Νίκος Πενταζίδης: « Μετά τα Χριστούγεννα θα ξεχωρίσουν οι ομάδες για την άνοδο»

 Νίκος Πενταζίδης: « Μετά τα Χριστούγεννα θα ξεχωρίσουν οι ομάδες για την άνοδο»

Ο Νίκος Πενταζίδης μίλησε χθες στην Αθλητική Πρωινή, για το παιχνίδι του Σαββάτου μέσα στη Βέροια.

Ακόμη πήρε θέση γενικά για το πρωτάθλημα τονίζοντας ότι είναι ποιοτικότερο από πέρσι.

Τόνισε ότι μετά τα Χριστούγεννα θα ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα πάνε για την άνοδο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πως θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία της Ενωσης πριν το παιχνίδι με τη Βέροια;

Απάντηση: Η ομάδα θα αναχωρήσει την Παρασκευή για τη Βέροια. Θα κάνουμε προπόνηση στην Καβάλα και μετά θα φύγουμε για Θεσσαλονίκη, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Την επόμενη μέρα θα πάμε στη Βέροια. Δε θα γίνει διανυκτέρευση στη Βέροια, γιατί έχει ένα πανελλήνιο συνέδριο μαθηματικών αλλά και ένα πρωτάθλημα πινγκ πονγκ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο ξενοδοχείο, για να διανυκτερεύσουμε εκεί.

Ερώτηση: Βλέποντας το πρόγραμμα της ομάδας, έρχεται μια σειρά από αγώνες δύσκολους. Πιστεύεις ότι θα ανταποκριθεί η Ενωση;

Απάντηση: Σίγουρα πρέπει να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες. Όλοι ξέρουμε ότι το πρόγραμμα στον Α` γύρο είναι δύσκολο.  Εμείς βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά, αρχής γενομένης από τη Βέροια. Εκεί πρέπει να κάνουμε τη νίκη που θέλουμε.

Μετά θα δούμε τους επόμενους αγώνες.

 Ερώτηση: Απ` ότι καταλαβαίνουμε βήμα- βήμα;

Απάντηση: Ακριβώς. Βήμα- βήμα. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη βαρύτητα στον αντίπαλο, που παίζεις κάθε εβδομάδα. Αλλιώς είσαι χαμένος.

Μεγάλη προσοχή, δεν υπάρχουν εύκολα ματς.

Ερώτηση: Θα παίξουμε σε μια έδρα, που είχαμε χάσει πέρυσι. Δε θέλουμε να την… ξαναπατήσουμε.

Απάντηση: Σίγουρα.  Είναι έκπληξη βάση ρόστερ να βρίσκεται σε αυτή τη θέση ο Φίλιππος Βέροιας.  Εκανε μια πολύ μεγάλη νίκη μέσα στον ΟΦΗ. Εκεί όπου εμείς χάσαμε.

Βασικά γι` αυτό διατηρήθηκε στην πρώτη θέση. Κέρδισε επίσης μέσα στην έδρα της, τους αγώνες που έδωσε. Η μοναδική ήττα για τη Βέροια, είναι μέσα στην έδρα της Λιβαδειάς.

Δείχνει ότι είναι μια ομάδα σκληρή, όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι.

Προέρχεται από μια ήττα και πολύ κακή εμφάνιση στη Λιβαδειά, όπου έχασε πολύ εύκολα. Αυτό δεν είναι καλό και θα δημιουργήσει περεταίρω δυσκολίες στην ομάδα μας.

 Ερώτηση; Η Ενωση πως είναι;

Απάντηση: Εμείς είμαστε καλά.. Υπάρχουν κάποια προβλήματα μικροτραυματισμών όσον αφορά τον Κατσαρέ και τον Χαρισμίδη, αλλά σιγά- σιγά θα τα ξεπεράσουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το Σάββατο.

Ερώτηση: Ο Καραποστόλου μπαίνει σε ρυθμούς που είχε πέρυσι;

Απάντηση: Ναι σίγουρα. Ο Σωτήρης είναι ένας παίκτης ο οποίος κάνει τη διαφορά στην ομάδα μας. Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Όσο ο Σωτήρης ανεβαίνει η ομάδα θα παρουσιάζεται πολύ καλύτερη. Εκτός από το σκοράρισμα, έχει ικανότητα στη δημιουργία, έχει ικανότητα να πασάρει πολύ καλή τη μπάλα και να δημιουργεί φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Ο καλός Καραποστόλου μπορεί να ανεβάσει και τους συμπαίκτες του.

 Ερώτηση: Λένε πολλοί ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο από πέρυσι. Συμφωνείς με αυτή την άποψη;

Απάντηση: Ναι.  Εχει ανέβει ο βαθμός δυσκολίας. Υπάρχουν καλύτερες ομάδες από πέρσι, αυτό είναι δεδομένο.

Τα ρόστερ έχουν δυναμώσει. Διαφορετικές ομάδες, διαφορετικό χτίσιμο.  Ήρθαν κάποια παιδιά από την Α1.  Υπάρχουν καλοί αθλητές στην Α2. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πολύ καλύτερο από το περσινό όπου συμμετείχαμε εμείς για πρώτη φορά στην Α2.

Ερώτηση: Θεωρείς ότι σε κάποια στιγμή, οι καλές ομάδες που θέλουν την άνοδο, θα ξεχωρίσουν; 

Απάντηση:  Εγώ βλέπω αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι το πρωτάθλημα, να πάμε μαζί 4-5 ομάδες μέχρι το τέλος. Μετά τα Χριστούγεννα θα ξεχωρίσουν κάποιες ομάδες προς το κάτω, οι οποίες δεν κάνουν σωστό προγραμματισμό στην προπόνηση.  Εκεί θα κάνουν κάποια κοιλιά.

Εκεί θα ξεχωρίσουν  και οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό με αυτές που θα πάνε για την παραμονή η για απλά ένα καλό πλασάρισμα.

Είμαστε 5 ομάδες αλλά μετά τα Χριστούγεννα ίσως μείνουμε λιγότερες, λόγω προπόνησης και λόγω προπονητών δεν αντέξουν κάποιες να ακολουθήσουν.

Ερώτηση: Χρειάζεται… μέταλλο;

Απάντηση: Βέβαια χρειάζεται μέταλλο.  Χρειάζεται ψυχραιμία και σωστή διαχείριση απ` όλους. Από τους παράγοντες, από τους παίκτες, από τους προπονητές.

Είναι ιδιαίτερο πράγμα να κάνεις πρωταθλητισμό.

 

 

 

Διαβάστε επίσης