ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ !

 ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ , ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΦΕΣΗ !

Αν το δημοψήφισμα γίνεται μόνο για τα μέτρα τα υφεσιακά που προτείνουν οι εταίροι και κανείς δεν θέλει μπορεί να μας εξηγήσει ο έλληνας πρωθυπουργός τι θα γίνει σε περίπτωση που οι έλληνες ψηφίζουν ΟΧΙ στα μέτρα που είναι και το πιο πιθανό ;

Να μας εξηγήσει τι θα σημαίνει αυτό για την επόμενη μέρα και αν θα επηρεάσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας αλλα και την συμμετοχή μας στην Ευρωζώνη.

Αν οτι ΟΧΙ που όλοι θέλουμε να ψηφίσουμε δεν έχει κανένα Ευρωπαϊκό κόστος τότε με μανία , με χέρια και με πόδια που ΄το λένε.

Αλλά είναι έτσι ή πίσω απο το ΟΧΙ που θέλει όλος ο ελληνικός λαός να φωνάξει στους εκβιαστές σε πολλές περιπτώσεις δανειστές κρύβονται τα χειρότερα που έρχονται για να παρασύρουν κάθε ελπίδα ανάκμαψης της χώρας ;

Ελλάδα έξω απο την Ευρώπη δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει.

Δεν το αξίζει αυτή η χώρα και δεν το αξίζουν οι έλληνες.

Ο Τσίπρας παίζει το τελευταίο του διαπργματευτικό χαρτί και μακάρι να του βγεί γιατί αν δεν του βγεί τότε θα αρχίσουν οι παραγγελιές και τα ζεϊμπέκικα.

Είναι αλήθεια οτι θέλουμε μια βιώσιμη και έντιμη συμφωνία αλλα εντός ευρώ.

Μακάρι να μην τους είχαμε ανάγκη, να μην χρειαζόμασταν τα λεφτά τους και να είμασταν πραγματικά κυρίαρχοι της χώρας μας.

Δεν είναι όμως έτσι δυστυχώς.

Ο Τσίπρας οφείλει να τηρήσει την δέσμευση του και να πετύχει μια καλή συμφωνία εντός Ευρώπης.

Το να σηκωθούμε και να φύγουμε δεν είναι μαγκιά και δεν θέλει και ιδιαίτερες ικανότητες.

Μαγκιά είναι ενώ είσαι ο αδύνατος κρίκος αυτής της συναλλαγής αφού είσαι αυτός που δανείζεται και οχι που ΄δανείζει παρόλα αυτά να μπορέσεις να πετύχεις μια καλή συμφωνία.

Ικανότητα είναι να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά ένα εδνεχόμενο GREXIT και να μην βάλεις σε περιπέτειες τον ταλαιπωρημένο έτσι και αλλιώς πολίτη αυτής της χώρας.

Είμαστε έτοιμοι ως χώρα να τραβήξουμε τον δικό μας δρόμο ;

Έχουμε τις άμυνες αυτές που είναι απαραίτητες για να θωρακίσουμε την χώρα και να επανακινήσουμε γρήγορα την ελληνική οικονομία με άλλο νόμισμα εκτός του ευρώ ;

Ο Τσίπρας θέλει και καλά κάνει να περάσει την μαγκιά του στους δανειστές που έχουν μάθει αυτά τα πέτρινα χρόνια μόνο να διατάζουν αλλα οι μαγκιές όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός πληρώνονται.

Αν έχουμε να τις πληρώσουμε όλοι μαζί να το κάνουμε το μαγαζί θερινό.

Αν είναι όμως να βγούμε απο το ένα τούνελ και να μπούμε σε ένα άλλο πιο βαθύ δεν κάναμε δουλειά.

Μακάρι οι εξελίξεις των επόμενων ημερών να μας ευνοήσουν και να μπορέσουμε να βρούμε την χρυσή τομή με τους Ευρωπαίους για να έχουμε μια συμφωνία που δεν θα “σκοτώνει” την Ελλάδα αλλα θα της δημιουργεί τις προυποθέσεις για την επόμενη μέρα της ανάκαμψης και της ανάτασης.

Ο Τσίπρας πρέπει να συνεχίσει εντός θεσμών να βρεί την άκρη.

Άκρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν πολλές αλλά οι έλληνες θέλουν αυτή την άκρη που βρίσκεται εντός Ε.Ε.

Πάντως δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες δεν γίνεται αγαπητέ Αλέξη Τσίπρα.

Δεν είναι δυνατόν να μπλοκάρει τόσο άσχημα η Ελλάδα και το μυαλό μας να είναι στο δημοψήφισμα.

Ο λαός έχει τρομάξει και θα πρέπει να επανέλθει η ηρεμία στην χώρα.

Οι εικόνες που βλέπουμετα τελευταια 24άωρα δεν μας αξίζουν ως χώρα.

Εαν μπορέσουν και τα βρούνε οι δύο πλευρε΄ς και έχουμε συμφωνία να είστε σίγουροι οτι μέσα σε λίγες ώρες θα επανέλεθει η ηρεμία και οι τράπεζες θα ανοίξουν πιο νωρίς απο την ερχόμενη Δευτέρα που είναι η εισήγηση της κυβέρνησης.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν χρέος να σκύψουν και αυτοί με λιγότερη αλαζονεία και εγωϊσμό πάνω απο το πρόβλημα και να τα βρούμε με τους έλληνες.

Συμφωνία για να πάμε παρακάτω.

Οσο αφορά τον καιρό φαίνεται οτι γίνεται πιο προβλέψιμος και καλοκαιρινός με την είσοδο του Ιούλη αφού απο την Τετάρτη ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

Πήρε το μάτι μου κάτι 33άρια αλλα θα μου πείτε αν δεν κάνει τώρα ζέστη πότε θα ΄κάνει τον Σεπτέμβριο ;

Το καλοκαίρι τώρα αρχίζει αλλα δεν ξέρω τι θα γίνει με τους τουρίστες αφού απο το απόγευμα της Κυριακής υπάρχει απο πολλές Ευρωπαϊκές χώρες ταξιδιωτική οδηγεία για την Ελλάδα και την κατάσταση που θα επικρατήσει απο την απόφαση για δημοψήφισμα και μετά.

Σίγουρα θα υπάρχουν ακυρώσεις σε κρατήσεις και σίγουρα θα ο τουρισμός της χώρας μας θα δεχτεί ένα σοβαρό χτύπημα.

Αυτά και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης