Νο money , no honey …

 Νο money , no honey …

Πιστεύω να έχετε πάρει χαμπάρι αυτό που γράφουμε τόσες ημέρες μέσα απο αυτή την σελίδα.

Οτι τα ταμεία του ελληνικού κράτους  αν δεν πάρουμε την δόση των 2 δις , μετά την αξιολόγηση, οι δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων δεν πρόκειται να δούνε στους λογαριασμούς τους ούτε δίφραγκο τσακιστό.

Δεν υπάρχει μία !

Αυτός είναι ο λόγος της καθυστέρησης και αυτά που λένε περί απεργιών που πήγανε πίσω την διαδικασία καταβολής και περί γραφειοκρατίας είναι ανέκδοτα.

Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν και για τον λόγο αυτό δεν το κράτος δεν πληρώνει ούτε τα επιδόματα.

Αν δεν είναι αυτός ο πάτος τότε ποιός είναι ;

Το γράφω αυτά γιατί ακόμα  και τα δύσκολα πέτρινα και μαύρα χρόνια της κρίσης (2011- 2013) που τα μάτια απο το ζόρι και την ασφυξία την οικονομική γουρλώνανε τα επιδόματα πληρωνόταν κανονικά και χωρίς μέρα καθυστέρηση.

Η σημερινή κυβέρνηση ακόμα και αυτό το έχασε.

Μπορεί ο Τσίπρας να το παλεύει και με το καθαρό του βλέμμα να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού αλλα μέχρι ένα όριο λεβέντες.

Ο ελληνικός λαός  συνηδητοποιημένος πλέον ψήφισε στις τελευταία εκλογές τον Τσίπρα οχι για τον πάει ένα ωραίο ανοιξιάτικο περίπατο αλλα για του φέρει το πιο δύσκολο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που αποφασίσαμε οτι πρέπει να εφαρμόσουμε προκειμένου ΄να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω και να βγούμε επιτέλους απο την μαύρη περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Αυτό που επίσης γράφουμε εδώ κι και καιρό το ακούμε σήμερα απο τα χείλη όχι μόνο ελλήνων αξιωματούχων αλλα και ευρωπαίων.

Οτι δηλαδή μόνο με πιστή εφαρμογή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ η Ελλάδα θα μπορέσει να πέρασει απέναντι και ζήσει στιγμές ανάκαμψης , ανάτασης και ανάπτυξης.

Ολοι οι άλλοι τρόποι που επιλέξαμε μέχρι σήμερα έχουμε καταλάβει οτι δεν οδηγούν πουθενά και αντιθέτως μας επιστρέφουν στο σημείο 0.

Για τον λόγο αυτό να τελειώνουμε γρήγορα με την αξιολόγηση να πάρουμε τα δανεικά και να πάμε παρακάτω.

Να μην χάσουμε ούτε λεπτό μετά απο τους μήνες που χάσαμε και τους πληρώνουμε σήμερα πολύ ακριβά.

Αγκάθια στις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την κυβέρνηση ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και τα κόκκινα δάνεια.

Και τα δύο αυτά θέματα θα κλείσουν με τον τρόπο που θέλουν οι δανειστές και όλα θα εξαρτηθούν απο την επιμονή που θα δείξουν.

Μακάρι να έχουν διάθεση ευελεξίας και να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τις ελληνικές θέσεις .

Ο υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης που έχει καταγωγή την Καβάλα και βρίσκεται αυτή την περίοδο στην πόλη μας δηλώνει οτι τα πράγματα θα είναι πολύ ζόρικα μέχρι και τέλος του χρόνου αφού οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τα άντερα τους.

Μετά το πρώτο τρίμηνο του 2016

( για τους πιο αισιόδοξους) ή το πρώτο εξάμηνο ( για τους πιο επιφυλακτικούς) θα αρχίσει να χαλαρώνει το πράμα και να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Στους επιχειρηματίας που περιμένουν να πληρωθούν απο το 2010 την περιβόητη επιδότηση εργασίας φαίνεται οτι θα πάμε σε ένα σχέδιο συμψηφισμού που επίσης είναι θεμιτός και τον προτιμούν απο την σημερινή κατάσταση της απόλυτης στασιμόττας.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και να ετοιμάζεστε για ένα χειμωνιάτικο Νοέμβρη που το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες .

Ο Νοέμβρης που έρχεται θα είναι άκρως χειμερινός με οτι αυτό συνεπάγεται.

Μετά τις ηλιοφάνειες της εβδομάδας που φεύγει να έχετε το νού σας για χειμώνα και μάλιστα βαρύ.

Αυτή είναι η δική μου αίσθηση και μακάρι να πέσω έξω.

Πάντως παράπονο απο τον καιρό δεν έχουμε αφού μας έκανε τα κέφια και μας άφησε να κατέβουμε και στην παρέλαση για την καθιερωμένη παρέλαση.

Ούτε παραγγελία να τον είχαμε τέτοιο καιρό.
Οσο αφορά τις εκλογές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας για τον επόμενο αρχηγό το σενάριο λέει οτι θα κερδίσει ο Μεϊμαράκης που θα συνεχίσει να είναι μεταβατικός μέχρι να έρθει ο Καραμανλής που θα επιστρέψει στην πρώτη γραμμή όταν ο κόσμος θα έχει απογοητευτεί και απο τον αποτυχημένο Τσίπρα και θα ψάχνει κάπου να πιαστεί.

Τότε λένε οι σεναριολόγοι οτι θα εμφανιστεί ο Κώστας Καραμανλής.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης