Νίκος Πενταζίδης: « Πληρώσαμε τις επιλογές του περασμένου καλοκαιριού»

 Νίκος Πενταζίδης: « Πληρώσαμε τις επιλογές του περασμένου καλοκαιριού»

Ο τιμ μάνατζερ της Ενωσης Νίκος Πενταζίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή στους 93,7 για τη φετινή πορεία της Ενωσης και τα αίτια του υποβιβασμού. Υποστήριξε ότι τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι με τις επιλογές των παικτών, κόστισαν σε μεγάλο βαθμό . Πήρε θέση επίσης για τη φυγή του Γκαγκαλούδη αλλά και για το αν επηρέασε η λύση της συνεργασίας με τον Δημήτρη Πρίφτη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Τελικά μετά από 5 χρόνια η Ενωση αποχαιρέτησε την Α1 κατηγορία.

Απάντηση: Ηταν μια πολύ ευχάριστη περιπέτεια αυτό που ζήσαμε όλοι μας. Εμείς που ήμασταν κοντά στην ομάδα αλλά και όλος ο κόσμος. Πέντε συνεχόμενα χρόνια στα σαλόνια της Α1 κατηγορίας, είδαμε από κοντά την ομάδα αυτή να κερδίζει μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Είδαμε αυτή την ομάδα να τερματίζει πιο πάνω στη βαθμολογία από ΠΑΟΚ και Αρη. Είδαμε επίσης να παίζει φέτος στη Βαλκανική Λίγκα. Είναι κάποια επιτεύγματα που μερικά χρόνια πριν αν μας έλεγαν ορισμένοι ότι θα συμβούν στην Καβάλα, θα τους περνάγαμε για τρελούς. Παρόλα αυτά έγιναν στην πόλη μας. Ηρθαν μεγάλες ομάδες του Ελληνικού χώρου, ήρθαν Ευρωπαϊκές ομάδες, πετύχαμε μεγάλες νίκες, έγιναν σπουδαίες πορείες αλλά και άσχημες με τελευταία τη φετινή που δυστυχώς μας οδήγησε στην Α2 κατηγορία. Η ζωή συνεχίζεται. Πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει μέλλον και συνέχεια. Αυτό θα φανεί με κάποιες κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα.

Ερώτηση: Τι έφταιξε και έφτασε σε αυτό το σημείο η Ενωση; Τι έφταιξε και δεν τα κατάφερε;

Απάντηση: Σίγουρα έγιναν κάποιες λάθος κινήσεις, όσον αφορά επιλογές ξένων παικτών.

Ακόμη και Ελλήνων. Το καλοκαίρι έγιναν μερικές επιλογές από τον προπονητή Κρις Χουγκάζ, που δε μας βγήκαν αγωνιστικά. Ηταν μια ομάδα που έτσι όπως χτίστηκε δεν μπόρεσε να δεθεί. Σίγουρα έχουμε και εμείς και μερίδιο. Όταν μια ομάδα αποτυγχάνει φταίνε όλοι. Όταν κάτι δεν πάει καλά, φταίει το σύνολο και όχι μόνο ο προπονητής. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Σίγουρα δεν έγινε σωστή δουλειά.

Οι επιλογές του καλοκαιριού δεν ήταν οι καλύτερες, το λέω αυτό γιατί σ` εκείνο το χρονικά διάστημα γίνεται το χτίσιμο μια ομάδας. Από εκεί ξεκίνησε το λάθος.

Ερώτηση: Στη συνέχεια δε διορθώθηκε αυτό το λάθος;

Απάντηση: Δε μπορέσαμε να το διορθώσουμε. Έγιναν κάποιες κινήσεις, ο πρόεδρος έβαλε το χέρι στην τσέπη και δεν τα παράτησε όπως είπαν μερικοί. Έφερε προπονητές, έφερε παίκτες, οι οποίοι δεν ήταν και οι φθηνότεροι στην αγορά. Είδαμε παίκτες που τα συμβόλαια τους ήταν από τα πιο ακριβά στην Α1 κατηγορία, αν εξαιρέσουμε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος. Ο πρόεδρος και πάλι έκανε την υπέρβαση με ότι του είπαν οι προπονητές, για να βοηθήσει την ομάδα να παραμείνει στην Α1 κατηγορία. Παρόλα αυτά όπως δείχνει το αποτέλεσμα δε μπορέσαμε να κάνουμε κάτι.

Ο κ. Αλεξανδρής έκανε μια μεγάλη προσπάθεια στο τέλος και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε. Ηρθε στο τέλος της σεζόν και προσπάθησε να σώσει την ομάδα. Είχε ατυχίες όσον αφορά τους τραυματισμούς των παικτών. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είδαμε όλοι μας. Δεν κρατηθήκαμε στη Α1 κατηγορία.

