ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗΣ

 ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΤΕΧΝΙΚΗΣ

Καβάλα, 17 Ιανουαρίου 2013 – Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, οι Εταιρείες Kavala Oil και Energean Oil & Gas, προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης κατά των πρώην μετόχων της «Ευρωτεχνικής Α.Ε. – Τεχνική Εμπορική Ανώνυμη Εταιρεία», κ.κ. Νικολάου Λούτσιγκα και Θεόδωρου Σιδηρόπουλου, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή σε δικαστικό επιμελητή Καβάλας να ξεκινήσει τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας τους, επί τη βάσει των ήδη εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων.

Η μήνυση αφορά στην αξιόποινη πράξη της υπεξαίρεσης ποσού €5.534.138 (πέντε εκατομμύρια, πεντακόσιες τριάντα τέσσερις χιλιάδες και εκατόν τριάντα οκτώ Ευρώ) το οποίο αφορά σε μετοχές που έλαβαν οι κ.κ. Λούτσιγκας και Σιδηρόπουλος από την «Regal Petroleum Plc» με σκοπό να τις μεταβιβάσουν (το τίμημα τους) στην «Καβάλα Οιλ Α.Ε.», στην οποία και κατείχαν τις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρώτος και του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ο δεύτερος, ενέργεια στην οποία ουδέποτε προέβησαν, αντίθετα, ενσωμάτωσαν στη δική τους περιουσία το τίμημα από την πώληση των μετοχών αυτών.

Παράλληλα, οι αρμόδιες Αρχές θα εξετάσουν αυτεπαγγέλτως κατά πόσο υφίσταται και το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς συστηματικά και παρά την δικαστική αναγνώριση της απαίτησης (συν τους προβλεπόμενους τόκους) της «Καβάλα Οιλ Α.Ε.» στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας μας, οι ανωτέρω καταμηνυθέντες ουδέποτε κατέβαλαν το ποσό αυτό στην Εταιρεία, αντίθετα, προέβησαν στην «κρυφή» προφανώς ενσωμάτωση των εσόδων στην προσωπική περιουσία τους.

Προβαίνοντας σε κατάχρηση της θέσης τους και με βασικό κίνητρο το προσωπικό τους οικονομικό όφελος, οι κ.κ Λούτσιγκας και Σιδηρόπουλος όχι μόνο λειτούργησαν εις βάρος της Εταιρείας αλλά ξεπερνώντας κάθε όριο επιχειρηματικής ηθικής έφτασαν στο σημείο αμφισβήτησης της υποχρέωσής τους και άσκησης αγωγής εναντίον του Συνεταιρισμού των Εργαζομένων της «Καβάλα Οιλ Α.Ε.». Ωστόσο, ακόμα και αυτή η «αμφισβήτηση» έχει απορριφθεί ολοσχερώς από τα αρμόδια δικαστήρια.

Η μηνυτήρια αναφορά της Kavala Oil και η άμεση έναρξη διαδικασιών αναγκαστικής είσπραξης της επιδικασθείσας απαίτησης (κατασχέσεις, διαρρήξεις μεταβιβάσεων, πλειστηριασμοί, κ.λπ.) έρχεται να επιβεβαιώσει την αποφασιστικότητα της Εταιρείας και των επενδυτών της να προβούν στη διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους και στη συνέχιση του προγράμματος εξορθολογισμού της.

Παράλληλα, στο ίδιο πλαίσιο προωθούνται τα θέματα εναρμόνισης της Σύμβασης (Νόμος 2779/1999) με την εθνική νομοθεσία περί υδρογονανθράκων, η επιστροφή του ΦΠΑ, η τακτοποίηση του συνόλου των ταμειακών ροών, η συγκράτηση του ενεργειακού κόστους, κ.λπ.(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης