• 17 Μαΐου 2024,

Ντίνος Κανάκης στους 93, 7: « Υπάρχει υποψήφιος επενδυτής για τον ΑΟΚ» – Δηλώσεις Τσοκτουρίδη στο «Αθλητικό Μετρόπολις»

 Ντίνος Κανάκης στους 93, 7: « Υπάρχει υποψήφιος επενδυτής για τον ΑΟΚ» – Δηλώσεις Τσοκτουρίδη στο «Αθλητικό Μετρόπολις»

Ντίνος Κανάκης στους 93, 7: « Υπάρχει υποψήφιος επενδυτής για τον ΑΟΚ»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, Ντίνος Κανάκης, αποκάλυψε στους 93, 7, ότι υπάρχει υποψήφιος επενδυτής, σε περίπτωση που η ομάδα, αγωνιστεί στη Γ` Εθνική.
Τα πάντα θα κριθούν μετά τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου. Εκεί θα οριστικοποιηθεί, το σε ποια κατηγορία, θα παίξει ο ΑΟΚ, τη σεζόν 2014-2015.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντίνου Κανάκη.
Ερώτηση: Συνεδριάσατε και προσπαθείτε να τα βάλετε σε μια σειρά;
Απάντηση: Καταρχάς περιμένουμε τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ. Να δούμε την απόφαση για το που θα παίξουμε, οριστικά και αμετάκλητα.
Να δούμε αν τεθεί το θέμα. Δε μπορούμε να περιμένουμε τον Αύγουστο η το Σεπτέμβρη. Προσπαθούμε όσο μπορούμε καλύτερα να είμαστε έτοιμοι, για το ενδεχόμενο να παίξει ο ΑΟΚ στη Γ` Εθνική. Περιμένουμε την απόφαση και θα κάνουμε ότι καλύτερο για την ομάδα. Οι πάντες είναι έτοιμοι από το συμβούλιο και θέλουν να βοηθήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι στην Καβάλα, που θέλουν να βοηθήσουν. Θέλουμε να τους πάρουμε κοντά μας. Η αγκαλιά μας είναι μεγάλη.
Ερώτηση: Υπάρχει άνθρωπος που θέλει να πάρει την ομάδα η όλοι μαζί και να γίνει η προσπάθεια;
Απάντηση: Αν υπάρχει άνθρωπος που θέλει να πάρει την ομάδα, να έρθει και να συζητήσουμε μαζί. Όχι όπως παλιά.
Ερώτηση: Έγιναν κάποιες προτάσεις από τον Γ. Παπανδρέου για τη βιωσιμότητα της ομάδας. Θα περπατήσετε σε αυτά τα βήματα;
Απάντηση: Εμείς έχουμε ένα πρωταρχικό πλάνο. Ούτε Παπανδρέου, ούτε τίποτα. Η γραμμή μας είναι μια.
Θέλουμε να γίνει ότι καλύτερο για τον ΑΟΚ. Επειδή δεν έμαθα να κρύβομαι, όσοι θέλουν να βοηθήσουν, είναι ευπρόσδεκτοι. Να έρθουν να βοηθήσουν, είτε είναι Δήμαρχοι, είτε είναι Περιφερειάρχες, είτε πλούσιοι, είτε φτωχοί. Από εκεί και πέρα έχουμε ακούσει χρόνια, τις βοήθειες στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις.
Γι` αυτό έχει καταντήσει ο ΑΟΚ, έτσι όπως κατάντησε. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάντια. Φτάνει πια. Εμείς θα κατεβούμε αν χρειαστεί στο πεζοδρόμιο. Το έχω κάνει και άλλη φορά για τον ΑΟΚ.
Ερώτηση: Θα έχει φυσικά προτεραιότητα, κάποιος επενδυτής;
Απάντηση: Οπωσδήποτε. Υπάρχει επενδυτής. Υπάρχει πρόταση.
Ερώτηση: Είναι Καβαλιώτης ο υποψήφιος επενδυτής;
Απάντηση: Υπάρχει πρόταση. Τίποτα άλλο. Υπάρχουν και άλλα πράγματα, τα οποία περιμένουμε για την απόφαση για τη Γ` Εθνική. Είναι κάτι που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα μας. Γι` αυτό δεν παίρνουμε αποφάσεις.
Μπορεί την ομάδα και ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ με τη βοήθεια ορισμένων ανθρώπων να την τρέξει. Να μην έχουμε πάλι, εκείνα τα εγώ αποφασίζω, τα εγώ κάνω. Εμείς δεν είμαστε κερδοσκοπικός όμιλος.
