινού αγώνα. Ο Αρης πλησίασε στο γκολ με Μεμούρη στο 23` και Παπαδόπουλο στο 30`, όμως ο Καραβελίδης ενήργησε σωστά και στις δυο περιπτώσεις. Ο Ορφέας έχασε κλασσικές ευκαιρίες με Βλάχο στο 37` και Βελετάνη στο 70`. Οι δυο προπονητές πραγματοποίησαν αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα(κυρίως ο Ορφέας).

Οι συνθέσεις.

Αρης: Χατζηνικολής, Μεμούρης, Καμπερίδης, Παπαζούδης, Σεφερίδης, Τσορμπατζής, Μαρούδας 77` Σκούφης, Μανάφης 38` Σάσος, Γούναρης, Παπαδόπουλος, Καραγιαννίδης.

Ορφέας: Καραβελίδης, Νάκου, Σεμερτζίδης 20` Παπαδάτος, Σταματόπουλος, Ελευθεριάδης, Σάσος, Πασχαλίδης 69` Σαββατιανός, Κεχαγιάς, Βελετάνης, Βλάχος, Δανιόλος 58` Βερβερίδης.

*Περιφερειακό Πρωτάθλημα: Κέρδισε ο Οδυσσέας στο Σουφλί

Σε εξ αναβολής παιχνίδι που έγινε στο Σουφλί για τον 1ο όμιλο, η ομάδα του Οδυσσέα Αναγέννησης επιβλήθηκε με 3-2 επί του τοπικού Έβρου, φτάνοντας παράλληλα τους 8 βαθμούς ενώ ο Έβρος παρέμεινε στους 10.

Τ. Π

 

 

 

Διαβάστε επίσης