Ερώτηση: Πολλοί είπαν ότι αν έμενε στην ομάδα ο Γκαγκαλούδης και γινόταν μια ακόμη προσθήκη, η τύχη της ομάδας θα ήταν διαφορετική όσον αφορά τη μάχη της παραμονής.

Απάντηση: Το θέμα με τον Γιάννη συζητήθηκε πολύ εκείνο το διάστημα. Κάποια στιγμή δημιούργησε ένα πρόβλημα μέσα στην ομάδα. Κάποιοι έλεγαν ότι έπρεπε να μείνει και κάποιοι έλεγαν ότι έπρεπε να φύγει. Το κουμάντο το κάνουν οι προπονητές. Αυτοί λένε ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν. Έγινε μια κίνηση και τελικά έφυγε ο Γιάννης από την ομάδα. Δε μπορούμε να πούμε ότι αν είχε μείνει, η Ενωση θα πήγαινε καλύτερα η χειρότερα. Σίγουρα όμως ήταν μια πολύ σημαντική απουσία.

Ερώτηση: Δε βοήθησαν όμως οι επιλογές που έγιναν στη μετά Γκαγκαλούδη παρουσία στην ομάδα;

Απάντηση: Δε βοήθησαν, αυτή είναι η αλήθεια. Ο Μιλόσεβιτς που ήρθε δε βοήθησε όσο θα περιμέναμε. Ο Ταϊρού ήταν ένας παίκτης που δε μπορούσε στα βαθιά. Ο Ατσάρα ήταν ένας παίκτης ανάμεσα στις θέσεις 4 και 5.

Οι επιλογές δεν μας έδωσαν πολλά πράγματα.

Λένε μερικοί ότι δεν κρατήσαμε τον περσινό βασικό κορμό, παρά μόνο τον Στεφανίδη. Ο πρόεδρος έκανε μια προσπάθεια να τους κρατήσει αλλά δυστυχώς οι οικονομικές τους απαιτήσεις ήτανε μεγαλύτερες απ` ότι ήταν πριν. Είχαν θεωρήσει ότι έκαναν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ζητούσαν περισσότερα χρήματα. Δεν ήταν δηλαδή του προέδρου, ότι αυτός είπε ότι… όλα από την αρχή. Μερικοί θεωρήσανε ότι πήραν μεγαλύτερη αξία με την παρουσία τους στην Καβάλα.

Στις σημερινές εποχές όταν οι μισθοί πέφτουν 50% , είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις όταν αυτές είναι κάπως υπερβολικές.

Ερώτηση: Τελικά επηρέασε αρνητικά και η φυγή του Δημήτρη Πρίφτη;

Απάντηση: Δε νομίζω ότι επηρέασε. Ο κ. Πρίφτης έκανε μια ομάδα όπου οι επιλογές των ξένων εν μέρει ήταν και επιλογές της διοίκησης. Οι επιλογές αυτές βγήκαν μέσα στην ομάδα. Κάποιοι Έλληνες παίκτες βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό. Μη ξεχνάτε όμως ότι πέρσι ήταν ένα πρωτάθλημα που από την πρώτη αγωνιστική, δεν υπήρχε το άγχος του υποβιβασμού. Ο Πανελλήνιος δεν κατέβηκε και το Μαρούσι ήταν πολύ αδύνατο με πολλά οικονομικά προβλήματα.

Παίζαμε με άλλον αέρα, όλη τη χρονιά. Όλα αυτά βγήκαν. Είχαμε μια έδρα που δεν πέρασε καμία ομάδα ανταγωνιστική. Παίξαμε καλό μπάσκετ. Εκτός από τους προπονητές η καλή πορεία οφείλεται και σε κάποιες κινήσεις που έκανε η διοίκηση.

Πιστεύω ότι περισσότερο ο πρόεδρος αξίζει το χειροκρότημα για όλα όσα έκανε αυτή την πενταετία. Αυτός μάτωσε οικονομικά όλο αυτό τον καιρό. Αυτός έδωσε τα πάντα για την ομάδα. Οι παίκτες έρχονται και παρέρχονται. Άλλοι αγαπάνε την ομάδα λίγο η πολύ και άλλοι καθόλου. Χρειάζεται και συναίσθημα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα.

Σίγουρα κάποιες συμπεριφορές δεν τις περιμέναμε από άτομα που τους σταθήκαμε δίπλα τους, στις απαιτήσεις που είχαν. Δυστυχώς αυτά που έκαναν τον τελευταίο καιρό, δεν τους τιμάνε. Στον αθλητισμό όμως όλα συζητιούνται. Δε θα έχουν το καλύτερο όνομα για να πάνε σε μια καλή ομάδα. Πιστεύω ότι ο φυσικός μας χώρος είναι η Α1 κατηγορία. Με την κατάλληλη βοήθεια και την στήριξη του κόσμου, αυτή η ομάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξαναβρεθεί στην επόμενη κατηγορία.

 

Διαβάστε επίσης