Ερώτηση: Ποιος βλέπετε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τον ΑΟΚ, η Τσανάκα η ο Σιμιτσής;
Απάντηση: Δεν μπαίνω σε τέτοια. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι. Όποιος βγει Δήμαρχος Καβάλας και όποιος δεν βγει.
Ο ΑΟΚ δεν είναι ούτε του Κανάκης, ούτε του Σιμιτσή, ούτε της Τσανάκα.
Ο ΑΟΚ είναι ομάδα των Καβαλιωτών. Όποιος και να βγει Δήμαρχος, έχει αν μη τι άλλο, τη μικρή υποχρέωση να τη βοηθήσει.
Ερώτηση: Οι εποχές των Δημάρχων και τον Αντιδημάρχων, έχει τελειώσει. Χρειάζεται ένας επενδυτής, που να έχει πορτοφόλι.
Απάντηση: Ακριβώς. Δεν αντιλέγω. Δεν μπορεί να προχωρήσει μια ομάδα χωρίς λεφτά. Ας πάμε όμως και στο αλλά. Αν δεν υπάρχει αυτός ο επενδυτής, θα πρέπει εμείς να σταματήσουμε την ομάδα; να την πετάξουμε;
Να πούμε ότι θα πάει στο τοπικό, ερασιτεχνικό;
Δεν πρέπει να βοηθήσουμε. Ο επενδυτής περιμένει την ΕΠΟ. Ακόμη δεν ξέρουμε. Ο κ. Τσάκας επιμένει και λέει, ότι υπάρχουν ελπίδες για τη Β` Εθνική. Εμείς πρέπει να το περιμένουμε.
Ξεκινάει από τις 7 Ιουνίου, αν η ομάδα πέσει στη Γ` Εθνική, μια νέα περίοδος για τον ΑΟΚ. Αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, είμαστε υποχρεωμένοι εμείς να το ξεκινήσουμε και ο Θεός βοηθός.
Εμείς θα ετοιμαστούμε για τη Γ` Εθνική και αν μας πάνε στη Β`, κανένα πρόβλημα. Δεν θα είμαστε εμείς. Θα είναι οι άλλοι. Θα μου πείτε ότι πρέπει να προσλάβουμε προπονητή, θα πάρουμε παίκτες, αυτά όλα θα τα έχουμε έτοιμα. Αν υπάρχει επενδυτής, ο οποίος θα βάλει τα χρήματα του, θα χειριστεί μόνο την ομάδα ποδοσφαίρου.
Όχι τα υπόλοιπα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Δηλώσεις Τσοκτουρίδη στο «Αθλητικό Μετρόπολις»
Κάθε ενδεχόμενο να ασχοληθεί ξανά με τη διοίκηση της ΠΑΕ Καβάλας απέκλεισε ο Γιώργος Τσοκτουρίδης που τόνισε πως φεύγει με ζημία. Ποια η μοναδική λύση για σωτηρία.
Όλοι στην Καβάλα περιμένουν την Γ.Σ. της ΕΠΟ στις αρχές Ιουνίου όπου θα ξεκαθαρίσει μια και καλή η κατηγορία που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η ομάδα. Ο μεγαλομέτοχος των «αργοναυτών», Γιώργος Τσοκτουρίδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο με τη διοίκηση του συλλόγου, αφού δεν αντέχει άλλο την «χασούρα», ενώ υπογράμμισε πως μοναδική σωτηρία είναι να βρεθεί ένας επενδυτής.
«Δεν ασχολούμαι ξανά με τη διοίκηση. Αν πέσει οριστικά η ομάδα, τότε αναλαμβάνει ο Ερασιτέχνης. Φεύγω με ζημία, αλλά σταματάει τουλάχιστον η χασούρα. Αυτό το πράγμα δεν έχει εξάλλου τέλος. Και… στη Football League, ωστόσο, να μείνουμε, η θέση μου θα είναι να αναλάβει την ομάδα ο Ερασιτέχνης, που έχει έτσι κι αλλιώς το 45% των μετοχών του ΑΟΚ. Το θέμα είναι πώς αν δεν βρεθεί κάποιος να επενδύσει ένα σημαντικό κεφάλαιο, δεν έχει σωτηρία. Θα δούμε, όμως, μετά από τις 6 Ιουνίου, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η κατηγορία», ήταν τα λόγια του Τσοκτουρίδη στο «Αθλητικό Μετρόπολις».

Διαβάστε επίσης